Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kari steak s italským risottem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarbaraP BarbaraP

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 101 kJ /
1 936 kcal
Bílkoviny122,20 g
Tuky6,90 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy326,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kari koření a mletou červenou papriku vmícháme do bílého jogurtu, přidáme špetku soli, pepře a olivový olej a do připravené marinády dáme odležet na cca hodinu steaky z kuřecích prsou. Krok 2: Na pánvi na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme nadrobno pokrájenou cuketu a žampion portobello a až chytí šalotka lehce zlatavou barvu, přisypeme (nepropláchnutou!) rýži Arborio a chvíli restujeme. Zalejeme bílým vínem a až se odpaří a rýže jej nasákne, podléváme zeleninovým vývarem, cca 15 minut pořád dokola, dokud rýže téměř nezměkne a vývar se částečně nevyvaří. Krok 3: Úplně nakonec přidáme parmazán, který jen vmícháme do hotového rizota a to necháme pak chvíli odpočinout pod poklicí nebo utěrkou. Krok 4: Kuřecí steaky v marinádě orestujeme z obou stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Krok 5: Rizoto servírujeme na mělký nebo hluboký talíř, navrch poklademe steaky a lehce podrobíme parmazánem, můžeme ještě posypat nadrobno nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 25. 5. 2013

Poznámka autorky BarbaraP

Další z mých oblíbených pokrmů z rýže, tentokrát italské rizoto na originální způsob, jak ho dělají Italové. Základní rizoto jsem doplnila o cuketu a šťavnatý žampion portobello, k tomu jako hlavní přílohu kuřecí steak v kari-jogurtové marinádě, patřící sice spíše do indické kuchyně, avšak myslím si, že jsem tím nic nepokazila a vytvořila tím zajímavou fůzi chutí :) TP milánského rizota jsem okoukala od Riccarda Lucque: http://www.peklonataliri.eu/33-peklo-na-taliri-ita...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kari steak s italským risottem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKEn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kari steak s italským risottem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKEn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Je to dobrota...:-p Ještě jsem přidala hrášek, máme ho v rizotu rádi..:-):yes:

Frantisek Strouhal 2. 6. 2013 09:03
To musi byt dobrota:-) Pozadam pritelkyni,aby mi to zitra uvarila a urcite dam vedet,jake to bylo:-) Tesim se jak maly Franta:-)

Parádní,šťavnatá dobrota:-p:yes::-K

Moc všem děkuji za bodíky i pochvalu :)
lenka: Ano fotografie u všech receptů jsou samozřejmě moje, těší mě, že vypadají asi tak profesionálně :-8

Toto by mi velmi chutnalo..:yes::yes:

risoto delam stejne, s cuketou a houbama, jen navic jeste s cesnekem, ale kure pridavam ze zacatku primo do rizota. Rada vyzkousim tu jogurtovou marinadu, a priste to udelam takhle zvlast. Bod ode me:yes:

:yes::-K

No jen jestli jsou u Vašich receptů Vaše vlastní fotky:-K

Barbaro, to vypadá dobře a jedle. Máš 3.bod:yes:

Pěkné:yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
kuřecí steaky v jogurtově marinádě, kuřecí steak v jogurtu, kureci steak na kari, kuřecí steaky s rýží, příloha k italskému rizotu, kuřecí steak, kureci steak s rizotem, italské kari, kuřecí steaky na kari, milánský kuřecí steaky, milanský steak recept, indický kuřecí steak, kuřecí steak v v jogurtu, recepty na kuřecí steaky, kuřecí steak recept, kuřecí steak s parmezánem, kuřecí steaky v jogurtu, kuřecí steak s rýží arborio, kuřecí steak s parmazán, milánský kuřecí steak

Suroviny:
rýže arborio, prsa kuřecí, cuketa, portobello, cibule šalotka, víno bílé, vývar zeleninový, parmazán, máslo, jogurt bílý, koření kari, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu