Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát pečený na másle

Candát je naše nejkvalitnější sladkovodní ryba a nejlepší způsob jeho úpravy je ten, který zachová jeho specifickou chuť. Náš oblíbený recept na candáta pečeného na másle není složitý a slibuje, že si pochutnáme.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 512 kJ /
1 078 kcal
Bílkoviny75,50 g
Tuky85,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy2,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety candáta i s kůží, dobře očištěnou od drobných šupin, naporcujeme na porce vhodné velikosti. Krok 2: Každou porci ze strany, kde je kůže, lehce nařízneme tak, aby došlo pouze k proříznutí kůže (ryba se nebude při opékání kroutit). Krok 3: Ze strany, kde není kůže, porce osolíme, opepříme a jen lehce pokapeme olivovým olejem. Krok 4: Do rozehřáté, nejlépe steakové pánve, dáme trochu olivového oleje a kus másla. Krok 5: Mezitím nasolenou, opepřenou a dobře osušenou rybu ze strany kůže lehce obalíme v hladké mouce a okamžitě vložíme do rozpuštěného másla. Krok 6: Opékáme kůží dolů do křupava. Krok 7: Podle tloušťky filetu ho buď po opečení kůže ještě obrátíme, nebo to již není potřeba. Kůže rybu dobře „podrží“ vcelku a je lahodně křupavá. Krok 8: Vhodnou přílohou je bramborová kaše, obohacená vmíchanou hrstí jemně nasekané plocholisté petrželové natě, s pár lístky čerstvého libečku.

TIP: Rady a tipy, jak na dokonalou bramborovou kaši

Zveřejněno 25. 5. 2013

Poznámka autora Colombo65

Rychlý, jednoduchý a velmi chuťově vyvážený pokrm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát pečený na másle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKGY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát pečený na másle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QKGY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

super recept, candáta jsem jetě potřela česnekem a nemělo to chybu.

Šest filet candáta jsem koupil v Penny za 188 kč , jsou zmražené a složené vedle sebe tak že se nedotýkají.Budu jej vytahovat po jednom.Na ryby již nechodím ale vím že candáta není jednoduché jen tak chytit.Povrch ryby po chycení nesmí zaschnout jinak šupiny jdou těžce a je od nich celá pomývačka i kuchyň.Jen jedna ryba chuťově candáta předčí.Je to okoun.Ale i on se těžce čistí.Jinak platí že každá ryba je vynikající když je křupavá.

Jako živej:-Dkrásné fotky a recept se hodí:yes::yes:

:yes::yes:Candát je opravdu skvělá a chutná ryba :yes::yes: Už se těším, až se budou moct chytat dravci a nějaké candáty si nalovíme;-)

Candát je pro mně nejchutnější ryba. Ta opravdu nepotřebuje nic, než máslo, sůl. Nádherné fotky a candáta tiše závidím:-8

Candát je úžasná ryba. Paráda :yes:

Chááá holky, já už mám červen, tak pardón:-D:-8

Mňam, candáta já můžu. Máš to krásné jako vždy :yes::-K

1974andrea:

...ta začíná až 16.6. ;-);-);-) nejsem pytlák:-D:-D:-D

spagetka: AŤ ŽIJE ČERVEN, AŤ ŽIJE ČERVEN:-!:-!:-!:-))

1974andrea:Andrejko, candáty můžeš lovit až od půlky června, jestli mě paměť neklame :-D:-D:-D:-D

Colombo65:A já už jsem si myslela, žes takhle dobře zahájil sezónu dravců:-D

1974andrea:
... poslední zimní úlovek roku 2012;-(;-( .. více nemamo;-(;-(:-D

Cos to zas chytíl Otíku, kolik měl?;-)

Candáta bych si dala z fleku, toho mám moc ráda, jak ho vidím čerstvého, hned si ho koupím, parádní foto i recept Otto;-):-p:yes:

Tématické fráze:
candát recept, candat na masle, candát recepty, recept na candáta, recept candát, candát recepty filety, candát, pečeny candat, recept na filet z candáta, recepty candat, recept candát na másle, candat filet recept, recepty na candata, pečený candát na masle, priprava candata, recepty candát na másle, recepty z candata, candát obecný recepty, pečený candát recepty, candát obecný recept

Suroviny:
candát, máslo, mouka hladká, koření čtyři pepře, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu