Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské housky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 963 kJ /
3 815 kcal
Bílkoviny97,95 g
Tuky204,10 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 7,47 g
Sůl18,55 g
Sacharidy387,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké, zapneme program Těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto prohněteme, rozkrájíme na kusy a uděláme bochánky, které necháme na plechu ještě chvíli kynout. Krok 3: Potom bochánky uprostřed rozřízneme, vymázneme hořčicí, vložíme půl nožičky párku, položíme Anglickou slaninou a pomažeme směsí oleje a koření.P ečeme asi půl hodiny na 200°, podle trouby, protože každá peče jinak.

Zveřejněno 17. 5. 2013

Poznámka autorky Jikotka

Chtěla jsem vyfotit jinak,ale nestačila jsem to, protože housky hned zmizely. Inspirovala jsem se z letáku, myslím Alberta, tam měli navrchu nejspíš špek, ale doma byla jenom Anglická slanina, tak jsem jí použila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0PO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0PO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

vladi: ehm, ty párky v rohlíku děláme doma taky tak :D, akorát tu hořčici nacpu ještě do té díry udělané vařečkou, k tomu ještě co nejvíc oválím párek v hořčici než ho vložím dovnitř, no a ten vrch taky ještě pokapu.. Podle sestry až moc hořčice, ale pro mě akorát, nebo i málo :D :D

No... v Albertu mají bud anglický rohlík, to je bagetka na ní nějaké koření, a slanina se sýrem, potom Albert má ještě francouzské rohlíky, a to je kratší bagetka, rozříznutá a v ní párek a ještě je navrchu položen plátek sýru. To Vaše vypadá jako kombinace obou dvou.. :-) to není vůbec špatný nápad, děkuji za recept :-K

dala bych si hned, taková mňamka:yes:

:-)také bylo u nás /asi tak před 15-ti lety/ období, že se dělaly párky v rohlíku - po "domácku" do kupovaného rohlíku se udělala díra vařečkou a vsunul ohřátý párek a pokapalo se to kečupem-hořčicí- tohle vypadá dobře.:yes::-D

tiež si myslím...:yes: keď som mala deti školopovinné, často som im do školy niečo takéto robila (párok zapečený v kysnutom ceste) a vždy to mali radi. Toto je taká krajšia verzia.

To vypaadá dobře, :-p:yes:

Tématické fráze:
francouzsky rohlik, francouzske rohliky, francouzské rohlíčky, francouzské rohlíčky recept, francouzský rohlík recept, domácí rohlíky a housky se slaninou, francousky rohlík, domácí žemle albert, domácí housky se slaninou, rohlík s dírou, francouzky rohlík, zapečeny parek v housce, francouzsky rohliky, housky se slaninou z domácí pekárny, domací housky albert, francouzsky parek, recept na francouzský rohlík, francouzské housky z domácí pekárny, francouzské rohlíky recept, albert housky

Suroviny:
mouka, mouka hladká, kefír, voda, olej, sůl, cukr, droždí, hořčice, párky, slanina anglická, olej, koření grilovací, chilli

Přidat fotografie receptu