Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vnoučkův chleba se špaldou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 191 kJ /
2 436 kcal
Bílkoviny78,93 g
Tuky24,07 g
Vláknina50,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy450,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké - nahoru na mouku droždí a kvásek - a použijeme program Základní (Klasik). Krok 2: Chleba je velký, poměrně dost lehký a tmavý. Půjde udělat i v celokváskové verzi, bez droždí. Krok 3: Pokud nemáte (nebo nechcete dát) otruby, můžete je vynechat, ale je potřeba dát o 20-30 g (ml) vody méně. Už několikrát jsem si všimla, že s otrubami má chlebík z pekárny vrchní kůrku zabarvenou jakoby do červena.....

Zveřejněno 27. 6. 2013

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vnoučkův chleba se špaldou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqwW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vnoučkův chleba se špaldou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqwW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jitkas: takže jsi ho pekla s kváskem?:-) Šikula:yes::yes:

Nasla jsem na Tvych strankach recept na tento uzasny chlebik, ale s pouzitim kvasku, tedy ne kvasnicovy. Uzasne dobry, vonavy a hlavne peceny v DP, coz tedy pri techto vedrech je opravdu vec naramna.

Alena: taky máme nejraději chleba z trouby, ale ne vždy ho v ní můžu péct. Jen nerozumím tomu, jak upečený chleba propícháte špejlí? :-O Vždyť je přeci zvenku pěkně tvrdý!

nigina: :-) ano, protože vnoučkovi moc chutná. Mám radost, že baští skoro všechno domácí pečivo :-8

Je nádherný:yes: závidím ;-) A prečo vnoučkúv? Chutil mu alebo nebodaj piekol, či asistoval pri výrobe? :-) Odložím si recept a keď nebude tak teplo, vyskúšam ho, lebo vyzerá neodolateľne :-K:yes:

chlebík vypadá náramně:yes::-D

Máme domácí pekárnu, kde chleba zamísíme a jakmile se ukončí poslední míchání, pekárnu vypnu, těsto přendám do kastrolu s pečícím papírem a nechám kynout (i několik hodin 3 - 6 hodin, nebo i přes noc) Jakmile je těsto nakynuté, upeču chleba v elektrické troubě nahřáté na 240 stupňů zakrytý poklicí, po půl hodině chleba odkryji, zmírním troubu na 180 stupňů a peču další půl hodiny. Po hodině chleba z trouby vytáhnu a vyklopím na mřížku, propíchám špejlí, potřu vodou a nechám vychladnout.
Pozn. chleba peču s kastrolkem s vodou. Je moc dobrý !!!!!

Vypadá moc dobře. Že bych zkusila klasický bochník v troubě?:-K:yes:

Tématické fráze:
recepty se špaldou, domácí chleba ze špaldove mouky, špaldový chléb domácí pekárna příprava, chléb se špaldou, chleba s e špaldou, chléb ze špaldové mouky z domácí pekárny, bezlepkový chléb, chleba recept, chleb za pul hodiny, upeče.se do červena chleba se špaldlové mouky, lehký chleb bez drozdi, špaldový chléb z dom.pekárny, chleba ze spaldove mouky, chleba ze spaldove mouky z dom pekarny, recept na chleba do pekárny, chléb se špaldou, domaci tmavý chleba z otrub, kváskový chléb se špaldou, kváskový chléb ze špaldou, spaldovy chleba z domaci pekarny

Suroviny:
voda, olej, sůl, kmín drcený, cukr, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, droždí, otruby, kvas žitný

Přidat fotografie receptu