Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččin domácí štrúdl

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

SweetKiss

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 394 kJ /
1 050 kcal
Bílkoviny19,16 g
Tuky15,42 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 325 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy206,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Vařečkou promícháme a pak vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme chvíli uležet v chladu. Krok 2: Dále oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo. Z jablek vymačkáme v ruce šťávu. Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Krok 4: Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.
Upečený závin necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

Zveřejněno 19. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin domácí štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V29M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččin domácí štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V29M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

tak vyskousela jsem,a je moc dobry :-p,..nestacil se ani vychladnout,:-)dekuji za skvely recepr do moji zbirky,..:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tak mile dámy, vyzkoušela jsem oba. Strakonický i tento a výsledek byl, že oba byly dobré ale tenhle měl něco do sebe, lepší chuť ;) takže osobně zůstávám u tohoto receptu, je skvělý ! :yes:

TEREZA: Teri.. není to můj recept, je od Janulky, ale zatím, aspoň pro mě, ten NEJ;-):yes::-) http://www.toprecepty.cz/recept/13282-strakonicke-...

rebeko, přidej sem ty svoje "strakoničáky", ať můžeme vyzkoušet !!! Jinak nevidím důvod mačkat z jablíček šťávu pryč, přijde mi to zbytečnéa hlavně ŠKODA :-)

krásný štrúdlík:yes::-D vyzkouším ;-) z nedostatku častu jsem včera pekla štrúdle z listového těsta, snědli je, ale s připomínkou, že ty od Yanull jsou prostě božské:yes: tak co nejdříve zrealizuji tyto:-D

na štrúdlíky jsem já pes:-D:-D tento vypadá hezky, ale jestli předčí mé milované "strakoničáky".. to nevím.. musela bych prubnout;-):-):yes:

Vypadá krásně a nadýchaně, ještěže ho nevidí můj muž, jistě by ho chtěl hned upéct:-)

:yes::yes: vypadá moc dobře :-K

Tématické fráze:
domácí štrůdl recept, domácí jablkový štrúdl, recept na domácí štrůdl, domaci strudl, babiččin štrůdl, domaci strudl z hery, štrůdl v horkovzdušné troubě, babičin štrůdl, babiččin jablkový štrůdl, strakonický štrudl, babiččin jablecny zavin, babičin domácí štrůdl, bozsky strudl, domacistrudl, štrúdl z hery, štrudl z prášku do pečiva, strakoničáky, štrudl domaci z haldke mouky, závin z jablíček, domácí babičin štrůdl

Suroviny:
cukr moučkový, vejce, prášek do pečiva, tuk hera, mléko, mouka hladká, rozinky, cukr skořice, jablko, ořechy vlašské, vejce

Přidat fotografie receptu