Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové melounky

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ladia

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 650 kJ /
394 kcal
Bílkoviny27,05 g
Tuky20,71 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,55 g
Sacharidy24,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouhaný sýr promíchejte s tvarohem, smetanou, solí a prolisovaným česnekem. Krok 2: Vzniknou pomazánku následně namažte na melounové kostky velikosti větších jednohubek.

Zveřejněno 16. 6. 2013

Poznámka autora ladia

Přestože před samotným ochutnáním na mnohé působí kombinace česneku a melounu poněkud nezvykle, skutečně se tyto dvě chutě výborně doplňují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové melounky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzMz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové melounky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzMz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Pája: "Milý/á" Pájo, vidím, že jste chyběl/a nejen na hodinách přírodopisu, ale i občanské výchovy a slušného chování - nepsal tu náhodou někdo, že to tu ztrácí úroveň? To ovšem nemění nic na faktu, že meloun je zelenina z čeledi tykvovitých - tolik naučný slovník a ten to asi ví dobře:yes:

Dajda: Vy jste asi taky trochu tykvovitá... :-D

Pája: Tak si, svatá dobroto, řekněte, že meloun je vlastně tykvovitá zelenina (což taky je) a třeba Vás přestane jeho kombinace se sýrem a česnekem tak iritovat:-!

Jitkas: Vypada to, ze si tady pisu sama pro sebe. Asi jsem se tady uz zblaznila.

JITKAS neodepisuje, ani cesky ani italsky, tak to vypada ze jsem vyhrala. To by me zajimalo, jestli se za me bude dal vydavat, nebo ta druha. Uz me to nebavi.

:yes: fotka skvělá a může to být dobré. Vždyť česnekové chuťovky jsou nejlepší, když je na nich mandarinka nebo hrozno, tak proč ne meloun:-? +9 :yes:;-)

Jitkas:10:34 :-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:
Jinak, protože já samozřejmě italsky neumím, tak jsem aspoň pomoci překladače pochopila, o čem je řeč :yes::yes::yes:, jasně, ale aby sis neodpovídala sama sobě, chááá :-D:-D:-D

Jitkas::yes::-)):-)) - komentář v 10.34

Jitkas: Se sei vera Jitkas, mi devi rispondere in italiano. Ma perché ti comporti come un bambino capriccioso, pieno di rancore ed odio. A me piace gente critica, che non accetta tutto, che le si mette sotto naso. Ma quando le cose non le sai e parli solo per rabbia, forse meglio, che lasci perdere. Ma cosa pensi di fare, comportarti come un cane rabbioso, perché? Cosa mai ti hanno fato queste pagine web, che le odi cosi tanto. Le cose da criticare le trovi, se vuoi, ma per criticare devi avere argomenti validi e conoscenze, capito?? Spagetka: Poslala jsem vzkaz v 08:27:27, v 09:16:40 a posledni je tento. Cekam od Jitkas odpoved v italstine, kdyz je ta JA.

Já ale pořád nechápu, proč tady na obranu vytahujete stále recepty s kombinací ovoce a sýru, ano vím, že existuje například pošírovaná hruška s kozím sýrem nebo jiné předkrmy, ale meloun s tvrdým sýrem (nejspíš eidamem) a česnekem?!?! To mi přijde vážně na hlavu... a to, že ovoce a sýr se dají kombinovat, ještě neznamená, že to jde s každým ovocem a sýrem a do toho (svatá dobroto!) česnek!!

Mám moc ráda jednohubky s česnekovou pomazánkou a ananasem nebo broskví, hermelín s brusinkami atd. Takže meloun s česnekem - proč ne? Až mi zbyde pomazánka, klidně to zkusím a asi nezůstane u jednoho sousta;-).

Samotná fotka mi přijde docela vtipná, i když s prezentací jídla bych si pohrála víc. Ale to už je věcí každého, jak pokrm nazdobí, podává a představí ostatním.

Pája: Mně to naopak přijde jako zajímavý originální nápad, který zatím nikoho jiného nenapadl - sláva! Tohle je pro mě inspirující mnohem více, než když sem řada autorů přidává posté stále stejný recept a snaží se ho doporučit s tím, že ten jeho je originál, nebo že to takhle dělají u nich doma a nikde jinde. Pak tu máme třeba tiramisu posté stále stejně. A jestli je tohle porno, tak pak máme za momentálně panujícího vedra porna plné ulice.

Proti zvláštním kombinacím nic nemám i když já sama je nevyhledávám.Spíš mi vadí ta fotka (teď nemám na mysli ty melouny v modrém tričku).Kdybych chtěla dát fotku na web o vaření,tak bych si s přípravou pokrmu určitě trochu pohrála.

spagetka: Registrovat se nebudu, nevidim duvod, tak rada to tady zase nemam, abych tady musela mit registraci. A spravna jsem, to musite poznat sami.

Teda ne ze bych na pornostranky chodila casto, ale jen obcas a opravdu to tam vypada jinak, takze "Jitkas" at toho uz necha a nevydava se za me, prava Jitkas jsem ja.

Pája: Nevyskakuju, rovněž píšu svůj názor.

