Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabijačkový guláš

Vepřový guláš z masa a drobů se kdysi vařil pouze při zabíjačkách, dnes si ho můžeme připravit kdykoliv. Někde ho nazývají také řeznickým nebo masopustním gulášem. Jako příloha k němu se hodí nejlépe krajíc čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 301 kJ /
3 418 kcal
Bílkoviny310,80 g
Tuky218,36 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 2,55 g
Sodík 1,10 g
Sůl2,40 g
Sacharidy47,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli do světlehněda. Krok 2: Do cibulového základu přidáme maso a droby pokrájené na větší kostky, zasypeme drceným česnekem, mletou paprikou a osmahneme. Krok 3: Maso osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Krok 4: Hotový guláš dochutíme pepřem a majoránkou.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zabijačkový guláš není s omáčkou,ale pečený v troubě,zahuštěný jen mozečkem s vajíčkem

Ivana41: Samozřejmě, že to není zabíjačkový guláš. Bez prasečího mozečku jsde jenom o takovou amatérskou variaci na ragů.

Já teda do zabijačkového guláše papriku nedávám, vždy, když jsme zabíjeli tak jí řezník nikdy nedával, myslím, že pak se to podobá spíš normálnímu guláši:-O

Také máme rádi zabijačkový guláš. Dělám z plecka a všech drobů - jazyk, srdce, játra, ledviny.Po změknutí všech surovin zahušťuji rozetřeným vepřovým mozečkem. Tak to u nás dělával jeden řezník na zabijačce.

Tématické fráze:
zabíječkový guláš, zabijačková paštika, zabyjačkový guláš, domácí zabíjačková paštika, zabíjačkový smažák, zabíjačkový-guláš, zabiackovy gulas, zabyjačkoví guláš, zabijačkovej guláš, zabiječkový guláš recept, guláš recept, zabiječkoví gulaš, zabijackova pastika recept, recept na zabiječkový guláš, zbijačkový guláš, zabijčkový guláš, gulas z vnitrnosti, recept na zabijačkovou paštiku, zabijackovygulas, gulas z drobu

Suroviny:
krkovice vepřová, droby, cibule, sádlo, vývar masový, česnek, paprika sušená sladká, majoránka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu