Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole s hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 368 kJ /
327 kcal
Bílkoviny5,40 g
Tuky25,30 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji mírně orestujeme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku. Postupně přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky, klobásu nakrájenou na tenká kolečka, sušená rajčata na proužky a na nudličky nakrájenou hlívu. Krok 2: Vše promícháme, chvíli restujeme a pak zalijeme malým množstvím vody a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na minimum. Krok 3: Osolíme, přidáme nadrobno nakrájené čili papričky, fazole a nakonec přidáme 2 lžíce Ramy Cremefine a ještě vše společně prohřejeme.

Zveřejněno 11. 5. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můj experiment. Je to strašně dobré a milovníci fazolí si příjdou na své:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vx5X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vx5X

Marie

Komentáře (22)

Doubnerka: i já děkuji:-)

Vypadá to úžasně, už teď jsem jak "pavlovův pes". Bezvadná kombinace, v podstatě dělám totéž až do okamžiku přidání fazolí. Tohle mne nikdy nenapadlo a přitom děláme mexické fazole apod. Já míchám ty předchozí dobroty většinou s nějakými těstovinami nebo kuskusem. Bodík letí. Děkuji za inspiraci.:-K:yes:

Holky,Vaše"Fazole"vypadají báječně:-Ka vím,že i chuťově,protože dělávám podobně:-)S dovolením kromě bodu přidávám i ty mé podobné:-)):-p:yes:

1974andrea: No joo, saturejka, tu já nemám a nevím, kde vzít. Moc díky, Andreo, aspoň jednou můžeš ty udělat něco podle mne:-)). Mám velkou radost!!:-)

To určitě vyzkouším hlívu máme taky rádi:-p:yes:

Jani, udělala jsem véču podle tohoto receptu, teda skoro:-D, měla jsem jenom šunku, ne klobásu, místo smetany jsem tam stříkla balsamico a přidala čerstvou saturejku, kterou mám k fazolím moc ráda. Jinak vše dle receptu;-) Je to dobré:-p a posílám bodík s fotkama;-)

Bezva kombinace, pochutnala bych si, fazole miluju :) hlívu taky, rajčata též :-)
Jinak já vařím taky jen pro sebe, postupuju stejně jako Magdalenka - uvařím větší množství, naporcuji, zamrazím a pak už jen tahám krabičky :-) Já mám luštěnin obrovskou spotřebu, takže kupovat konzervy by mě zruinovalo:-D jedna stojí tolik, co půl kila suchých fazolí. Máčím 24 hodin a vařím 15 minut, pak vypnu a nechám dojít - nikdy nejsou tvrdé ani rozvařené :yes:

rozmarynaH: Týý jo!! To je nápad!!:-O Já jsem někde pozbyla ten hrnec specielně do mikrovlnky. Nudu si muset koupit jiný:-S

pipre: Jano, ty mne tak někdy rozčílíš..kde je ten recept na ty papriky? To je super nápad!:-O Co k tomu?? Já jsem zas Láďovi udělala takovou svíčkovou-nesvíčkovou s kuřete bez mouky:-p. Super celou omáčku zahustila ta zelenina, ještě jsem ji musela i zředit troškou Ramy Cremefine;-)

Jani, to musí být chutné:-p. Já jsem se poslední dobou naučila vařit fazole v "tlakovém hrnci do mikrovlnky" Namočím je přes noc na 10-12 hodin, pak je propláchnu vodou a nesolené je dám vlnit na 10 minut s jedním otevřeným otvorem. Pak hrnec zavřu a nechám jej v mw cca 15 minut stát. Pak ochutnám a max.proces opakuji ještě jednou na 5 minut. Zkus to:-p

Tak to věřím, že to může být dobré;-):yes:+5
Já fazole také namáčím. Ale kdysi jsem nenamáčela. Vaření s namočenými je rychlejší. Když ale potřebuji rychlovku, tak sáhnu i po plechovce. Manžel fazolovou polévku miluje, já pro sebe volím spíš fazolové lusky a ty dělávám hodně často jako přílohu:-)
Jinak luštěniny jím všechny a s tím zamražováním je to dobrý nápad, hlavně té cizrny a fazolí, ostatní se nevaří tak dlouho. Zrovna včera jsem namáčela a dnes vařila cizrnu, kterou jsem pak rozmixovala a spolu s uvařenou rýží použila jako nádivku do paprik místo masa, i okořenila stejně jako maso a s rajskou omáčkou to bylo výborné :-)

xxx: pytlík si akurát ty, keby si nebola taká múdra, tak by si vedela, že každý druh fazule vyžaduje inú dobu namáčania, pričom doba uvedená na vrecku nemusí súhlasiť ( ak tam je vôbec dĺžka uvedená ).
Janka Remková čítať vie, ale ty asi nie, pretože môj komentár nebol určený tebe.

