Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché máslové croissanty

U máslových croissantů vás může odradit jejich příprava, proto jsme pro vás nachystali jednodušší recept, který sice také zabere nějaký ten čas, ale výsledná práce se vám stokrát vrátí. Vyzkoušejte si, že výjimečná chuť nemusí nutně znamenat hodiny precizní práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby kynutí

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 447 kJ /
5 365 kcal
Bílkoviny121,38 g
Tuky265,42 g
Vláknina24,36 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 3,51 g
Sůl8,59 g
Sacharidy610,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mlieka dáme 1 lyžicu cukru a rozpustíme droždie. Krok 2: Múku preosejeme, zmiešame so soľou a cukrom. Pridáme vzkypené droždie s mliekom, žĺtky rozmiešané v jogurte a vymiesime pružné cesto. Krok 3: Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 4: Potom cesto rozdelíme na 8 častí - guliek. Necháme ich ešte na doske stáť cca 15 minút. Krok 5: Každú rozvaľkáme na kruh, hrúbka asi 2-3 mm, nie je treba veľmi múčiť. Krok 6: V tejto fáze vyberieme z chladničky studené maslo a na slzičkovom strúhadle nastrúhame. Rozdelíme ho na 7 kôpok - na zhruba rovnaké. Krok 7: Na prvú placku rozhodíme jednu kôpku, prikryjeme druhou plackou. Znovu dáme kôpku masla, zas prikryjeme, atď. Posledná vrstva je placka bez masla.
Je možné na placky krájať a rozložiť plátočky stuhnutého masla (Tak či tak budeme mať zamastené ruky.). Krok 8: Teraz vyvaľkáme navrstvené placky na veľký kruh o priemere cca 60 cm, vaľkáme opatrne, aby sme nepretrhli vrstvy. Krok 9: Ostrým nožom kruh rozdelíme najprv na štvrtiny, potom na osminy, potom na 16 výsečí. Krok 10: Každú rolujeme od širšej časti k špici. Náplň dáme ľubovoľnú - džem, nutella, čokoláda..., prípadne necháme bez náplne. Krok 11: Ukladáme na pečiaci papier alebo fóliu. Necháme na plechu ešte stáť cca 20-30 minút, potierame rozšľahaným vajcom. Krok 12: Pečieme pri 200 °C asi 25 minút. Riadime sa skúsenosťami s vlastnou rúrou.

TIP: Croissant z listového těsta s jablíčky krásně voní a příjemně chutná. Vyzkoušejte oblíbený recept

Zveřejněno 3. 6. 2013

Poznámka autora magdalenka

Ak chceme croisanty slané, napr. so syrovou náplňou, znížime obsah cukru. Ja ich neplním, časť rodiny ich konzumuje s džemom, časť s nutellou.

Názov "jednoduché" som zvolila kvôli zjednodušenému postupu, našla som ho na Internete, zahraničné stránky. V tomto prípade odpadá zložité vyvaľovanie a prekladanie, ako je obvyklé pri klasickej príprave croissantov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché máslové croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxMV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché máslové croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxMV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (73)

Veronika.Hrozna: k tomu niet čo dodať...:-K

magdalenka: Už nikdy více, žádný jiný recept, nechci vidět !:-// Jenom tvoje rohlíčky,budu péci!:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna: som rada, potesila si ma. :-K

Skvele.:-K Spokojnost maximalna:yes:

magdalenka: Dneska je peču s malou inovací. Natřené máslo, jsem posypala mletými, opečenými lískovými ořechy. Tak ti písnu, jak to dopadlo! ;-) Náplň jsem si půjčila z jiného receptu, čokoládovou s lískovými ořechy.

Veronika.Hrozna: prax robi majstra. Ak sa clovek nevzda, vsetko ide. Ja momentalne bojujem s kvaskovanim...:-D

magdalenka: Kdybych se neznala, tak ti uvěřím!:-D:-D:-D Na druhé straně, já dokážu, jednoduchý recept "složitě zkazit", tak proto šikulka! :-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Si šikulka!

Veronika.Hrozna: Tak a slib plním, přidala jsem do změklého másla, dvě velké PL hl. mouky! Pekla jsem poloviční dávku a másla bylo 180 g. Nevyteklo nic, slovem, písmem, vůbec nic! Mazala jsem statečně hrubou vrstvu másla, na každou placku těsta ! Posílám fotečku a jsou , jako namalované !:-D Kam se hrabou, ty z obchodu! 8-( Pekla jsem bez náplně na slano, do těsta šla, jenom jedna necelá Pl cukru, do kvásku. A šlo tam 1,5 kávové lžičky soli, teď jsou vynikající !:yes:

magdalenka: Zítra, když přidám mouky víc, písnu jestli vyteklo.

magdalenka: Když jsem válela kruhy, tak to hodně pružilo a vracelo se to do původního rozměru, ale nakonec to šlo. Pak když jsem naplnila tím máslem, tak to šlo válet jedna báseň, zcela lehce se vyválel velký kruh. Moc jsem netlačila, nebylo potřeba.
Píšu, že vyteklo jen trošku, s tím jsem počítala, dyť je to máslo!;-):-D:yes: Moc mouky tam nešlo, asi lžíce, zítra přidám dvě! Říkám, že jsem pekla na zkoušku! To se mi osvědčilo , udělat zkoušku z půl dávky a pak už peču podle toho, co si odzkouším!

Veronika.Hrozna: Mne sa to nestalo, že by maslo vytieklo...nedávaj úplne na kraj a nevaľkaj silou, len mierne pomaly pritlačiť. Neviem, koľko múky pridáš do masla, ak použiješ svoju metódu a nakoľko (a či?) to ovplyvní výsledok.

magdalenka: Zítra peču znovu na slano. Z těch tvých předchozích receptů na croissanty, jsem si vzala to, že změklé máslo i na tyto, jsem nestrouhala, nýbrž rozmíchala s trochou mouky a stěrkou nanesla na kruhy těsta. Šlo to velmi rychle udělat a
másla vyteklo při pečení jenom maličko. Natřít , nařezat, srolovat trvalo 5 minut. Úspora času a nimrání se s máslem. :-D

magdalenka:Ano, byly výborné. Přidej do receptu, že na slano, jako bez náplně, nebo na mazání máslem a džemem sůl 2 lžičky!

Veronika.Hrozna: máš ich krásne!:-K

casino: Nedávala jsem náplň, pekla jsem, jenom pro vyzkoušení receptu! Bez náplně, je v croissantech málo soli. Minimálně dvě lžičky soli, pro rohlíky bez náplně, tzv. na slano! Trošku máslo vyteklo, ale zase ne moc, s tím jsem počítala. Jinak jsou velmi hezké, nadýchané. Prostě na zkoušku, při prvním pečení - nad očekávání, docela dobré ! Příště už budu vědět, co a jak!

Veronika.Hrozna:
No a tu fintu s nařezáváním základny trojúhelníku těsta před svinováním (že aby se takřka samy vytvořily půlměsíce) znáte? :yes:
https://www.toprecepty.cz/recept/38138-prave-franc...
(bod 16 postupu) k vidění zde na poslední /desáté/ fotečce :-)

Už kynou na plechu. Měla jsem potíž s receptem, je tam sice napsané mléko do kvásku, ale do těsta už ne.Spolu s jogurtem a žloutky, do 700 g mouky, velmi málo tekutiny. Ještě, že jsem neumíchala beton a napadlo mě přidat do těsta mléko.
A docela dost, než to začalo vypadat , jako těsto na rohlíky: Měla jsem jogurt 200 g, 150 g mléko ,50 g žloutky tedy spolu 400 g tekutiny a ještě bylo potřeba asi cca150 ml mléko! Přidávala jsem pomalu po lžících, ale vyšlo to!

Díky za super recept...vyzkoušela jsem a dopadly báječně. Jen se po nich zaprášilo :-). Tenhle recept si dám do svých oblíbených.

