Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásové rizoto (home-made)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lynxhh Lynxhh

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 547 kJ /
609 kcal
Bílkoviny12,53 g
Tuky57,17 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 663 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy9,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve zvlášť osmahneme klobásku a párek, pak scedíme (výsledný pokrm nebude tolik mastný). Dáme vařit všechnu rýži. Krok 2: Osmahneme cibulku na másle a přidáme scezenou klobásu, párek, vepřovou konzervu, hrášek a kukuřici. Když je rýže vařená, tak ji smícháme s osmaženou směsí a rozprostřeme do zapékací mísy. Krok 3: Zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v horkovzdušné troubě cca 35 minut

Zveřejněno 2. 6. 2013

Poznámka autora Lynxhh

Nejedná se o žádný oficiální recept a možná se některým "Profíkům" nad tímto návodem zatočí hlava :-)

Neodsuzuji to, ale na místo oblíbené bezúčelné kritiky a odsuzování bych uvítal, nápady, připomínky a zlepšováky... Díky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásové rizoto (home-made)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDq9

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásové rizoto (home-made)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDq9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Jana Remkova:
Přidala byste sulc?
Já taky..., i s masem :-))
http://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-tak...

...a teď to schytám:-D

Když , chcete trochu slušnou “čínskou“ konzervu“ luncheon meat ,kupte si černou plechovku.Ta se vyrábí v Hrobčicích u Teplic.Ale stojí okolo 50 Kč,to je fakt lepší koupit si kus čerstvého masa;-)

Držely mě při životě 12. 11. 2013 15:16
olipenze: zlatý socializmus a aké chutné konzervy vyrábal :-D:-D:-D:-D:-D:-D
možno keby Vás ten socializmus naučil variť a nie ohrievať konzervy nemuseli ste teraz vyplakávať

Vepřové konzervy ze 70. a 80. let minulého století byla supr lahůdka. Vozil jsem je do SSSR začátkem 80. let po desítkách společně s landšmídem. Držely mě při životě. Guláš byl za několik minut, knedlíky v prášku atd. nelze zapomenout i na hovězí v konzervě bylo v r. 1975 za cca 8,-Kčs (velikost jako vepřovka). Myslel jsem, že to bude pořád jako supr, ale jak jsem se zmýlil. Místo debat v televizi o všem možném, měli by vysvětlit, proč to není a není ani kvalita. Zejména, kdo za to může a trestat. Dle mého názoru za to mohou ti, kdo to vyrábí a důvod ať řeknou. Také třeba lečo za socialismu,určitě tam bylo více klobásy a kvaĺitní než dnes. Pak se prodávala konzerva s párky(jako vepřovka) a párky se v ní nechali ohrát, byla tam voda, rovněž supr. Jo byo radost se ráno probudit a na nádraží si koupit telecí párky (pak byli ještě dietní, víc druhů nebylo), ale kvalita supr. Nevím jest-li se to vrátí, měli by to učit v dějepisu jako supr dobu na kvalitní jídlo.

Jana Remkova: Někdy v sedmdesátých letech jsem kupovala čínské vepřové konzervy. Bylo tam fakt maso, něco sádla a sulc. Tenkrát jsem nejdřív vybrala a zbajzla ten sucl, zbytek si namazanala na chleba. Ovšem po revoluci jsem si zkusila koupit konzervu, ale té se o mase spíš zdálo. Dokonce ani psi to nechtěli sežrat. Od té doby je nekupuji, ale možná bych to mohla zkusit, protože minulý týden se mi podařilo koupit i párek z masa (pozná se to podle toho, že při vaření nenakyne a dokonce se dá i jíst). Ale stejně při vaření radši použiji čersvé maso a klobásku bych dala na ochucení. Kousek másla rozhodně neškodí.;-)

Jana Remkova: Moc děkuji za reakci, pokusím se to vyladit dle Vašich rad.

Lynxhh: Tak, já bych máslo nedávala;-). Cibulku bych osmažila na tuku z konzervy, je ho tam dost:-);-) a přidala bych i ten sulc. Jinak si myslím, že by to mohlo být velmi dobré, ještě jsem to s klobásou nezkoušela a ještě..Osmažila bych na tom tuku tu cibulku, párek, nebo klobásu a hned bych do toho dala osmažit i tu rýži. Zalila vodou, podle potřeby osolila a dala do trouby. Nevařila bych rýži zvlášť;-). Ode mne máš bod za nápad:-):yes:

Moc všem děkuji za opravdu konstruktivní kritiku, ze které jsem se nedočetl ani jeden tip, nápad nebo radu.

S vyjímaje Danielle72, která alespoň trochu poradila.
Klobásu smažím z toho důvodu, aby pustila šťávu a vysušila se. Když to neudělám a pouze jí povařím ve vodě a pak nechám zapéct spolu s rýží, tak je finální pokrm neuvěřitelně mastný.

Jitkas: Omlouvám se za nepřesnou formulaci množství másla. nikdy jsem to opravdu nevážil prostě zakrojím kus másla cca 50 gramů.

Priznám sa, ja som si najprv myslela, že zas ide o vtip. Vlastne ani teraz neviem, čo si mám o tomto recepte myslieť.:-O

Nějak nerozumím tomu, proč je tam celá kostka másla, na 1 cibuli toho másla stačí minimum (a i klobása se dá ohřát i ve vodě, stejně jako párky; pokud se opéká na tuku, je určitě lepší olej než máslo, a toho také stačí trocha ).

Pokud se nějaký zoufalý začátečník nachytá, tak potěš koště. :-O

Lynxhh: Ta kostka masla (tj. 250gr.) je cela?? Nejak mi neni jasne, ze scedis tuk z klobasy (aby to nebylo mastne) a pak tam das 1 kostku masla + 1 veprovou konzervu.

Eva Marie: Ano, cena není jednou z nejnižších. Není to na každodenní vaření, ale je to opravdu chutné.;-)

Pokusím se sesmolit něco levnějšího :-))

Klobásové rizoto sice může být velice dobré, ale strašně drahé.
:no:

Tématické fráze:
klobásový guláš, klobásové pokrmy, klobasove ryzoto, klobásová konzerva, rizoto s lecem a parkem, jídla socialismu recepty, klobásová gulas, kdo vyrábí klobásovou směs v konzervách, párky v konzervě kde koupit, recept čínu za socialismu, jedna porce rizoto gramy menu, pokrmy za socialismu, kobásové rizoto, rizoto s landšmídem, home made recepty, hrobcice lunceon meat, výsledny obsah tuku u klobásek, recepty lagris ze soji, ohřát klobásu ve vodě, rizoto z veproveho luncheon

Suroviny:
klobása, rýže, cibule, párky, konzerva vepřová, hrášek sterilovaný, kukuřice sterilovaná, máslo, sýr, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu