Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunka 2 x 5

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 968 kJ /
1 426 kcal
Bílkoviny253,96 g
Tuky39,30 g
Vláknina4,76 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 6,24 g
Sůl15,20 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Upravené maso upravit do tvaru šišky, vložit do síťky k tomu určené nebo dobře omotat provázkem a vložit do hrnce se studenou vodou, aby maso bylo ponořené těsně (0,5 cm )pod hladinu. Krok 2: Nyní vložit veškeré koření a sůl. Krok 3: Vodu postupně zahřívat k bodu varu a v okamžiku prudkého varu odpočítávat 5 minut varu. Krok 4: Po této době odstavit hrnec a maso nechat v tomto nálevu úplně vychladit. Krok 5: Druhý den zopakovat to samé a opět nechat maso vychladnout v hrnci po vychlazení ještě uložit na nějaký čas co ledničky.

Zveřejněno 8. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunka 2 x 5

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0mA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunka 2 x 5

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0mA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

pavelk: četla jsem. Jestli myslíš tu -bandu-, tak tu jsem chápala jako -skupinu-, ne nadávku.

cathleen:To ano, ale přečti si jeho první příspěvek! Na hrubou díru, hrubá záplata!

Iv: Když si přečteš pozorně ještě jednou, ty raději dvakrát, dozvíš se že ...*Po této době odstavit hrnec a maso nechat v tomto nálevu úplně vychladit.Druhý den zopakovat to samé a opět nechat maso vychladnout v hrnci po vychlazení ještě uložit na nějaký čas co ledničky.
* Já zásadně chladím v chladničce a ne v mikrovlnné troubě!

pavelk: ale fuj...! Reagovat na kritiku se přece dá i slušně ;-)

Iv:Tak ty začínáš vařit šunku a nevíš jak ji přírodně obarvit ? Přečti si recenze o používání rychlosoli a pak mudruj, Ty zdravá výživo!

Iv:Banda je Tvoje rodina i s Tebou, která bydlí v jeskyni, daleko od civilizace a proto je zdravá, jen má odřené dlaně od větví stromů!:no:

Ještě 1 otázka - je to bezpečné, mít prakticky 2 celé dny šunku položenou jen tak mimo ledničku? A pak kdoví jak dlouho bude v ledničce, než se sní ? Nemůžou se v ní množit bakterie, nebo nemůže se zkazit, když je doma teplo??

Domácí šunka - jak předpokládám - by se měla pyšnit právě BIO kvalitou, tzn. bez ÉČEK, RYCHLOSOLÍ a podobných hnusů škodících našim dětem. Já začínám vařit šunku ne kvůli sobě a levnější ceně, ale hlavně kvůli dětem! Co z toho, že je šunka růžová, když není zdravá. Nešlo by ji ,,obarvit,, třeba mletou paprikou nebo rozmixovanými plody goji ve vodě?

Bando fak tam nesypte tu rychlosůl... víte co je to za hnus ?
www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/zajimavosti/jak-je-to-s-rychlosolemi/:-//:no:

Způsob úpravy šunky je : předem nasoli 20g na 1 kg masa rychlosolí,nejen pro urychlení,ale také na barvu šunky.Bez toho je maso šedé a nevzhledné.Sůl nejlépe rozpustit v troše vody a vpravit do masa jehlou,aby bylo maso stejnoměrně prosolené.Okořenit a uložit do alobalu do ledničky na 2-3 dny.Potom vložit i s alobalem do vřící vody,která se ochladí a potom už držet teplotu na 85 st.2 hod.
Nechat vychladit a potom nakrájet.:-D:yes:

Nadja:To máš pravdu, ale pokud bych tu šunku dal do vroucí vody a vařil ji 2*5 minut, byla by polosyrová. :-/

Mně se líbí víc tenhle receptík http://hobby.idnes.cz/uvarit-domaci-sunku-bez-ecek...

:-S Do studené vody se maso vkládá, když chceme mít dobrou polévku, ale utrpí tím chuť masa.

:yes::yes::yes:...musím zkusit.

Tématické fráze:
party šunka, party šunka recept, party šunka příprava, pečená šunka recept, recepty se šunkou, příprava šunky, připrava party šunky, párty šunka recepty, párty šunka na grilu, příprava domací šunky, rychlosůl ano nebo ne, recept na party šunku, uprava party sunky, uprava sunky, sunka party, koreni do sunky, partysunka, párty šunka úprava, hnus cz, pečena šunka

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, majoránka, česnek, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, jalovec

Přidat fotografie receptu