I když byla hlíva tento týden už na stole dvakrát(začali ju u nás prodávat i v Lídlu) tak hned zapínám tiskárnu. :-p

tejaja: To by jeden neřek, vždyť to je napsaný na každým pytlíku, snad Remková umí číst, né :-?

Jana Remkova: Janka, ony tie fazule sú veľmi sušené, treba ich dlhšie namáčať. Ja máčam vždy aspoň 10 hodín, potom varím v kuchte od syčania ventilu 15 min, otvorím a vyskúšam. Ak treba, ešte to na 5 min uzavriem a dovarím. Chce to dlho máčať. Ale je pravda, že pokiaľ sú tie fazule len pre teba, tak je jednoduchšia tá konzerva ;-)

Magduška, ja mám najradšej tie veľké, ale nie biele, ale tie modro-fialové. Aj sme ich dlhé roky pestovali na záhrade, ale hrôza bola na jeseň to strhnúť dole. Mačetu bolo treba:-D:-D:-D
Tak ako ty, ja si mrazím zase sóju, mám ju potom hotovú po ruke. ;-)

Jana Remkova: U nás nielen fazuľa. Aj ja.:-D

yveta: už ano;-)

V postupu žádné fazole nejsou:-8:-K

magdalenka: Ježkovy oči, vždycky něco zapomenu! Díky za upozornění, Magdi. Přesně!! Ty fazole se chovají fakt divně někdy:-/

Jana Remkova: V postupe nevidím, kedy si pridala tie fazule? Asi ku koncu.
Ale je to dobrý nápad, určite aj na studeno ako šalát.
Ja konzervovanú fazuľu kúpim tiež len výnimočne, celkovo nemám rada konzervy, ale to je môj problém. Tiež už varím podstatne menšie množstvá, ako kedysi. Preto si naraz uvarím napr. kilo fazule, krúpov, cíceru...potom rozdelím na menšie časti a zamrazím. Vždy sa mi to zdá rentabilnejšie a chutnejšie ako kupovať konzervy a mám ich tiež po ruke stále.
U mňa sa stáva, že tá drobnejšia biela fazuľa sa správa divne, niektoré sú tvrdé, niektoré rozvarené. Tie väčšia fazule sa mi zdajú chutnejšie, zvlášť obrovské biele - maslové.

tejaja: Terezko, já nevím, co dělám špatně, ale ať dělám, co dělám, klasické fazole vždycky rozvařím, nebo jsou některé měkké, některé tvrdé a olupuje se jim slupka.:-( Já vařím jen pro sebe a je mi škoda elektřiny na dlouhé vaření. Jinak konzervy téměř nekupuji:-)

Recept je krásny, chutilo by mi :-D;-) Len prečo sa tak rozmohli fazule v konzervách ? Nebolo by lepšie uvariť ich ? Ja viem, je to rýchlejšie, ale ...;-)

super :yes::yes::-p

Tématické fráze:
fazole s hlívou, fazole s hlívou ústřičnou, fazolový guláš s hlívou, fazolovy gulas s hlivou ustricnou, guláš z hlívy ústřičné s fazolemi, hlíva ústřičná recepty, recepty hlíva ústřičná s fazolemi, hlíva ústřičná s fazolemi, hlíva s fazolemi, recept s hlivou ustricnou, fazole beluga, hliva fazole, fazolove lusky s hlivou, hlíva a fazole, fazole recept, hlíva ustřičná a fazole, hlíva fazole recept, zelene fazolky s hlivou, fazole hlíva, guláš z hlívy s fazolemi

Suroviny:
fazole červené, hlíva ústřičná, rajče cherry, rajče sušené, klobása pikantní, cibulka zelená, chilli paprika čerstvá, sůl, olej olivový, olej ze sušených rajčat, rama cremefine

Přidat fotografie receptu