Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 738 kJ /
2 089 kcal
Bílkoviny106,36 g
Tuky57,49 g
Vláknina14,46 g
Cholesterol 507 mg
Sodík 5,06 g
Sůl12,20 g
Sacharidy280,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, aby vznikla lodička se stěnou silnou asi 1 cm. Vnitřek lilku nasekáme a osolíme. Lilkové lodičky také osolíme. Krok 2: Oboje necháme půl hodiny vypotit, pak omyjeme (nasekanou směs propláchneme vodou na cedníku a necháme vykapat, přidáme ji pak do náplně). Krok 3: Přímo v zapékací misce plníme lilkové lodičky směsí. Lehce zakápneme olivovým olejem a podlijeme decilitrem vody. Krok 4: Pečeme pod alobalem asi 50 minut. Krok 5: Pak alobal odstraníme a ještě chvíli zapečeme, dokud povrch lehce nezčervená. Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, nebo jako dnes u nás s houskovými "karbanátky". Krok 6: Směs do lilků: V mixéru rozsekáme maso s pórkem, paprikou a řapíkatým celerem. V misce smícháme s vajíčkem, nasekaným vypoceným lilkem, rýží, česnekem, solí, pepřem a oběma sýry. Krok 7: Houskové karbanátky: Housky nakrájíme na malé kostičky a přelijeme mlékem. Krok 8: Když se mléko vsákne, přidáme strouhaný balkánský sýr, pažitku a vajíčko. Pokud je směs řidší, nastavíme ji strouhankou. Krok 9: Pak tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a smažíme na oleji. Ihned podáváme.

Zveřejněno 26. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AE3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AE3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Děkuji za podporu a moc pěkné komentáře :-K:-K:-K

Dani,máš to parádní:-*Nejen recept,ale i ty fotky:-Kty teda jsou:yes:

Fíha! Pěkné, moc pěkné - ukládám :-p +5:yes::-K

Dančo, ty karbanátky jsi měla dát zvlášť, takhle tady zapadnou. ;-)

hezké, originální;-):-):-K:yes::yes:

Na lilku bych si pochutnala určitě a ty houskové karbanátky jsou super nápad :yes:

vypadá to suprově, krásné foto :yes:

Danielko, moc pěkné, mne zaujali i ty houskové karbanátky;-):-p:yes:

Tématické fráze:
zapečený lilek s s uzeným masem, lilek recepty, vařený lilek, lilek lodičky, placičky z lilků, zapečený lilek s uzeným, lilek zapeceny s uzenym, lilek recept, zapečený lilek s uzeným masem, recepty lilek, lilek s uzenym.syrem, houskove karbanatky, lilek vařený, lilkové lodičky, celerové karbenátky s uzeným masem, lilek jako lodicka, lilky s uzeným masem, lilel, lilek placičky, rýžové karbanátky se sýrem a uzeninou

Suroviny:
lilek, rýže, maso uzené, pórek, celer řapíkatý, paprika čerstvá červená, vejce, sýr gouda, sýr balkánský, česnek sušený, pepř, sůl, olej olivový, voda, houska, mléko, sýr balkánský, pažitka, sůl, pepř, strouhanka

Přidat fotografie receptu