Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pašta i fažol - Fazole s těstovinami (Chorvatsko)

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 528 kJ /
3 472 kcal
Bílkoviny127,55 g
Tuky134,45 g
Vláknina85,71 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy397,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oprané fazole den předem namočte a pak povařte do změknutí. Krok 2: Na pánvi osmahněte nakrájenou slaninu a cibuli a vše vmíchejte do vařených fazolí. Krok 3: Přidejte bobkový a celerový list, kostku bujonu a těstoviny. Krok 4: Dobře promíchejte, podle potřeby dolijte vodu a vařte na mírném ohni, dokud všechno nezměkne. Krok 5: Před koncem trochu osolte a do směsi vmíchejte rajčatový protlak, pepř a na drobno nakrájený česnek a petržel. Krok 6: Rada:
Těstoviny můžete uvařít zvlášť a potom je zamíchát do uvařených fazolí. Tuto variantu jsem zvolil i já.

Zveřejněno 30. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pašta i fažol - Fazole s těstovinami (Chorvatsko)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDW6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pašta i fažol - Fazole s těstovinami (Chorvatsko)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDW6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Anna Kocikova: u nás ide veľa fazule a veľmi veľa sóje, ale konzerva nie, vždy si varím sóju a fazuľu, veď s tým nie je práca;-) Uvarím raz väčšie množstvo a čo neskonzumujeme, dám do mrazáku na "příště" :-D;-)

tejaja:můj recept by začínal 2 konzervy fazolí;-):-D:-DPríma rychlovka:-p:yes:která chutná i u nás doma(někdy i s těmi sojovými boby v konzervě):-)

jumanji: súhlas, kupujem len tie, veliké, modrofialové:-D:yes:

Vypadá to zajímavě;-):-):yes:

Nejlepší jsou takové ty velké "strakaté" fazole. Ty když si připravíte na pánvičce s cibulkou a kečupem , tak se najíte a ani moc neutratíte!

Som rada, že recept sa nezačína : "...1 konzerva fazolí..." :yes::yes:, ale použije sa klasicky uvarené fazuľa. Podobne robím sóju, tak fazuľa bude určite tiež výborná :yes:;-)

Nepoznám, ale rada vyskúšam!

Tohle máme moc rádi a je to vynikající varianta když vám zbudou obě suroviny, ale každé je pro jedlíky málo :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recept na pleskavici, fazolky s testovinami, pasta z fazolí, pasta z černých fazolí, fazole s těstovinou, fazole s uzeným a těstovinami, cervene fazole s testovinami, testoviny s fazoli, pasta z vařených fazolí, bílé fazole s těstovinami, vařené fazole s těstovinami, těstoviny s fazolovou, karbanatky z fazoly, fazolova polévka s testovinami, testoviny fazole, těstoviny s fazolema, pasta z velkých fazolí, testoviny s fazoly, recepty s fazolemi a těstovinami, mexická pasta z černých fazolí

Suroviny:
těstoviny, fazole, olej, slanina, cibule, bobkový list, koření černé, koření nové koření, petržel, celer, vývar hovězí, sůl, pepř, česnek, protlak rajčatový

Přidat fotografie receptu