Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z hnědé rýže s cherry rajčátky, mozzarellou a čerstvou bazalkou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarbaraP BarbaraP

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 791 kJ /
2 101 kcal
Bílkoviny70,67 g
Tuky29,47 g
Vláknina28,74 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 341 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy375,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži dáme vařit do vroucí osolené vody, já osobně rýži neproplachuji, myslím, že na rizoto to ani není vhodné. Jelikož tmavá rýže potřebuje k uvaření podstatně delší dobu než rýže světlá, nerestuji ji s ingrediencemi jako klasicky, ale vařím ji zvlášť. Krok 2: Cibuli nasekáme na tenké plátky, cherry rajčátka rozkrájíme na půlky nebo můžeme klidně nechat vcelku, já je krájím, protože z nich odstraňuji tzv. „bubáka“. Krok 3: Na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibuli a cherry rajčátka, přidáme uvařenou hnědou rýži, osolíme a opepříme dle chuti. Rýže by měla zůstat vláčná, ne suchá, proto přidáme rajčatovou šťávu, která dodá nejen správnou konzistenci, ale také více rajčatovou chuť. Krok 4: Nakonec přidáme na drobno nakrájenou mozzarellu a nasekané lístky čerstvé bazalky, párkrát prohodíme na pánvi a můžeme podávat.

Pozn.: Bazalku používám zelenou i červenou, dodá jídlu zajímavější šmrnc i vzhled

Zveřejněno 24. 5. 2013

Poznámka autorky BarbaraP

Jelikož mám velice ráda italskou kuchyni a hlavně rajčata a rajčatové omáčky na všechny způsoby, rozhodla jsem se místo do těstovin zakomponovat tyto ingredience do rizota a myslím, že se výsledek opravdu povedl a Italové by se neurazili :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z hnědé rýže s cherry rajčátky, mozzarellou a čerstvou bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXr0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z hnědé rýže s cherry rajčátky, mozzarellou a čerstvou bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXr0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Já úplně cítím, jak tloustnu, jen se na to dívám. To je na první pohled báječný. Teď nevím, co doma vařit dřív!:-K

Jitkas: Děkuji za poznatek, italské rizoto z rýže arborio dělám také, avšak jelikož se hnědá rýže vaří podstatně déle než ta bílá, tak by se to na způsob klasického rizota dělalo celkem složitě a zdlouhavě, proto jsem zvolila tuto jednodušší variantu :-8

Jana Remková: Rýže basmati, různé druhy tmavé bio rýže nebo třeba rýže natural jsou hnědé, chuťově je velice dobrá, avšak se vaří déle než bílá rýže, ale je to taková ta "zdravější" varianta zase ;-)

Taky se mi moc líbí. Jen fakt neznám hnědou rýži:-O

BarbaraP: Italove by se urcite neurazili, naopak, jen by to nenazvali rizoto (risotto), lec ochucena ryze s rajcaty (riso condito al pomodoro). A tez by nepouzili ryzi Basmati, lec kulatozrnnou celozrnnou ryzi. Tvoje "rizoto" ovsem vypada hodne dobre!!

Moc pěkné! +1 :yes::-K

Tématické fráze:
tmava ryze, rizoto s mozzarelou, jak se vaří hnědá rýže, hnědá rýže příprava, přírodní hnědá rýže příprava, jak uvařit hnědou rýži, ryze s mozzarelou, červená rýže natural recept, rizoto rýže natural, červená rýže příprava, chléb z hnědé rýže, rizoto basmati, tmavá rýže recepty, červená rýže natural, hnědá rýže natural, rizoto z rýže natural, bazalkové rizoto, rizoto z basmati, rýže s mozzarellou, jak se vaří přírodní ryze

Suroviny:
rýže hnědá, rajče cherry, cibule červená, sýr mozzarella, šťáva rajčatová, sůl, pepř čtyř barev, olej olivový, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu