Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 117 kJ / 3 135 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,96 g |
Tuky | 163,26 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 784 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 283,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mléce na mírném plameni rozpustíme máslo, vmícháme cukr a necháme projít varem. Odstavíme, přilijeme ve vodě nabobtnalou želatinu a vanilkový cukr. Hmotu necháme v pokojové teplotě chladnout.
Krok 2: Rozmixujeme 4 půlky broskví nebo meruněk a vmícháme je k chladnoucí hmotě. Nakonec do ní vmícháme i tvaroh.
Krok 3: Piškotové rolády rozkrájíme na cca 1 cm plátky. Formu na biskupský chlebíček vyložíme mikrotenovou folií. Na dno a boky poklademe plátky rolády, které podle potřeby můžeme překrojit i na polovinu. Část plátků rolády si necháme ještě stranou.
Krok 4: Na rolády nalijeme část připravené hmoty, na kterou rozdělíme meruňky (broskve) pokrájené na menší kousky. Zalijeme druhou částí hmoty. Uhladíme a navrch poklademe plátky rolád, které jsme si uschovali.
Krok 5: Překryjeme fólií, zatížíme a uložíme do chladu nejlépe přes noc pěkně ztuhnout. Zdobíme šlehačkou, dortovými kuličkami a kousky ovoce nebo podle fantazie. Dortík ke výborný chlazený.
Zveřejněno 14. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bombastický dortík z roládek, ovoce a tvarohu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/on4N
Moje poznámka
Bombastický dortík z roládek, ovoce a tvarohu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/on4N
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 6 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 7 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 8 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 21 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 22 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 22 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 23 hodinami
Tématické fráze:
tvaroh zelatina,
tvaroh a ovoce,
ovoce v želatině,
tvaroh a želatina,
tvarohová želatina,
tvaroh ovoce,
vyslehany tvaroh,
želatina tvaroh,
ovocny preliv s kousky ovocem,
tvaroh želatina ovoce,
želatina a tvaroh,
dort z piškotových roládek s ovocem a se želatinou,
jahodový dort z roládek,
tvaroh, želatina,
merunky tvaroh maslo,
želatina na ovoce,
tvaroh želatina piškot,
ovoce želatina,
tvaroh ovoce želatina,
želatinový pejsek v biskupekém chlebíčku
Suroviny:
mléko,
máslo,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
voda,
želatina,
tvaroh měkký,
meruňky,
vejce,
cukr krupice,
mouka hrubá,
citron,
sůl,
mouka,
jahody,
šlehačka,
zdobení cukrářské (pecičky),
meruňky
Komentáře (19)