Weri: tvoja priaznivá reakcia ma veľmi potešila! Vďaka! :-K

Miroslava 29. 8. 2016 13:57
Dobrý den,
Vaše těsto na croissanty vypadá velmi chutně. Sice jsem bezlepkář, ale s menšími změnami v moukách si je budu moci dopřát taky. Určitě vyzkouším.
Pokud se nemýlím, tak z tohle těsta po ubrání másla by se dali udělat i sladké rohlíky.

Miroslava : teší ma záujem, tieto croissanty sú výborné...neviem, o aké sladké rohlíky máte záujem...tento recept by som nemenila...ale tu na webe nájdete kopu receptov na rôzne aj slané rohlíky. Určite si vyberiete.

Hanina: chce to trochu cviku, treba vaľkať pomaly, postupne - slabým tlakom, žiadnou veľkou silou.

Tak už je mám také v troubě, jsem zvědavá, jaké budou :-). Akorát se mi ta poslední placka nepovedla moc vyválet, jsou takové potrhané. Nemáte nějaký fígl, jak na to válení placek, když už mezi nimi je máslo? ;-)

Hanka99: prosím, daj vedieť, či sa ti vydarili...

Jsem z tohoto receptu také nadšená :yes:, jak píší ostatní, do těch složitých se mi také nechtělo. Těsto už mě kyne v pekárně, tak jsem zvědavá, jaké budou - jo a naplním je čokoládou. :-p

cathleen: od teba pochvala zvlášť hreje...

Jednoduše - perfektní!:yes::-8

Marsi Mesi: budem rada...

magdalenko, já vyzkouším a nechám si je jen tak bez náplně:-)vypadají úúúúžasně:-K:-))jednu větu jsem v receptu přečetla narychlo a blbě a vylezlo mi z toho "Radíme sa s rúrou"..tak se jdu poradit, jestli to ta moje trouba zvládne:-D:-D:-)):-))a dávám bodíka a rovněž ukládám:yes::yes::yes:;-)

Jaaja: Máš ich krásne! Som rada, že sa ti podarili a chutili.:-K

... a s dovolením foto:-)

Děkuji za recept, moc jsme si pochutnali, vše hodně rychle hotové, těsto bezvadné, vláčné, nelepí se, plnila jsem nutellou a část džemem, jen musím ještě vypilovat stáčení rohlíčků. Posílám bod a pochvalu od rodiny:-K:-):yes:

Hana Benešová 8. 6. 2013 17:17
Máte je fakt dobrý.
Ale nevim nejaky věci.
hanka:-/;-):-))
kokos

magdalenka: jo problém některých neregi, nechtěj vědět, co jsem dneska mazala.. tenhle je aspoň ve slušné formě :-/

Lidka: Napadlo ma to isté, čo maris...obyčajne človek skúša recept, ktorý sa mu páči, nie? Tvoja filozofia ostáva záhadou.

Lidka: Lidko, když se Ti recept nelíbí, tak proč ho děláš ?:-O

zkoušela jsem, ale bohužel se mi ten recept vůbec nelíbí, lituji, že jsem ho vůbec dělala

:-//

Magdalenko,Tvé croissanty jsou jak ze žurnálu:-K:-*Jsem ráda,že Ti je mohu"zaokrouhlit";-):-))
A ta Tvá vychytávka na přípravu+fotopostup nemá chybu,díky za to:-K:yes:

baculka: Neviem, čo chceš povedať. Recepty zásadne nekopírujem, na varechu nechodím - ak tam je podobný recept, je to mimo mňa. Tento spôsob prípravy croissantového cesta môžeš nájsť na rôznych zahraničných stránkach, možno aj slovenských, netuším - nemôžem byť všade. Zdá sa mi úžasný, preto som recept pridala, aj keď tu už recepty na croissanty sú. Práve včera som objavila ďalší spôsob.
Ak upečieš, nech sa ti darí a chutí.

Ach,jo!musím upéct! tento recept jsem stáhla z "Varechy". Za krátkou chvíli recept 2x, nu to není náhoda. Tak na nákup a do práce!!!

Croissanty jsem chtela vyzkouset, ale vzdy me odradila narocnost vyroby. Tvoje vypadaji skvele a navic recept vypada celkem jednoduse, takze brzy vyzkousim..:yes::yes:

Ďakujem všetkým...:-K

Ty jsou nádherné Magdi :-O:yes::yes::-p:-K

Úžasné:yes::yes:

Croissanty miluju;-);-);-)Musím vyzkoušet;-):yes:

Jana Remkova: Ty čo vzdycháš???:-D

Och.......:yes::yes::yes::yes::-D

Magdalenko, opět jsi dostala moje chuťové pohárky:-p:-p. Recept jsem si uložila a určitě vyzkouším.:yes::yes::yes:

:yes:nááádhera..mám uloženo a děkuji..:-K:-K:-K:-K

:yes:nááádhera..mám uloženo a děkuji..:-K:-K:-K:-K

magdalenka::-D:-D:-D To by musely být u nás ze 4 dávek, jsme veeeelmi žravá rodina:-D:-D:-D ale taky to tak s čerstvým pečivem dělám v nouzi je to ideální pomoc;-)

Všetkým ďakujem, ak vyskúšate, budem rada. Tento postup je jednoduchý oproti tomu klasickému.

senky: Treba zamraziť...ja po dvoch som dala do sáčku, tie do krabice a tú do mrazničky. Ráno vytiahneš z mrazničky, kým prídeš do práce, rozmrzne, v práci strčíš ešte do mikrovlnky. Sú voňavé po masle, také trochu "inakšie" ako obchodné.;-)

magdalenka:Máš pravdu, dobrá kávička, čerstvý croissantek, co víc si přát.... snad ještě do postele:-8:-D:-D dnes ráno v práci mě čeká velký hrnek kafe a chlebovka s máslem;-):-)

:-*:-p:-p:yes: Jsou krásné

Magdalenko, mohu poprosit alespoň o 1 kousek na snídani?;-):-p Vypadají úžasně a o chuti nepochybuji, určitě také vyzkouším :-p:yes::-K Posílám 9. bodík :yes:

magdalenka: Opravdu jako malovane. Postup je krasne popsany.

no - o nich jsem psala já, i na pokecu, kup je - je to rychlý. já taky jakékoliv kynuté buchty hned po vychladnutí většinou mrazím, je pak rychle upečeno:-D nebo rozdáno dětem:-D

hosta: Žiaľ, ten geniálny nápad nie je môj, šíri sa Internetom...
Samotný recept je môj, najprv som robila bez jogurtu, ale v poslednej dobe v podstate skoro do každého kysnutého cesta (aj chlieb alebo sladké či slané koláče) dávam aj acidofilné alebo jogurt, cesto sa mi zdá ľahšie. Croissanty po dvoch zamrazujem, prídu kobylky a len čiahnem a za chvíľu tlačia do hlavy. Zamrazujem aj ensaimadas, tie im tiež chutia.
Ja do Nemecka chodím viackrát do roka, ale ma nenapadlo hľadať tam tie plechovkové. Vlastne, až tu som sa o nich dozvedela.;-)

Teda Magdalenko - to je nápad za milion - já ze všech receptů byla vždy dost otrávená, náročnost postupu neodpovídala výsledku, skončila jsem vždy u plechovky z Německa, ale tohle ..... tak do té diety půjdu až pak:-D:yes:

magdalenka: A co mám říkat já mám neschopenku, vycházky do čtyř hodin, na všechno čas, uklízet není pomalu co, skoro denně sem dávám recept:-D

...ono kuchyni se tak krásně relaxuje. A když je tam pak teploučko a voňavo, přijde někdo na kafíčko, to je krása:-*:-*:-*

Tématické fráze:
těsto na kroasany, recept na kroasany, krosanty, recept na krosanty, krosanty recept, jednoduchy recept na kroasany, domácí kroasany, recepty ládi hrušky crosanty, kroasány, recept na krosany, máslové kroasany, domácí krosany, rychlé croissanty, krosany, máslové krosanty, kroasany recept, crosanty, máslové krosany, maslove croisanty, těsto na krosany

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, mléko, jogurt bílý, žloutek, sůl, cukr krystal, máslo, vejce, marmeláda, nutella, čokoláda

Přidat fotografie receptu