Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska tmavá pečená na másle

V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v troubě. Nepotřebujeme žádné zvláštní nádobí a za chvilku máme na stole báječnou lahůdku.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 393 kJ /
1 050 kcal
Bílkoviny72,70 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 495 mg
Sodík 266 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy0,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety tmavé tresky naporcujeme, ideálně na porce tvaru kostky. Krok 2: Každou porci z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem. Krok 3: Rozehřejeme troubu na vysokou teplotu, na plech rozložíme pečicí papír, na který naskládáme jednotlivé porce tresky. Velmi opatrně a jen minimálně je poprášíme hladkou moukou. Krok 4: Na každou porci položíme kousek másla. Jelikož filety jsou bez kůže, není nutné porce při pečení obracet. Krok 5: Až bude ryba lehce zlatavá a začne se na dotek rozpadat na „masové lupínky“, je hotová. Krok 6: Vhodnou přílohou je bramborová kaše, kterou jsme obohatili hrstí najemno nasekané čerstvé pažitky.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 25. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska tmavá pečená na másle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7pJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska tmavá pečená na másle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7pJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Staci posolit , kmin a usmazit na prepoustenem masle . Nebo do trouby . Nic vic .

:-)<3:yes: jednoduše skvělé :yes::-K

Nevím co máte všichni pořád s olivovým olejem ? Pomalu neexistuje recept bez něj a na voňavou rybu je to vyloženě zhovadilost...Už několik let jezdím k Baltickému moři a vozím si tresky a nejen ty chlazený čerstvý a hlavně za lidový peníz...Používám jedině Ghi a trochu soli s mletým kmínem a špetkou libečku a sušeného česneku filety nakořením osolím-nechám cca 20 minut nasáknout koření a rozpustit sůl-lehká masáž rybám prospěje...dám do pekáče na pečící papír který lehce potřu rozpuštěným ghi ,ryby potřu a do rozpálené trouby 190-200 na 8-10 minut ...hranolky z batátů a dip se zakysané smetany se stroužkem česneku a česrstvou pažitkou

Hugo Ventil: Nesouhlasím s Tvým názorem na použití citronu a limetky. Mám zkušenosti z Maroka, kde se jí hodně mořských ryb (sladkovodní tam snad ani nemají nebo neprodávají) a vždy se použije citron. Citrony tam rostou u každého plotu, limetku jsem tam nikdy neviděl (nepěstují je tam, dovozové by se neprodaly). Úplně stejné je to třeba v Turecku.
V severním Německu či třeba ve Skandinávii (Dánsko, Norsko) se jí také převážně mořské ryby. Vždy jsou připraveny s citronem, často je tam ještě křen či kopr.
Používání limetky je spíše typické pro obě Ameriky a východní Asii. To ale netvrdím z vlastní zkušenosti, tam jsem nebyl.

Jdu na to, mam z norska tresku a tenhle recept mi prijde idealni jak si ji nejlip vychutnat. Tak jen to nejak neposrat :-D A jinak me zajimalo,proc ten pecici papir? diky:yes:

Hugo Ventil 8. 11. 2017 18:32
Colombo65: Souhlas,nějakou tou bylinkou to člověk nepokazí ale chci dodat že na mořské ryby patří limetka a né citron-tan je na naše ryby.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Koupila jsem chlazenou tesku z Lidlu a hnedle, když jsem ji doma rozbalila, tak byla neskutečně aromatická (ba až páchla :-((), naložila jsem ji tudÍž do mléka, ale moc to nepomohlo a až po upečení již nakořeněné a citronem pokapané tresky se až čpavý (zá)pach vytratil a mohu říci, že byla ryba vskutku výtečná a šťavnatá s jemně máslovou chutí a chci vás poprosit o radu, jak příště s treskou nakládat.

Právě teď se chystá manžel tresku připravit.Pak napíši:-?

jo jedobrá a ješte lepší je když je tresk z Norska:yes:

Dnes jsem jí dělal,akorát jsem přidal maličko bazalky pro vůni.K tomu hranolky.+1 bod:-p:-p:yes::yes: Jo, ještě trochu drceného kmínu.:yes:

Mám ráda jednoduché recepty:-*a ryba vypadá báječně:-K:-p:yes:

ÁÁÁch...mňam :-p:yes:

Pavla Čiperná 25. 6. 2013 13:40
Colombo65: Moc hezký recept a ještě z čerstvé a vámi opracované ryby, klobouk dolů! :yes::yes::yes:

jednoduchý recept, ale zajímavý;-):-p(je pravda, že každý Kauf má asi něco jiného, u nás zatím není:-O):-D

rozmarynaH:
... chlazená je prostě úžasná :yes::yes::yes:

spagetka:
... kupovaná chlazená v úseku ryb v Kauflandu, musel jsem provést vyfiletování, stažení kůže a vykostění :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
treska pečená na másle, treska na másle, pecena treska, treska tmavá filet recepty, pečená treska recepty, treska recept, treska tmavá filet recept, pečená treska recept, treska na masle recepty, treska pečená, jak připravit tresku, treska recepty, recepty z tresky, treska na masle recept, recept na tresku tmavou, treska, filety z tresky recept, recept treska na másle, pecena ryba na masle, recept na tresku

Suroviny:
treska, máslo, mouka hladká, pepř mletý, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu