Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kašmírská rýže

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 111 kJ /
1 461 kcal
Bílkoviny30,31 g
Tuky26,99 g
Vláknina25,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy263,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na větší kousky (čtvrtměsíčky). Krok 2: Přidáme propranou a scezenou rýži a za stálého míchání ji asi 3 minuty restujeme. Krok 3: Poté přidáme všechno koření, promícháme a zalijeme 1.5 hrnkem vody. Krok 4: Přivedeme k varu, stáhneme na nejmenší plamen a pod pokličkou vaříme 15 minut. Krok 5: Nakonec vmícháme rozinky a mandle, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 5 minut dojít. Podáváme posypané čerstvým koriandrem.

Zveřejněno 23. 5. 2013

Poznámka autorky petram

Kašmírskou rýži jsem ochutnala v restauraci Karavanseráj v Praze a moc mi chutnala, tak jsem ji zkusila připravit i doma. Myslím, že jsem se chuťově přiblížila originálu :)

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kašmírská rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDE6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kašmírská rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDE6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

petram: Ďakujem, potešila si ma, ja koriander príliš nemusím, radšej tú petrželku alebo iné bylinky ;-)

spagetka: Ty a máta? Já bych čekala libeček :-D

Koriandr nevynechávat, dyk je mňam :-D:-D, ale vážně, někomu fakt nechutná a nahradila bych mátou, jinak :yes::yes::yes:

tejaja: Koriandr lze určitě vynechat. Pravda, že je pro indickou kuchyni typický, ale upřímně, my si tady na Indii stejně jen hrajeme a podle mého názoru je mnohem důležitější, aby nám výsledek chutnal. Takže já bych za sebe klidně posypala nasekanou zelenou petrželkou, kterou mám moc ráda, případně bych si uměla představit i např. mátu.

Krásny recept, len sa chcem spýtať, musí tam ísť ten koriander? Nemôžem to posypať niečím iným? ;-):-D

Zajímavý recept!:-K

To vonia až sem...;-)

Tématické fráze:
pečená rýže basmati recept, recepty z rýže top recepty, kašmírská kuchyně

Suroviny:
rýže, cibule, olej, rozinky, mandle, kardamom, skořice, římský kmín mletý, koření hřebíček, sůl, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu