Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové věnečky

Věnečky najdeme jak v cukrárně, tak i na slavnostním stole při příležitosti různých oslav. Odpalované těsto upečeme ve tvaru věnečků a po rozkrojení je plníme krémem. V tomto receptu použijeme pudinkový s máslem. Dozdobit pak můžeme čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tereszka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

50 Kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 217 kJ /
4 832 kcal
Bílkoviny98,45 g
Tuky308,40 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 825 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy412,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup na těsto: Vodu, olej a sůl zavaříme, zasypeme moukou a mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit na vařečku. Necháme vychladit. Krok 2: Po vychladnutí zašleháme do směsi vajíčka (je dobré si vajíčka prvně rozkvedlat v nádobě). Krok 3: Připravenou směsí plníme cukrářský pytlík a na plech vystlaný pečicím papírem stříkáme věnečky. Je dobré si věnečky na plechu trochu pokropit vodou. Pečeme na 230 °C asi 15 minut. Krok 4: Po vychladnutí věnečky rozkrojíme a plníme krémem. Krok 5: Postup na krém: Uvaříme pudink společně s mlékem a cukrem. Necháme vychladit. Zvlášť rozšleháme pudink a zvlášť máslo. Poté smícháme dohromady. Plníme do cukrářského pytlíku. Věnečky můžeme dozdobit čokoládovou polevou.

TIP: Jednoduché tipy jak zabránit tvorbě škraloupu na pudinku

Zveřejněno 1. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXGx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXGx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Zdena z JM: Ráda, ale až přijdu domů, tam mám v kuchařce přesný rozpis ;-):-)

Jari,napiš mi,prosím,recept na ten žloutkový krém.Já jej neznám a vypadá zajímavě.Je fakt,že jsem taky nikdy nevěděla,proč se věnečkům říká žloutkové.

eliss: Buby má pravdu. To, že krém z pudinku dělá většina a nazývá ho žloutkový, ještě neznamená, že to je tak správně. Žloutkový krém je pracnější a chutnější. Šlehají se žloutky s cukrem, může se přidat trochu hladké mouky, aby se krém lépe zahustil bez nadměrné spotřeby žloutků. Pak se svaří mléko s pravou vanilkou a do mléka se zavaří ta žloutková směs. Povaří se, dokud vše nezhoustne a nechá vychladit.

Buby:To jste dost mimo mísu. Krém z pudingu dělá většina. Co takhle se zaregistrovat a předvést svoje umění, třeba s fotkou a ne jen anonymně kritizovat nováčky??

Proč to nazýváte žloutkové věnečky, když žloutkové nejsou? Máte jen falešný krém, který dělají cukrárny. ;)

Tereszka:
U nás doma totiž nemají rádi tu klasickou cukrovou polevu, tak mě napadlo je takhle ozdobit čokoládou.Používám tu tuhou polevu v sáčku, jen ji trochu nastříhnu a jde to zdobit samo. Máš je krásné a jestli se ti takhle povedly napoprvé, tak jsi vážně šikulka :-K. Můj první pokus skončil v koši :-8

eliss: Děkuji moc :-K Snažila jsem se :). Jinak věnečky krásné, vůbec mě nenapadlo, takto čokoládu nastříkat. Příště snad budou vypadat o něco lépe.

Připojuji se s bodíkem a smekám :-K. Já si na věnečky troufla až po hodně dlouhé době... jsi šikulka :yes::yes:

Děkuji moc za uvítání a pochvalu :-K Potěšilo mě to :) Určitě vyzkoušej a napiš jak to dopadlo :-8

Tereszka:Terezko, vítám tě v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K;-)
Na 20. let jsi teda šikula a můžu ti říct, že ač s přepalovaným těstem hodně pracuji tak na věnečky jsem si nějak netroufla, budu to muset už vyzkoušet;-):-D Máš 2.bod:yes:

Děkuji za typ ;)

Škraloup na pudingu nebude, ak puding jemne posypeme cukrom alebo ho v mištičke uzavrieme potravinárskou fóliou.;-)

Tématické fráze:
žloutkové věnečky, pravé žloutkové věnečky, žloutkový krém do věnečků, cukrářské věnečky, recept na žloutkové věnečky, pravý žloutkový krém, žloutkové věnečky top recepty, žloutkové venečky z oleje, žloutkový věneček, žloutkové věnečky recept, domácí žloutkové věnečky, věnečky ty pravé žloutkové, žloutkový krém na věnečky, věněčky žloutkové, dobre venecky, vĕnečky z oleje, cukrářský věneček, cukrářské recepty věnečky, dobré žloutkové věnečky, zloudkove venecky

Suroviny:
olej, voda, sůl, vejce, mouka hladká, mléko, pudink, cukr krupice, máslo

Přidat fotografie receptu