Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srbský džuveč

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: minim. 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 058 kJ /
2 643 kcal
Bílkoviny152,67 g
Tuky134,98 g
Vláknina41,46 g
Cholesterol 552 mg
Sodík 2,18 g
Sůl5,29 g
Sacharidy190,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso nezatáhne. Krok 3: Přidáme lilek pokrájený na kostičky, papriku na nudličky, kedlubnu na tenké půl nebo čtvrt plátky. Krok 4: Vsypeme propláchnutou a na sítku okapanou rýži a vše promícháme. Krok 5: Nakonec vsypeme natě, případně dosolíme. Krok 6: Zapékací mísu nebo pekáč zlehka vymažeme sádlem a poklademe oškrábanými a na půl cm kolečka nakrájenými bramborami, zlehka osolíme a navrstvíme masozeleninovou směs z pánve. Nahoru naklademe na kolečka nakrájená rajčata,přidáme vývar a přiklopíme. Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca hodinu. Pak bez pokličky ještě 30 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Ale zelenina pustí šťávy dost.

Zveřejněno 17. 5. 2013

Poznámka autorky rebeka

Ač to podle fotek nevypadá, je to moc dobré.

Zdroj: ŽenyproŽeny.cz autor Fája, čímž velmi děkuji za chutný pokrm.

( trochu mnou upraveno )

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srbský džuveč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDPY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srbský džuveč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDPY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Jana votrubová 5. 2. 2017 09:01
:-):yes:výbborné

Tohle jsem nikdy nejedla, ale vím už nyní, že bych si pochutnala moc, páč je to plné zdravých věcí a hlavně zeleniny:-!:yes::-p

Moc dobre jidlo..v Tvem podani vypada velmi lakave..:yes::yes:

magdalenka::-D:-D:-D:yes:

magdalenka: Super nápad:yes:, já to tak taky dělám:-D:-D:-D

rebeka: a čo keby si tie fotky pravidelne na striedačku (zhruba po 2 hodinách) prehadzovala???:-D

Anna Kocikova: hele, tak se domluvte s Bibi, joo:-? ta tam chce šťávičku, ty to chceš ostré.. nebudu to furt přehazovat:-S:-D:-D:-D:-D
děkuju všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, díky:-K

Paráda:-!:-!:yes::yes::yes::yes::-)):-)):-))Hodnotím kladně:-!:-!:-!:yes:DOstal jsem takovou mlsnou, že si musím jít namazat chleba sádlem

Ta poslední fotka je krásně"ostrá":-Kale protože je to hlavně o jídle,jako takovém,tak je to náramná bašta:-p:yes::yes:

:yes::-*:-*:-K:-K:-K

Bibinka: tu jsem tam měla původně jako hlavní.. tak je zpět.. lepší;-):-?:-D
děkuji všem:-)

rebeka:Rebí, džuveč je náše oblíbené jídlo, mám tu i recept, trochu jiný, nejvíc se mi líbí ta 3.fotka, je tam vidět jaké je to šťavnaté jídlo;-) a dávám ti 9.boda:yes:

Moc pěkný recept i foto :yes::yes::-K

magdalenka: v Bulharsku, v Turecku jsem nebyla, ale pokud vím, má původ právě v Turecku, odkud se rozšířil dál na Balkán:-)

Úžasně voňavé a šťavnaté jídlo :-8 o fotce ani nemluvě :yes:

maris: Ty si ho kde jedla? V Bulharsku, alebo Turecku? Asi má veľa verzií...

Rebi, máš to krásný:-):yes: Já jsem kdysi džuveč doma zkoušela, ale nějak jsem nebyla spokojená, měla jsem v paměti chuť džuveče, který jsem měla na dovolené a který mně moc chutnal a od té doby jsem ho nezkoušela, ale když vidím ten Tvůj, tak se k němu určitě zase vrátím a snad se mi povede;-):-), Tobě posílám bodíček za recept;-):yes:+

magdalenka: no, moje dnešní "džuvečová" premiéra:-8, já vím, že různých receptů na tento pokrm je moc, ale stejný jsem zde nenašla, tak jsem si dovolila tento přidat.. mě spíš překvapila ta chuť.. krom soli a pepře tam není žádné koření, vynikne delikátní chuť mladého jehněčího a stou zeleninou se to skvěle doplňuje.. jo, a ta kedlubna je tam zajímavá;-)
všem děkuju..:-K

Skvelé!:yes: Stále sa chystám na džuveč, ešte som nerobila. Na Balkáne je "X" príprav džuveču, pokiaľ viem, táto tvoja verzia mi príde veľmi podobná tej, čo som mala možnosť ochutnať od Bosniakov, myslím, že tam mali ešte nejaké mne neznáme korenie a fazuľové struky a bez kedlubny. Bolo to nejako vrstvené a desne dobré. (Asi tam nebola slanina - moslimovia.)

Mňaaaam! A fotka pěkňoučká! :-K:yes:

Tak podle fotek to vypada zrovna fesacky, delam trochu jinak (coz je fuk). Ale chut vim, je vynikalici, toz chvalim, tleskam a dala bych si!!

Hm, to vypadá mňamkově!!:yes:+3

MŇAM:-!:-!:-!:-K;-) +1

Dobrý nápad :-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
džuveč, srbské rizoto, džuveč recept, recept na džuveč, drůbeží džuveč, srbské rizoto recept, džuveč v pomalém hrnci, jehněčí džuveč, džuveč bulharsko, recept dzuvec, džuveč.cz, recepty džuveč, džuveč.cz, džuveč recepty, džuveč s rybou, dřuveč, srbský dřuveč, recepty na dzuvec, recept na srbské rizoto, srbské plátky

Suroviny:
maso jehněčí, slanina, sádlo, cibule, česnek, lilek, kedlubna, lusk paprikový, rajče, brambory, rýže, nať petrželová, vývar, pepř drcený, sůl

Přidat fotografie receptu