Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový " Stroganoff"

Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso vám zcela jistě nebude chybět.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 273 kJ /
304 kcal
Bílkoviny13,38 g
Tuky12,06 g
Vláknina23,33 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 578 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy25,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme houby, osolíme a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Krok 2: Pak vmícháme rajčatový protlak, worchester, pokrájenou okurku a kapary, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 10 minut. Krok 3: Promícháme smetany s trochou omáčky, aby se prohřály a přidáme do pánve. Prohřejeme, dochutíme podle potřeby špetkou cukru a po odstavení přidáme nasekaný kopr. ( Kdo nemá rád kopr, může dát zelenou petrželku. )

Zveřejněno 5. 6. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Název Stroganoff jsem dala záměrně do uvozovek, tak doufám, že to tak bude chápáno :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový " Stroganoff"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKkz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový " Stroganoff"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKkz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

1974andrea: já dělala z mražených, u nás taky skoro nic.

MarcelaPa: Marcelko, moc děkuju, jsem ráda, že chutnalo. :-KU nás houby zatím polehoučku, je pořád sucho.

Moc jsme si pochutnali. Ten kopr to posunul ještě o level výš.

Taevita: Bože jak by byl dobrý, třeba z lišek ! U nás i houbové červy , chodí s transparenty" Houby kde jste" ? ;-(

Letos konečně rostou houby i u nás, váš určitě vyzkouším. :yes:

Něco podobného, akorát ve značně zjednodušené podobě (bez smetany, protlaku, kopru a kaparů, zato s trochou pepře a želatinovým bujonem - vím, že je to čuňárna, ale pravý vývar se v malém množství nevyplatí dělat), jsem si nedávno uvařil z mražených lesních hub a chutnalo to překvapivě dobře. Asi tento recept vyzkouším.

Děkuji za recept. Je to velmi dobré jídlo. :yes:

Je to velmi chutné jídlo. Nejlepší je letní směs, ale dobrý výsledek lze udělat i z hlívy a žampionů. A taky jsem rád, že konečně někdo napsal správně Stroganoff.

Moc a moc dobré, jedlo to i syn , který houby nemusí,ale přidala jsem
trochu kuřecího masa:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

zdena: , Ursus.N: , AlegroBravo: Děkuji všem za vyzkoušení a zprávu :-K

danielle72:, magdalenka: Holky díky:-K, bylo to fakt moc dobré. Houby už jsou taky, takže zkuste;-)

danielle72:súhlasím.:yes:

To mi uniklo:-O Krása :yes::-p:-p

Daniella O.:Danielko, díky moc a jsem potěšena, že recept doletěl až do takové dálky;-):-K

Take jsem pridala kureci prsicka :pro masozravce":-D:-D:-D. Misto protlaku jsem pouzila rajcatovou pastu naredenou trochou vody, protoze je sladsi a neni treba dochucovat cukrem. Vyfotit jsem bohuzel nestihla....Po veceri se jen zaprasilo....:-p:-p:-O. Urcite budu opakovat a posilam velikansky bodik :yes::yes::yes:.

Přidala jsem i kousek kuřecích prsíček, je to mňamka mňamkovatá:-!:-p:-p:yes:

1974andrea: Ono to tak zezačátku s mým vařením téměř vypadalo :) Spíš se začínám učit vařit (hladový přítel) a často mám ještě problém s tím, jak jídlo dobře přichutit :) S Tvými recepty jsem s tím problém nikdy neměla, už mám vytisknuté další a chystám se na ně :)) Takže děkuji :-K

Katastrophe:Podle tvého nicku, jsem čekala katastrofický komentář a je to naopak:-D Díky moc za vyzkoušení;-):-K

Sice houby nejím, ale potřebovala jsem spotřebovat žampiony, tak jsem zvolila tento recept a jak táta přišel domů, tak všechno záhadně zmizelo... snědl to skoro celé s čerstvým chlebem :) omáčka je super :yes:

Všem děkuji za velmi hezké komentáře a budu ráda, když si někdo také pochutná;-):-K

pipre: Jani, myslím, že hlíva a žampiony by šly, co říkáš, taky na to myslím, je to moc pěkný:-K:-p

Tak to vypadá náramně dobře, zkusím to z hlívy.:yes:

Huby ešte mám v mrazáku, stálo by to za ten hriech:yes:;-)

:-K:-p:yes:

:-p Super bašta, mně by to moc chutnalo, :yes::yes::-K

Krásný nápad, wow recept, mňamka:-p;-):yes:

Jště mít ty houby a jdu na to hned :-):yes::yes:+

Vypadá to na dobrou mňamku. Koupím hlívu, zaběhnu do lesa podříznout nějaký ten hříbek......a pak si budeme taky pochutnávat. :-*:-*

Moc hezké a dobré:-p:yes:, už jsem dělala něco hodně podobného, ale se žampiony, smetanu jen sladkou a bez wocesteru. ;-)

Žampiony zbyly od včerejška. Že bych vyzkoušel tuto nejen oku lahodící krmi ??? :yes::-p Krásná práce. :yes:

:yes::-p

Tématické fráze:
stroganov z hlívy, stroganov z hub, omáčka stroganoff, houbove stronganov, stroganoff z hub, hlivovy stroganov, stroganov hlíva, florentinské játra, stroganoff recept, jak spotřebovat žampiony, játra stroganoff, stroganoff z hlívy, houbovy stoganof, houbový struganof, stroganov apetit, recept na stroganof, omáčka stroganof, stroganov s houbami, houbová calamada apetit, houbovýstroganov

Suroviny:
houby mražené, žampióny, cibule, smetana zakysaná, smetana na vaření, omáčka worcesterová, protlak rajčatový, okurky sterilované, kapary, kopr čerstvý, cukr, sůl, olej

Přidat fotografie receptu