Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky s fuetovou chutí v PH

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 356 kJ /
802 kcal
Bílkoviny124,16 g
Tuky25,55 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 347 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi si osmažíme nařezané a osolené, opepřené plátky vepřového masa, které pomačkáme jen klouby ruky, osmažené vyndáme a na výpeku osmažíme cibulku do sklovita. Krok 2: Všechno i s výpekem přendáme do PH a přidáme kedlubnu nakrájenou na proužky, lahůdkovou cíbulku na kolečka, klobásku na půlkolečka, zalijeme vodou a rozpuštěnou moukou ve vodě. Z vody bude šťáva - omáčka, tak aby jí bylo dost. Krok 3: Necháme pomalit 3 hodiny, vypneme PH, necháme dojít, pak promícháme a šťávu máme pěkně zahuštěnou, pokud bychom chtěli hustější, můžeme přidat solamyl v trošce vody ale u nás nebylo třeba.

Zveřejněno 5. 6. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Byla to improvizace, která měla úspěch-určitě budu opakovat. Podávala jsem s těstovinami. Samozřejmě, že je možné dělat na sporáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s fuetovou chutí v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2q5

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s fuetovou chutí v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V2q5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dobromila Černá: PH - Pomalý hrnec není tlakový hrnec, jak Vy říkáte " tlakáč " a tři hodiny jsou v pořádku. Nekritizujte něco, co evidentně neznáte.

Dobromila Černá 8. 6. 2013 00:29
Fuet je vynikající klobáska, která nejlépe svou chutí vynikne za syrova, jsou prostě suroviny, které se tepelně opracovávat nemají.. nedovedu si představit, jak musí chutnat, když ho vaříte 3 hodiny v tlakáči a ještě s kedlubnou... hodně divná kombinace... :-O

:yes::yes::-p:-K

Soudím, dle surovin a postupu, že to musí být velmi dobré:-p. S vařením v PH jsem začátečník, tak vyzkouším:yes:

Dooga: Vašku, to vážně vyzkoušej, jak tě nám, nebudeš litovat a fakt si pochutnáš:-p;-)

Fuet je vynikající záležitost. A v kombinaci s vepřovým - no to musí být výborné. :-p Ukládám k vyzkoušení. :yes:

Dala bych si, klobásku jsem ještě tuto neměla, ale hlad mám už jen, jak koukám n fotečku:-K;-):-p:yes:

Bibinka: zapomněla jsem pochválit recept.. tohle by mi chutnalo,. Fuet my rádi;-):-):yes::yes:

Bibinka:Jani, už asi tuším, jen jsem ji ještě nekoupila, takže tak učiním ;-);-):yes::yes:

spagetka: Ladi, teď ti jí vyfotit nemohu jelikož jsem jí použila:-(, ale myslím, že jí znáš;-)je delší i objemnější než běžné klobásy, je balená v celofánu s provázkem na pověšení a cena se pohybuje kolem 50,-Kč. Já jí koupila v Kaufu ve slevě za 35,-Kč. Až jí koupím, tak ti jí sem dodám. Používám jí ráda dá jídlu fakt šmakozní chuť:-p

To je taková ta dlouhá "šíša", že jo? Už asi vím, ještě jsem ji teda nekoupila, díííky :-K:-K:-K:-K

Jo:-O, tak vyguglím, mmt, do albíka dnes už nejdu :-D:-D ;-);-);-)

spagetka: určiě Fuet znáš, v Albertu mívají běžně.. a na NETu jsou spousty obrázků, jak vypadá;-)

Klobásku Fuet asi neznám, nebo netuším, jak vypadá, vyfotíš ji?

Tématické fráze:
fuet recept, recept kedluben v ph, vepřové v ph, ph vepřové plátky, wikipedie -fuet, recept na fuet, fuet wikipedie, klobása fuet recept, recept na klobásy fuet, vepřové plátky ph, fuet wikipedie cz, platky plecka balene., balené vepřové klobásy recept, babicovy dobroty tlakac

Suroviny:
plecko vepřové, kedlubna, cibule, klobása fuet, cibulka lahůdková, pepř, olej, sůl

Přidat fotografie receptu