Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky plněné houbami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 470 kJ /
351 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky0,45 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy72,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z oloupaných a jemně nastrouhaných brambor, v robotu rosekaného česneku s cibulí se lžící oleje a vody a s ostatními ingrediencemi vypracujeme řidší těsto. Krok 2: Na rozpáleném sádle osmažíme lehce placku, obrátíme, pokryjeme houbami (+ suš. rajčaty) a zakryjeme tenkou vrstvou těsta. Krok 3: Dále smažíme jako obvykle jen trochu pomaleji aby se bramboráky dobře propekly.

Zveřejněno 29. 5. 2013

Poznámka autora Tom Beyk

Sušená rajčata dodávají jemně nakyslou příchuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky plněné houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vn6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky plněné houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vn6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Tom Beyk: To poznám z Chorvátska tiež. Ugrilujú ryby, chobotnicu, lignje a také horúce potierajú olejom, v ktorom je cesnak a petržlenová vňať. Po kontakte s horúcou rybou sa rozlievajú do okolia úžasné vône...
Myslím, že špagetka narážala na to, že cibuľa môže sekaním v robote zhorknúť, nie cesnak.

spagetka: ...před pár lety nám v Chorvatsku udělala paní domácí hostinu s grilovanými rybami a k tomu podávala mimo jiné "omáčku" z oleje, česneku a petrželky protože část ryb mělo takové bílé sušší maso. Otevřenou rybu jsme s tím pokecali a nemělo to chybu:-p:-p:-p. Nikdy se mi nestalo, že by zhořkl.

Tom Beyk: nebojíš se, že zhořkne? Chápej, v tomhle jsem po babce i mamce, raději teda krájím v ruce no.....

spagetka: ...s těmi suš. rajčaty to byl opravdu experiment a jaksi nicmoc:-D. Mám vyzkoušeno, že česnek ve spojení s olejem si zachovává svoji "sílu"(silnou vůni a chuť) a z robotu je z něj kaše jako když se utře se solí;-).

Miluju bramboráky, takže i tenhle :-) :yes:

:-p:yes::yes:+1

Recept znám, jen se u nás dělal v pekáči v troubě, bez rajčat teda. Jen dle mého názoru ten česnek bych raději nasekala ručně nožem, ale můj názor ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
bramborák s houbami, bramboraky s houbami, bramborák s houbama, bramborák s houbami-recept, braboraky, bramboraky s houbama, houbove bramboraky, bramboráky z houbami, plněné bramboráky, houby recepty, bramborak z houbami, plnene braboraky, bramborak a houby, houbový bramborák, plněny bramborak na plechu, houbový bramborák na na plech, bramborák s houbama na plech, bramborak s hribami, houbove bramboraky se šunkou, bramborák se smaženicí

Suroviny:
brambory, smaženice, česnek, cibule, mouka hladká, kmín celý, pepř, majoránka, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu