Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy dlouho

dlouho

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 753 kJ /
2 809 kcal
Bílkoviny238,80 g
Tuky174,32 g
Vláknina28,10 g
Cholesterol 602 mg
Sodík 3,09 g
Sůl7,45 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme. Řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí. Krok 2: Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme a maso zprudka orestujeme z každé strany cca 5 min, aby se pěkně zatáhlo. Odložíme stranou. Krok 3: V téže pánvi pak osmahneme špíček nakrájený na kostičky, přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout. Krok 4: Přidáme hořčici a zalijeme pivem. Krok 5: Přidáme trochu vývaru, případně dáme bujon, osolíme, opepříme, necháme krátce projít varem. Krok 6: Maso osolíme a dáme do nádoby, ve které budeme následující den připravovat. Zalijeme marinádou, klidně teplou. Krok 7: Po vychladnutí přiklopíme a dáme do lednice marinovat. Dáme si dvojku vínka a jdeme odpočívat k televizi. Krok 8: Už je ráno... troubu předehřejeme na 200 st. (dolní + spodní ohřev) a za občasného podlévání a obracení masa dusíme - pečeme cca 1,5 hod. Krok 9: Pak teplotu snížíme na 150 st., přidáme hříbky a nasekanou šalvěj. Podle stáří Milky necháme dodělat doměkka. Krok 10: Štávu dle potřeby zredukujeme nebo můžeme zahustit. Já nechala jen zredukovat. Jako příloha se hodí např. rýže, ale jistě by byl dobrý i knédl... nebo co chcete.

Zveřejněno 23. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj3K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj3K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (40)

Líčka bych nahradil hovězím gulášem, ale na mém sporáku s oblibou peču horkovzduchem nebo infrapečením ale jak nastavit dolní + spodní ohřev jsem nenašel ;-(

Zdena z JM: děkuju moc za odzkoušení rcp, jsem ráda, že nezklamal, a že chutnalo;-):-) jo, líčka:-// tady taky nedostatkové zboží:-(, ale my si poradíme;-):-D

V sobotu naloženo,včera upečeno a snědeno.Výborný recept,akorát ta líčka u nás nejsou.Ale z roštěnce taky výborné.Dnes budou na oběd "zbytky".Už se na ně těším.

Dooga: moc děkuju za krásné foto a ještě víc mě těší, že chutnalo;-):-):-K

Tak Naděnko, hotovo - uděláno. Mňamka veliká. Jen jsem dělal celá líčka v PH a místo hříbků žampiónky. Ale bašta veliká.:-p Přidávám foto. ;-)
A vám ostatním - VŘELE DOPORUČUJI. ;-):-p:yes:

clupmi: za to něžné oslovení:-8 děkuji:-K i za komentík:-K
přeju hezký sváteční den;-):-):-K

Naděnko, tak plusového bodíka jsem udělil už jen proto, že se jedná o hovězí maso, které mám ze všech mas nejraději. Jen jsem ty líčka nikde u nás neviděl. Přesto ukládám do oblíbených, co kdyby náhodou ...:-K
http://clupmi.blog.cz

Hmm, koukám, že ten sloupek zde vlevo vytvořili pro tebe!:-D. Ale právem a ode mne máš další bod:-p

Ještě jednou děkuji všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, děkuji:-K:-)

Páni,tak toto mi uteklo:-O:-*
Rebi,tomu říkám lahodná krása,mňam:-K:-p:yes:
U nás jsou k dostání pouze mražená líčka cca 85,-kč/kg(hov. i vepř.)v prodejně Inpost:-)Ale tuším,že mají provozovny pouze na Moravě:-/

:-)+18:yes:

Tak to je opravdu nádhera. Nešel mi internet, tak se koukám až nyní. To není nádhera. To je luxus. Nyní je to na mně. Já už mám objednaný pajšl a k tomu líčka. Co baštit dřív. A to mám ještě v pácu Berlínské řízky. Pro někoho hnus. Ale mně to chutná jako mým klukům. Kdo to nechce, tak mu to nenutím. Ale v Německu ví taky co je dobré. Jinak chtěl jsem dát za líčka 100 bodů. To nejde , tak aspoň +16

No co říct, nic jen si vzít příbor a pustit se do jídla;-):-p:yes:+15

Radost začíst se do tvých receptů a krása na obrázcích, chuť jistě výtečná:yes::-K

yanull: není za co se omlouvat;-) hezký den, Janinko:-K

rebeka:Nadi, tak to se omlouvám, už jsem z toho volako zmetená, někdo tu psal, že konečně líčka sehnal, ale Ty jsi to tedy nebyla, tudíž: "Líčkům zdar a jen tak dál.";-):-)

yanull: děkuju, Janulko, ale premiéra to nebyla, mám tu už dva recepty na líčka;-)
ještě jednou děkuji za shlédnutí receptu a hezké komentáře:-K

Oku lahodici a o chuti nepochybuji..velmi stavnate vypadajici dobrota..:yes::-p;-)

Nadi, zřejmě to byla Tvoje líčková premiéra, ale že se Ti tedy povedla :-p;-):-):-K +11:yes:

:yes::yes::yes:

Porada: :-8 pardón.. už se to nestane;-)
všem děkuju:-K:-)

Rebeko, co mi to zas děláte:-? Na noc takovou parádu:-!:-K

No kdo umí, ten umí - s tím nic nenaděláš:-)):yes:

lubinka: tahle byla darovaná, ale podívej se níž na komenty, dají se sehnat v Makru i u řezníka, ale jsou nedostatkové zboží:-(;-)

rebeka: Prosím kde kupuješ ty mražená hovězí líčka :-?

zizala: :-8 to jsem ráda, že tě baví číst moje recepty... a nebyly tam chyby:-O:-O:-?:-? no, s tou šalvějí... ona tam byla cítit kupodivu jen malinko.. až v závěru, někde na konci jazýčku:-8:-D;-)
děkuji o tobě:-K

Baví mě číst Tvoje recepty :-))
Líčka s černým pivem jsem dělala a moc mi chutnala. Jen k té šalvěji - sušená je trochu nahořklá a má i silnou chuť, musí se s ní opatrně. Když už bych měla čerstvou, dala bych ji asi i na to marinování ;-)

spagetka: aha, tak já je zase neznám mražená, tady byly a ne moc levné a jen jednou jsem je viděla, škoda, jsou moc výborná;-)

rebeka: Rebí, tak to jsme si dneska pochutnali což.;-);-) Teda ty líčka, to je vážně gut masenko;-) a tvůj recept vypadá taky dobře, dávám ti 6.bod:yes:

1974andrea: :-D:-D si představ, že tady, u nás v masně... na objednávku dodají, sice mražená, ale aspoň tak;-)
díky:-K a všem děkuju:-K

rebeka:Jo tak ty už máš zdroj, jo?:-O:-D Právě vyschnul:-D Pěkně jsi to všechno zkombinovala, jsem ráda, že jste si šmákli;-):yes:

varilamyskakasicku: Ivo, řezník je objednává, a fakt přijdou jen mražená, volná jsem zatím neviděla, a že se ptám. Ptát se budu i nadále ;-);-)

spagetka: Ty je nekupuješ u řezníka volně? Mražená mají a kde? Ty jsem neviděla nikdy;-):-p

rebeka: zapomněla jsem napsat, že asi za 85,-Kč/kg ;-)

rebeka: jak líp? To líp už nejde a kdyby jo, tak mě to zabije :-D:-D:-D

Já jiná než mražená líčka neviděla. No budu muset učinit větší objednávku opět ;-):-p:yes:

Tahle byla taky mražená, ale myslím, že jim to na chuti nic moc neubere;-) Aspoň nějaká:-8:-D A konečně mám zdroj, jupíí:yes:;-):-D

Nikina: díky, ale až tak moc krásné to na fotce není, protože ta líčka jsou hodně tmavá a špatně se to fotí:-8, líp to neumím, bohužel:-S

Ježiši :-O:-O:-O jen jsem nasucho polkla :-( Krásné to máš, jen co je pravda :yes::-K

Krásný rcp :yes::-K Líčka jsem viděla v pátek v MAKRU, ale mražená.

Dnes tu běhají líčka:-D zrovna jsem psala Bibince, jak jsem si je zamilovala, už zase je nevidím nikde v obchodě, ale záleží také na ceně. Máš je pěkné, na šalvěji a houbách a zase jinak;-):-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí na houbách, hovězí líčka na černém pivu, hovězí líčka na černém pivě, hovězí líčka, hovězí líčka cena za kg, hovězí líčka na houbách, hovězí líčka recept, líčka na černém pivě, hovězí líčka recepty, recept hovězí líčka na černém pivu, hovězí líčka cena, líčka na černém pivu, hovězí líčka kde koupit, vepřová líčka na černém pivu, hovězí maso na houbách, hovězí na šalvěji, hovezi krk na cernem pivu, hovězí na černém pivu, recepty z hovězích platku, recept na hovězí líčka

Suroviny:
líčka hovězí, pivo černé, šalvěj sušená, šalvěj čerstvá, špek, houba hřib, cibule, hořčice, sádlo, pepř drcený, sůl, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu