Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenova omáčka zo zasmašky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka3

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 4- 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 320 kJ /
555 kcal
Bílkoviny13,65 g
Tuky28,74 g
Vláknina6,66 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 804 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy57,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnca dáme lyžicu oleja a na nom speníme múku, pridávame postupne vodu, podla toho aku chceme mat hustu omačku (spravýme zasmažku). Krok 2: Po prevarení múky (asi 10 minút) pridáme křen a premiešame. Za staleho miešania postupne pridávame sol, cukor, smotanu, zakysanu smotanu a nakoniec po odskusani ocot.

Zveřejněno 19. 6. 2013

Poznámka autora rebeka3

hustotu omacky je tažko odhadnut tak ak je moc husta mozeme pridat trocha mlieka a ak je riedka pridame jišku alebo spravime zatriepku s mlieka a muky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenova omáčka zo zasmašky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXq2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenova omáčka zo zasmašky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BXq2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

rebeka3: Mne nie je jedno, ako vyzerá niečo, čo zverejním. Aj tým si vytváram obraz o sebe. Nech sa ti darí!

Je mi jedno ako to vyzera. S tou mukou to mam od svokry ona to tak dela. Mlieko ma nenapadlo aĺe mozem skusit. Predsa sa len ucim!

Veselovská 24. 7. 2013 21:47
Dělat základ na bílou omáčku z oleje, mouky a VODY je hrozné. Jak už tu někdo psal, bešamel je to pravé. Takže místo vody mléko !!!

rebeka3: Ak máš problémy s pravopisom, určite ti s tým niekto pomôže (rád) pred pridaním receptu. Aby to nevyzeralo, ako to vyzerá teraz...

Vsetci riesia pravopis...nieje to nahodou stranka o receptoch?nie sme na hodine jazyka!

rebeka3-nerada sa vyjadrujem k pravopisu inych .ale ked uz pises slovensky,tak pis slovensky a kaz aj slovencinu aj cestinu,kto chce porozumie aj slovensky kto nie bohuzial,k tej zasmaske len tolko ze po slovensky je to zasmazka a po cesky jiska

Udivila mne ta sekaná,ale proč né!:-p

Tlachapoud:
nechapem! tak ma pouč ako to ma byt?

Jana Mašindová:
Čitajte pozorne...nikto nenapisal ze jišku a mlieko dohromady...

Tlachapoud 20. 6. 2013 08:37
Prosím, dbejte jazyka! To, co se smaží, nemůže býti "zásmaška".

Jana Mašindová 19. 6. 2013 21:17
Základ z jíšky a mléka - bešamel. Dělám takto koprovku i křenovou již léta.

:yes:

Dělám v podstatě stejně, akorát místo vody dávám mléko a křen dávám až ke konci vaření, tak na poslední minutku, aby se nevyvařila jeho chuť ;-)

Tématické fráze:
křenová omáčka, křenová omáčka recept, recept na křenovou omáčku, omáčky recepty, krenovy besamel, top recepty křenova omáčka, krenov a omacka, krenov:-) a omacka, křenov omačka, recept křenová omáčka, omáčky recepty obrázky, křenová omáčka recepty, pravopis po hustu, recept na křenov omačku, omáčky bez smotany recept, omáčky koprová, recepty z kuřecího masa minutky

Suroviny:
křen strouhaný, smetana 12%, smetana zakysaná, mouka hladká, cukr, sůl, ocet, olej, voda

Přidat fotografie receptu