Treska tmavá pečená na másle
V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v troubě. Nepotřebujeme žádné zvláštní nádobí a za chvilku máme na stole báječnou lahůdku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 393 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,70 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 495 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Moje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Nejnovější recepty
Jablečná přesnídávka
Přidáno před 4 hodinami
Filé s kapary
Přidáno před 15 hodinami
Rybí filé stylu Vera Cruz
Přidáno před 18 hodinami
Smažené cuketové květy
Přidáno před 19 hodinami
Špagety se směsí zeleniny a klíčky
Přidáno 11. 9. 2025 11:37:25
Palačinky s pomerančem
Přidáno 10. 9. 2025 20:58:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brownie
Barbusenka7 před 1 hodinou
Pečený patizon
TondaJ před 2 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kle.p@seznam.cz před 3 hodinami
Krémová polévka z dýně
Fitulka před 4 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 15 hodinami
Pudinkovo-švestkové koláče
Ivcatkoo před 17 hodinami
Cuketovo kokosový moučník s čokoládovou polevou
ilonka22 před 18 hodinami
Vdolky naší holky
h.plskova před 18 hodinami
Polévka s tortellini, fazolemi a špenátem
Eva07 před 18 hodinami
Poctivá květáková polévka
malanova.misa před 18 hodinami
Tématické fráze:
treska pečená na másle,
treska na másle,
pecena treska,
treska tmavá filet recepty,
pečená treska recepty,
treska recept,
treska tmavá filet recept,
pečená treska recept,
treska na masle recepty,
treska pečená,
jak připravit tresku,
treska recepty,
recepty z tresky,
treska na masle recept,
recept na tresku tmavou,
treska,
filety z tresky recept,
recept treska na másle,
pecena ryba na masle,
recept na tresku
Suroviny:
treska,
máslo,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový
Komentáře (25)
V severním Německu či třeba ve Skandinávii (Dánsko, Norsko) se jí také převážně mořské ryby. Vždy jsou připraveny s citronem, často je tam ještě křen či kopr.
Používání limetky je spíše typické pro obě Ameriky a východní Asii. To ale netvrdím z vlastní zkušenosti, tam jsem nebyl.
Pečicí papír usnadní manipulaci s hotovou rybou - nepřilepí se
Použít ho není povinnost, ale možnost.
Na dochucení použijte co chcete, nevím jak slané je máslo se solí - respektujte svoje chutě