Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečené knedlíky (bez vajíček)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie188 kJ /
45 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky0,20 g
Vláknina5,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu rozškvařit na pánvi, nechat na ní zesklovatět cibuli. Krok 2: Pak mírně osmahnout i česnek (aby se jen rozvoněl, ale nezhořkl). Krok 3: Nakonec vsypat na malé kousíčky nakrájené knedlíky a opéct je za občasného zamíchání. Krok 4: Podávat se zeleninou nebo zeleninovým salátem. Kdo chce, může si přidat tatarku, masožravci i uzené nebo šunku.

Zveřejněno 17. 6. 2013

Poznámka autorky Nadja

Na opečené knedlíky obvykle používám patičky z knedlíků.

Miluji je už od dětství - mám je raději než knedlíky s vajíčkem.

Obvykle zapíjím mlékem nebo bílou meltou, pokud nemám zeleninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené knedlíky (bez vajíček)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYLO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené knedlíky (bez vajíček)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYLO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

ota: ;-) zkus houskové knedlíky "vařené" v mikrovlnce - jsou hodně rychlé.
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=kn...
:-p Já neopékám celé plátky, ale vyzkouším k nějaké omajdě.

Tak to je recept jak víno, smekám, s tímhle se rozhodně musíte podělit, to je fakt trapas :-))

Naděnko. Jsme na stejné parketě. I já nemusím do knedlíku vajíčki. Ale knedl jen bramborový , kostičky do růžova. Dobrá volba.+bodík 3

Opečený knedlík dělám běžně jako přílohu k řadě omáček, např. rajské, plněné papriky v rajské a pod.. Kupovaný knedlík (jsem líný si je plácat a vařit) je chuťově mdlý a jedině po opečení, i po delší době skladování, je pak vynikající. Nakrájím na plátky cca 1cm, lehce zešikma, aby byla porce větší a opékám. Jen lehce do křupava. Doporučuji každému, kdo si chce trochu obměnit jídelníček.

zuzun: já mám ráda vše, co je pěkně opečené.

my delame s vejcem, jedno z nejlepsich jidel! :-p...ehm, zrovna jsem cetla ze je mas jeste radsi nez s vejci, tak je taky vyzkousim bez vejce, ono je vejce nekdy tezky do zaludku, hlavne na vecer

Tématické fráze:
opečené bramborové knedlíky, opečený bramborový knedlík, opečený knedlík, knedlik ve vajicku, opeceny knedlicek, opečený houskový knedlík, knedlík bez vajíčka, opečené houskové knedlíky, bramborove knedliky opecene, recepty, opečený houskový knedlíky recept, opeceny bramborové knedlíky, opečený bramborovy knedlíky, vajíčka s knedlou, bramborový knedlík opečený, vajíčka s knedlíky, opečené bramborove knedle, knedlík opečený, opečený knedlík recept, knedlik z vajiček

Suroviny:
slanina, cibule, česnek, knedlík houskový

Přidat fotografie receptu