Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kari steak s italským risottem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarbaraP BarbaraP

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 101 kJ /
1 936 kcal
Bílkoviny122,20 g
Tuky6,90 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy326,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kari koření a mletou červenou papriku vmícháme do bílého jogurtu, přidáme špetku soli, pepře a olivový olej a do připravené marinády dáme odležet na cca hodinu steaky z kuřecích prsou. Krok 2: Na pánvi na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme nadrobno pokrájenou cuketu a žampion portobello a až chytí šalotka lehce zlatavou barvu, přisypeme (nepropláchnutou!) rýži Arborio a chvíli restujeme. Zalejeme bílým vínem a až se odpaří a rýže jej nasákne, podléváme zeleninovým vývarem, cca 15 minut pořád dokola, dokud rýže téměř nezměkne a vývar se částečně nevyvaří. Krok 3: Úplně nakonec přidáme parmazán, který jen vmícháme do hotového rizota a to necháme pak chvíli odpočinout pod poklicí nebo utěrkou. Krok 4: Kuřecí steaky v marinádě orestujeme z obou stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Krok 5: Rizoto servírujeme na mělký nebo hluboký talíř, navrch poklademe steaky a lehce podrobíme parmazánem, můžeme ještě posypat nadrobno nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 25. 5. 2013

Poznámka autorky BarbaraP

Další z mých oblíbených pokrmů z rýže, tentokrát italské rizoto na originální způsob, jak ho dělají Italové. Základní rizoto jsem doplnila o cuketu a šťavnatý žampion portobello, k tomu jako hlavní přílohu kuřecí steak v kari-jogurtové marinádě, patřící sice spíše do indické kuchyně, avšak myslím si, že jsem tím nic nepokazila a vytvořila tím zajímavou fůzi chutí :) TP milánského rizota jsem okoukala od Riccarda Lucque: http://www.peklonataliri.eu/33-peklo-na-taliri-ita...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kari steak s italským risottem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKEn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kari steak s italským risottem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKEn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Je to dobrota...:-p Ještě jsem přidala hrášek, máme ho v rizotu rádi..:-):yes:

Frantisek Strouhal 2. 6. 2013 08:03
To musi byt dobrota:-) Pozadam pritelkyni,aby mi to zitra uvarila a urcite dam vedet,jake to bylo:-) Tesim se jak maly Franta:-)

Parádní,šťavnatá dobrota:-p:yes::-K

Moc všem děkuji za bodíky i pochvalu :)
lenka: Ano fotografie u všech receptů jsou samozřejmě moje, těší mě, že vypadají asi tak profesionálně :-8

Toto by mi velmi chutnalo..:yes::yes:

risoto delam stejne, s cuketou a houbama, jen navic jeste s cesnekem, ale kure pridavam ze zacatku primo do rizota. Rada vyzkousim tu jogurtovou marinadu, a priste to udelam takhle zvlast. Bod ode me:yes:

:yes::-K

No jen jestli jsou u Vašich receptů Vaše vlastní fotky:-K

Barbaro, to vypadá dobře a jedle. Máš 3.bod:yes:

Pěkné:yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
kuřecí steaky v jogurtově marinádě, kuřecí steak v jogurtu, kureci steak na kari, kuřecí steaky s rýží, příloha k italskému rizotu, kuřecí steak, kureci steak s rizotem, italské kari, kuřecí steaky na kari, milánský kuřecí steaky, milanský steak recept, indický kuřecí steak, kuřecí steak v v jogurtu, recepty na kuřecí steaky, kuřecí steak recept, kuřecí steak s parmezánem, kuřecí steaky v jogurtu, kuřecí steak s rýží arborio, kuřecí steak s parmazán, milánský kuřecí steak

Suroviny:
rýže arborio, prsa kuřecí, cuketa, portobello, cibule šalotka, víno bílé, vývar zeleninový, parmazán, máslo, jogurt bílý, koření kari, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu