Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulové bulky - cibulky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 474 kJ /
2 264 kcal
Bílkoviny63,81 g
Tuky48,04 g
Vláknina32,50 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy380,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu pokrájame na polmesiačiky asi 3 mm hrubé, pomaly skoro až do hneda osmažíme na lyžici oleja, miešame (a dávame pozor, aby nezhorela!). Necháme vychladnúť. Krok 2: V 100 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie, necháme stáť 15-20 minút. Krok 3: Múku preosejeme, vmiešame soľ, pridáme oživené droždie, vodu a acidofilné mlieko, olej, ocot. Vypracujeme plastické cesto, dobre vymiesime - môžeme použiť domácu pekáreň. Na konci zamiesime osmaženú cibuľu. Krok 4: Cesto necháme kysnúť v teple, kým nezdvojnásobí objem. Krok 5: Potom vyklopíme, rozdelíme na 16 častí, tvoríme bulky. Ukladáme na peč. papier, alebo fóliu. Cez sitko posypeme múkou (získame rustikálny vzhľad) a necháme zas kysnúť 20 - 30 minút. Rúru predhrejeme na 200°C. Po vykysnutí bulky do kríža nakrojíme žiletkou a dáme do vyhriatej rúry. Krok 6: Pečieme pri 200°C cca 15-20 minút, sledujeme!

Zveřejněno 21. 5. 2013

Poznámka autora magdalenka

Prezerala som si recepty na cibuľové chleby a zistila som, že niečo takéto tu nie je.

Bulky sú chutné aj na druhý deň, voňajú po osmaženej cibuli, chutia k hocičomu, ale aj samotné.

Je možné použiť aj hotovú kúpenú smaženú cibuľu, napr. z IKEA.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulové bulky - cibulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXo7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulové bulky - cibulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXo7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Mila z Canady: :-K

Magdi, moc děkuji za skvělý recept! Trochu jsem si ho upravila, místo cukru jsem dala Sladěnku a přidala nasekaný rozmarýn.:yes::yes::yes:

rebeka: Holka zlatá, kde trajdáš??? Rada ťa zas vidím! Teší ma, že si si vybrala môj recept na vyskúšanie.

magdalenka : děkuji za rychlou odpověď, počkala jsem si na kefír (doma byl jen ovocný jogurt ) a stálo to za to! Luxusní, famózní ,výtečné :yes::yes: měli jsme k leču a zbytek jen tak, no prostě fantastiš . jedna cibulka zbyla a druhý den byla měkoučká jako z plechu. A navíc ten nåzev :-D

zdenka.s: spravila si mi veľkú radosť, ďakujem ti za skvelú správu!:-K

magdalenka: nemám. bohužel. kefír ani kys. smetanu,šlo by nahradit ?Jinak si budeme muset nechat zajít chuť do zítřka a to bude náročné :-D

zdenka.s: biely jogurt máš? Do hocijakého kysnutého cesta (slané či sladké) je dobré dať jogurt alebo kefír.

Luxusní:yes: ukládám

kustka: budem rada, ak vyskúšaš.

dexulka:ja tú žiletku stále nemám...:-D Možno by to išlo aj nastrihnúť, u jedného receptu od cathleen som to tak robila (http://www.toprecepty.cz/recept/38753-louhovane-ka... - sú skvelé, doporučujem!)
Teší ma, že chutilo!:-K A máš ich pekné!

Nemám je tak krásné,ale byly moc dobré :-p Měli jsem je včera k uzenému kapříkovi a jen se po nich zaprášilo :-8 Určitě zopakuji a dám si záležet i na tvaru ;-)taky musím konečně koupit tu žiletku :-D

duli65: ďakujem za fotku a som rada, že sa ti bulky vydarili a chutili. :-K

Tak jsem je dnes pekla,jsou výborné...,možná je udělám na oslavu manželových 50.

Elizabeth89: Vďaka za dobrú správu, fotka je skvelá. Na chlapov dobré jedlo pôsobí zázračne, to je fakt!:-K

Dneska vyzkoušeno a je to veeeelmi žravé :yes::-) půlku těsta jsem zkusila zpracovat trošku jinak - rozválela jsem silnější plát, rádýlkem vykrajovala menší trojhránky a jako pidibuchtičky je pak servírovala k rajčatovému salátku s mozarellou. Luxusní!! V přítelovi jich zmizel celý tác, ani jsem nemrkla :-p

Mila z Canady: Do tohto receptu môžeš bez problémov použiť sušené droždie - adekvátne množstvo na pol kila múky. Ja osobne preferujem droždie čerstvé, sušené mám však vždy po ruke tiež, použijem, ak sa minie čerstvé a nechce sa mi do obchodu.
Kyselo som so sušeným nerobila, ale vyskúšaj - daj do vlažnej vody trocha cukru, sušené droždie, trochu múky, nechaj v teple. Uvidíš, či sa dá použiť aj na kyselo. Veľa nestratíš, ak by si (ten kvások) nemohla použiť.
Nech sa ti darí.

Mila z Canady 25. 5. 2013 02:09
Pecu chleb (zitny) i rohliky, ale pouzivam suche drozdi. Tady se uz skoro neda sehnat cerstve drozdi. A do jineho mesta se mi nechce jet. Je mozne v tomto receptu pouzit suche drozdi?? Vite nekdo jak udelat kvasek ze sucheho drozdi?? Diky vsem dopredu za radu. Mam totiz hroznou chut na opravdicke kyselo; byla jsem letos v Cesku a po 40 letech jsem si zase pochutnala.:-K

Daduli: Som naozaj rada, ďakujem.:-K

;-) Tak jsem vyzkoušela a jsou dobré, akorát tvar je jak od buchty :-D zapoměla sem naříznou a spěchala sem tak jsou větší, ale rodině chtná tak další bič sem si upekla. :-)) posílám bodíček

Tématické fráze:
pečempecen, cibulový kyš, bulky s cibulkou, domácí bulky s cibulkou, bulky s cibulí, cubulové bulky, jogurtové bulky, bulka s cibulkou, cibulové bulky se salámem a sýrem, recept žiletky, bulky s mozarellou, kávové lžičky ikea, kyš cibulový, bulka na hamburger s cibulkou, cibulove trojhranky, cibulove trojhranky recept, cibolovy kys, cibulove buchty, cibulove razenky, cibulové žemle

Suroviny:
mouka hladká, mouka žitná chlebová, mléko acidofilní, voda, droždí čerstvé, cukr, ocet, sůl, olej, cibule

Přidat fotografie receptu