Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená hovězí kližka

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 264 kJ /
780 kcal
Bílkoviny153,96 g
Tuky10,19 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 629 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy15,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě posypeme na jemno nasekanou petrželovou natí smíchanou s nasekaným oreganem. Krok 2: Naložené maso dáme do chladu nejlépe na 24 hodin. Krok 3: Do rozpáleného vepřového sádla vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit lehce do zlaté barvy. Maso v cibulovém základu opečeme a po jeho zatažení podlijeme vývarem a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Krok 4: Hrnec s poklicí vložíme do rozpálené trouby a pomalu táhneme a maso tak dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké. Při dušení hlídáme množství vzniklé šťávy a přidáváme pak již jen trošku vody, aby nedošlo k vyvření a připálení masa. Krok 5: Jakmile je maso měkké tak ho vyndáme a silný výpek rozmixujeme ponorným mixerem do hladké omáčky. Přidáme 1,5 dl smetany na vaření a ještě promixujeme společně. Krok 6: Pro lesk a jemnost vložíme do hotové omáčky oříšek másla. Podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 19. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená hovězí kližka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKRl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená hovězí kližka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKRl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Kližka je vynikající masínko a v tomto podání musí být luxusní:-*:yes:

janek53:
...děkuji za zpětnou vazbu a jsem rád, že chutnalo;-);-);-)

Povedlo se. Mňam:-p:-p:-p (chválím):-))

Z kližky ráda kuchtím a tohle je parádní receptík:-*Vypadá to báječně:-p:-K:yes:

Právě se na mě usmál tenhle recept a zrovna dneska jsem koupila kližku:-)takže pozítří bude k obědu:yes:

janek53:
... souhlasím :yes::yes::yes:

Sobota to jistí, napřed uklohním a chválit budu pak:-p

Moc hezký recept, ještě mě nenapadlo kližku takto upravit, vždy jsem ji "zkazila" na guláš - tohle určitě zkusím:yes:

magdalenka: to jsem velmi ráda, že jsi na tom stejně;-) a myslím, že je nás víc:-D

Chválím :yes:

Dana61: Ja ti rozumiem...aj ja mám rada prirodzenú chuť potravín.;-)

a zase mňaminka:yes::-D ať žijí bylinky a z nich takovéhle dobroty:-p vidím, že občas každý potřebuje vysadit tu spoustu kořenících přísad a pak zažít tu pravou chuť masa :yes: ale abyste se do mě nepustili, já proti koření nic nemám, pochopitelně je také používám a některá jídla se bez nich ani neobejdou:-D ale tenhle recept "bez" je úžasný:-p

danielle72: zblblá jazzem, nééé:-?:-D:-D:-D a propós.. co máš s tím řezníkem:-O:-?:-8:-D:-D

danielle72:Ale tohle je kližka, ne líčka, tu snad seženeš, ne?:-D:-D

:-*Ano, ano, tleskám:yes::yes::yes: A zítra letím za řezníkem, že jestli pro mě líčka nesežene, tak s ním končím :-D:-D:-D +7. bodík

vidím ji:-!:-O:-O tu úúúžasnou jemnost a lahodnost omáčky, potažmo celé je to dokonalé;-):yes::yes: a navíc kližka.. můj oblíbený kus hověziny:-p;-):-D:yes:

;-):-K:yes:

:yes::yes::yes:

Krásný recept s krásnou fotkou, v surovinách chybí smetana :yes::yes::-K:-p:-p

A to se mi líbí...:-)

Tématické fráze:
pečená hovězí kližka, pomalu pečené hovězí maso, pečená kližka, hovezi klizka recept, hovězí kližka pečená, pomalu pečené hovězí, klizka recepty, hovezi klizka recepty, recepty z hovězí kližky, hovezi klizka, pomalu pečené hovězí recept, hovězí guláš pomalu v troubě, vepřová kližka, klizka recept, telecí kližka pečená, pomalu pečený guláš, hovězí líčka pomalu pečená, recept na hovězí kližka, recept na hovězí kližku, pecena kliska

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, mrkev, smetana na vaření, nať petrželová, koření oregáno čerstvé, sůl, pepř, vývar, sádlo vepřové

Přidat fotografie receptu