Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavá buchtička - vegan

Šťavnatou a osvěžující buchtu snadno upečeme i bez živočišných výrobků, postačí nám je ty rostlinného původu. Základ těsta tvoří nastrouhané jablko, kokos, mouka, semínka a rostlinné mléko. Nahoru pak patří jahody a drobné kousky hořké čokolády.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amy.Stoker7

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 959 kJ /
3 814 kcal
Bílkoviny76,43 g
Tuky173,29 g
Vláknina46,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy464,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse zaděláme těsto z nastrouhaného jablka, mouky, cukru, strouhaného kokosu, rostlinného mléka (množství podle hustoty těsta), oleje, pudinkového prášku (vanilka, čokoláda nebo karamel) a prášku do pečiva. Do těsta přidáme semínka, ta vybereme dle své chuti, ale nejsou nutná. Krok 2: Do hlubokého plechu vyloženého pečicím papírem vylijeme těsto a posázíme na půlky nakrájenými jahodami a na malé kousky nalámanou/nakrájenou čokoládou. Krok 3: Pečeme při 180 °C cca 25-35 minut. Jestli je buchta hotová poznáme pomocí špejle, jestli se na ni nelepí těsto, je buchta hotová.

TIP: Co dobrého upéct ze špaldové mouky

Zveřejněno 14. 6. 2013

Poznámka autora Amy.Stoker7

Takto připravená buchta je veganská, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavá buchtička - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nm4D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavá buchtička - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nm4D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

?::yes::yes::yes:

gita: časem u nás taky vymizí :-) už na tom pracujem :-);-)

Přesně tak s bílou moukou pracovat jde, ale není to časté. Vegan jsem už řadu let a dneska u mě doma bílou mouku nikdo nenajde. Ale i tak se dá buchta nazývat veganská a recept je to skvělý ;)

?::-D:-)):-)):-):-D:yes:

Ne, bila mouka neni ze zvirat, ale "spravny" vegan vi, ze napr. v celozrnna mouka obsahuje zelezo, ktere mu chybi nepojidanim masa, vajec atd. V mouce kamut a sojove, najde kvalitni rostlinne bilkoviny atd. Toto jsem mela na mysli. Totiz byt vegan neni jen o tom nejist potraviny zivocisneho puvodu, ale umet je najit jinde a vyuzit tech, co mu priroda da.

?: aha já nevěděla, že bílá mouka je ze zvířat :-D to ale nebylo myšleno vážně, že ne :-D nejdřív si zjisti, co to vegan znamená a pak mě opravuj :-D;-)

Moucnik vypada dobre, ovsem ta mouka, aby se dal nazvat "vegan", by namala byt bila.

Líbí se mi to :-):yes:+4

Musí byť naozaj voňavá:-*a vyzerá super:-):yes:

Tématické fráze:
veganská buchta, veganská bublanina, vegan bublanina, veganská cuketová buchta, vegan pečivo, veganská buchtas, veganske buchty, cuketová buchta vegan, veganská buchta recept, cuketová buchta veganská, bublanina vegan, vegan buchta s jablky, moucnik strouhane jablko vegan, vegan recepty, veganska buchta s jablky, veganska buchta s jahodami, vegan buchta s pudinkem, vegan a pečivo, vegan cuketová buchta, vegan bábovka

Suroviny:
jablko, mouka polohrubá, cukr, kokos, mléko rostlinné, olej, pudinkový prášek, kypřící prášek do pečiva, semínka sezamová, čokoláda hořká, jahody čerstvé, banán

Přidat fotografie receptu