Jitkas: zaregistruj se. nebo víš co? Jestli se nechceš regi, napiš si před svůj nick ještě třeba slovo"správná" a uvidíme, víš asi co myslím? ;-);-):-D:-D

sspagetka: Zase si nekdo hraje, neboj, nezblaznila jsem se. To opet ona "Jitkas", co pise za me. Foto mi vubec nevadi, naopak a na porno strankach to vypada uplne jinak, "Jitkas" ma divne predstavy.

spagetka: To drzé tykání si prosím odpusťte, nevím proč tady hned takhle vyskakujete za to, že si dovolí někdo napsat svůj názor. Snídejte si dál ty vaše jahody s máslem, když vám to chutná, nikdo vám to přeci nebere, ale mě prostě přijde kombinace melounu a česnekové pomazánky jako naprostý nesmysl a myslím, že tento recept není nijak užitečný ani zajímavý, spíš mi to přijde, že zase někdo nevěděl co by, tak smíchal co našel doma v lednici, jako je tady obvyklé...

Recept se mi líbí, já třeba zbožňuji jahody s čerstvě mletým pepřem, zakápnuté balsamicem.S toustem je to super příloha ke grilovačce.
Nebuďme tak konzervativní, připravujeme se tak o mnoho chutí;-).

Jitkas: reaguju na tvůj komentík 8:27:27 - ten je o.k., ale všimni si téhož nicku v 8:54:25. Jituš, tobě nezbude nic jiného, než se zaregistrovat. Jinak někdo, kdo tě nezná, nebude vědět, jestli jsi to ty, nebo ta druhá, či třetí.... Tak se zaregistruj a je to, souhlas? :-K:-K:yes::yes::yes:

Pája (neregistrovaný/á) - nejdřív vyzkoušej tobě neznámou a asi nepředstavitelnou kombinaci a pak teprve kritizuj. Vaření je i o experimentech a různých chutích. Víš jakou snídani miluju? Na plátky čerstvé jahody na chlebu s máslem a pocukrované, od malinka.

Dámy, já to opravdu nechápu. Někdo ukrojí kousky melounu, na to namaže česnekovou pomazánku a vy se tady z toho můžete zbláznit! Copak máte zapotřebí tady oslavovat každou blbost, co sem kdo dá? Vždyť to tady už úplně ztrácí úroveň díky receptům tomuto podobným, to už sem pak člověk může dát úplně cokoliv? :-(

Já jsem chutnala kombinaci melounu, česneku a kozího sýra a musím říci, že je to je výborné a podávali nám to na renomované kozí farmě jako ukázku pohoštění. Absolutně nechápu, co na tom komu co vadí. Když je to "odporné", tak to asi dotyčný ochutnal ne? Pokud nikoli, jak může psát, že to je "odporné"? A fotka? Taky ji beru jako recesi;-)
S tvarohem určitě vyzkouším.:-p:yes:

Los Průjmos:recept na jahody s česnekem opravdu existuje:-D:-D:-D:-D a je tvůj problém, že neexperimentuješ, nemusíš, ale kroť se v vyjádřeních. Co nechutná tobě, chutná jiným. Kritizovat můžeš, ne urážet.

Vareni sice je zabava, ale nic se nema zase prehanet. Me tenhle recept teda nevadi, ale je pravda ze ta fotka mi prijde taky trochu trapna, aby to tady pak s takovou brzo nevypadalo spis jak na pornostrankach, nez na Topreceptech.

Jitkas: naprostý souhlas... neberme se tak smrtelně vážně, vždyť vaření je zábava;-) a ty druhé "melouny":-?...;-):-D:-D:-D
mně se tahle kombinace taky líbí;-):yes:

Jitkas et Maris: Vida:-! Co je někomu odporné, nad tím jiný vrní blahem. Proč ne:-? Že něco neznám nebo mi nechutná, ještě neznamená, že nechutná jinému. Vždyť vaření nabízí nekonečnou škálu možností a chutí, a to je dobře, ne? :yes:

Salat, o kterem se zminuje Dajda je z Recka a s pridanim cerstve maty je opravdu vynikajici. Existuje tez carpaccio z meloun s kozim syrem, olivovym olejem a bilym peprem, tez dosti famozni. A foto? Trochu recese snad nikomu neublizi!!

Dajda: kombinace meloun - balkán je výborná, já tu mám
http://www.toprecepty.cz/recept/6891-meloun-s-balk...:-):-)

Janka: Hvězda anglické kuchyně Nigella Lawson předvádí v na televizních kanálech pro kuchaře skvělý salát z melounu, červené cibule, marinované v limetkové šťávě, a balkánského sýra. Ještě se přidává olivový olej a černé olivy, ale bez těch se já obejdu. Je to skvělé lehké jídlo pro horké letní dny. Zajímavé je, že se nikdo neošklíbá ani nad kombinací slaného sýra a sladkého melounu, ani nad jejími vnadami. :-O

A když stojí recept za starou bačkoru, tak si k tomu vyfotíme kozy že, docela směšný tah :-D

Tématické fráze:
jednohubky a chuťovky fotogalerie, česnekové chuťovky, pornostránky.cz, pornostránky.cz, meloun a pomazánka, meloun a kozí sýr, naso na cervene repe, cesnekova pomazanka s melounem, pornostranky, melounový s česnekem, chuťovky z melounu, cesnekove chuťovky co na ně dat, obložené bačkory, česneková pomazánka z trojúhelníků sýra, jednohubky-ukazky, jahody s česnekem, jednohubky kozí sýr s melounem, česnekové koblihy, wrap jednohubky, cesnekove jednohubky s jahodama

Suroviny:
meloun, tvaroh, smetana zakysaná, česnek, sýr tvrdý, sůl

Přidat fotografie receptu