Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likérové řezy s jahodami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 011 kJ /
5 500 kcal
Bílkoviny86,42 g
Tuky299,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 782 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy545,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce ušleháme s cukrem, zašleháme pomalu olej, vanilku a vaječňák a vmícháme mouku se škrobem a práškem do pečiva. Krok 2: Na vymazaném plechu 30x40 upečeme do růžova (cca 15 minut) v troubě, rozehřáté na 170°C. Krok 3: Z vychladlého korpusu odkrojíme nižší okraje - cca 2 cm, překlopíme na druhý plech a zpět na větší tác nebo prkénko. Krok 4: Nití nebo dlouhým nožem prokrojíme, vrchní část opatrně překrojíme (stejně by se nám zlomila) a odklopíme. Krok 5: Krém Olé prošleháme s mlékem, zamícháme zakysanku a ušlehanou šlehačku se ztužovačem a natřeme na rozkrojený korpus. Krok 6: Poklademe pokrájenými jahodami, zamačkneme je do krému a opatrne přiklopíme oběma kusy odloženého vršku korpusu. Pokud se vám někde přelomí, nic se neděje, složíme na krém zpět do žádaného tvaru. Krok 7: Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni, smícháme s tekutou šlehačkou, natřeme na korpus a ozdobíme podle své fanazie a možností. Já jsem posypala zlomky hořké čokolády a hrstí kokosu.

Zveřejněno 12. 5. 2013

Poznámka autorky hosta

Základní inspirace na těsto je podle Apetitu z r.2009, na krém mě inspirovala Irenka a především za tenhle bác může plato jahod, které jsem hamounsky koupila a pak nevěděla, co s nimi

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové řezy s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2yW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likérové řezy s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2yW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (28)

eliss:to mám radost - z výsledku i fotky;-):-))

Děkuji moc za inspiraci, byla jsem pochválená :-K
Zvládla jsem to i bez dalších fotek ( pro Tondu :-D )a s dovolením přikládám svou, i když vedle té tvé je to skoro ostuda :-8

hosta:
Já to odhadla podle těsta, klaplo to, zrovna jsem ho vytáhla z trouby :-D

eliss: měla jsi správný odhad, díky, našla jsem v podobných a je to opravdu 250 ml, doplním, děkuji:-K

eliss: :-O já ho zapomněla napsat do surovin - a už to nemůžu najít, myslím - odhaduju - tak půl hrnku? Napiš prosím tvou zkušenost, prosím:-K

Tak podle konzistence těsta dám cca 250ml, snad to tak klapne :-)

Prosím kolik toho oleje??

Nádhera:-p:yes:

Tonda:Toníku, měl byste asi hledat v receptech Pro začátečníky, když i k takovémuto pokrmu potřebujete fotopostup;-)

hosta: Jitko krásné a jistě výborné řezy;-):yes:

Jana Remkova: :-D:-D:-D:yes:

Jituš, to je paráda!! Jak si to vlastně dovoluješ fotit bez postupu??:-(( Taková opovážlivost!:-D:-D:-D Musíš vyfotit přesně, jak mícháš, prášek, jak se sype přímo do mísy, jak uhlazuješ těsto!! Jak jinak to jako mám zvládnout??:-S

Moc hezké :yes::yes:

Tonda: a představ si, že jsou recepty i bez fotkek, co pak? A dost, už stačí, Děkujeme.

Tonda: kdysi jsem byla dost aktivním přispěvatelem tohoto webu, takže vím moc dobře, kolik času sebere sepsání receptu, naaranžování jídla, vyfocení a následné vložení všeho sem...poslední obou sem už mooc nechodím...právě kvůli lidem jako jsi ty...nic jsi neukázal, nc neuvařil, jediné, co ti jde, je kritika. Zkus nejprve něco dokázat ty a pak kritizuj ostatní.

Požadovat fotografie moučníku na plechu mi opravdu jako konstruktivní kritika či doplňující dotaz nepřijdou.

spagetka: každý má dávat jedno hlavní a další jiný, ale jen jedna:-?:-?To pak je někoho od sousedů, a to taky dobrý:-?

Tématické fráze:
likérové řezy, řezy s jahodami, vajecnak rezy, jahodové řezy, tač s jahodama, jahodove rezy se slehackou, smetanove rezi s jahodama, jahodove likérové řezy, recepty s jahodami, jahodové řezy s likérem, piskot na rezy se skrobem, naaranzovani jahod na dort, likerove dezerty, rezy z jahodami, panna cotta s vaječným likérem, tonda řezy, rezyzjahodami, likerovy krem, tonda řezy/recept, eliss prasky

Suroviny:
vejce, cukr třtinový, extrakt vanilkový, likér vaječný, olej, mouka polohrubá, solamyl, prášek do pečiva, jahody, čokoládový cremé olé, mléko, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, tyčinka ledové kaštany, smetana ke šlehání, zdobení čokoládové, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu