Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

aviaris aviaris

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 740 kJ /
2 328 kcal
Bílkoviny61,32 g
Tuky53,95 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,95 g
Sůl7,30 g
Sacharidy386,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smíchame mouku, sůl, droždí (droždí dáváme vždy na opačnou stranu než sůl). Přidáme zhruba dvě třetiny odměřené vody a zamícháme. Krok 2: Postupně přidáváme vodu, dokud se nám vše krásně nespojí. Vytáhneme z mísy a dáme na pracovní plochu, kterou místo podsypání moukou polijeme trochou olivového oleje a propracováváme těsto, dokud není krásně pružné a hladké (asi 10 minut ručního hnětení). Krok 3: Mísu, kde jsme těsto zadělávali, vymažeme trochou olivoveho oleje (aby se nám kynoucí těsto nelepilo na strany) a dáme do ní naše propracované těsto, zakryjeme utěrkou nebo strčíme do velkého mikrotenového pytlíku a dáme někam do tepla na vykynutí (mě máma naučila dávat ho do trouby, tam má klid) 1-2 hodiny, nebo až je ho alespoň jednou tolik. Krok 4: Smícháme si stejné množstvi chlebové pšeničné mouky a krupice (ať máte celkem 150-200g, i když nevyužijete vše, dá se to použít třeba na podsypání ciabatty, uděla se krásnější kůrka). Krok 5: Po té, co nám těsto nakynulo, tak ho trochu stlačte prsty do dolíku tak jak je v míse, nasypte si tam maliny a čokoládové kousky a trochu zapracujte přidané suroviny. Pořádně si pomoučete pracovní plochu moučno-krupicovou směsí a přesuňte na ni těsto . Těsto bude dost lepivé díky tekutině z malin, ale nebojte se toho a přidejte moučnou směs podle potřeby. Krok 6: Těsto má být trošku lepivé. Toto druhé hnětení je jen na zapracování přidaných surovin a přidani moučné směsi na udrženi struktury těsta. Krok 7: Pokud máte košík na chleba, tak je to prima, pokud ne, tak formu na chleba nebo i na dort (pak bude chleba kulatý). Krok 8: Ať už si zvolíte kteroukoliv možnost, tak forma/košík se musí pořádně pomoučit moučnou směsí. Krok 9: Dejte těsto do formy, do velkého pytlíku či zakryjte utěrkou (vrch těsta pomoučit taky, aby se nepřilepil) a nechat kynout asi hodinu – bude jednou tak velké. Krok 10: Předehřejte si troubu na 190 stupňů, na spodek trouby dejte pekáč, aby se nahřál – na něj se pak nalije asi litr vody, aby se vytvořila pára při pečení. Krok 11: Nachystejte si pekáč s pečícím papírem ,který také pořádně pomoučete směsí. Opatně vyklopte nakynutý chleba na tento plech. Pokud se mu z formy nechce, tak mu budete muset trochu pomoci, ale snažte se udržet co nejvíce vzduchu v těstě, co to jen půjde. Krok 12: Nalijte vodu do pekáče, co je v troubě, strčte tam plech s chlebem a pečte asi 40 minut. Krok 13: Chleba je hotový, pokud je zlatý z vrchu a po poklepáni zní dutě. Pro ty, co si nejsou úplně jistí, tak to zkuste špejlí,jako u dortu.

Zveřejněno 15. 5. 2013

Poznámka autorky aviaris

Záleží na mouce, možná budete potřebovat vody o kousek mín možná o kousek víc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGoR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný chleba s malinami a bílou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGoR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Klidně jen maznout máslem stačí. Ta čokoláda a maliny uz tomu dá;-)vají super chuť.

A čo k tomu chlebu? ;-)

:-O:-O Tak už jsem četla recept na ořechový chléb, na chléb s kopřivami, ale ovocný vidím prvně. Je rozhodně zajímavý a určitě po těch malinách voňavý. Možná někdy vyzkouším ;-)

Tématické fráze:
chlebove chipsy recept, čokoládový chléb s malinami, výborný ořechový chleba, vyborny dort z bile cokolady, čokoládový chlebíček s malinami

Suroviny:
mouka chlebová pšeničná, voda, droždí sušené, sůl, čokoláda bílá, maliny, krupice, mouka, olej olivový

Přidat fotografie receptu