Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí madailonky na pórku a olivách

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 765 kJ /
900 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky43,40 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 494 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso narežeme na menšie medailónky. Veľmi jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a trocha posypeme mletou paprikou. Krok 2: Do kastróla nalejeme trocha oleja a rozložíme na kolieska narezanú cibuľu. Krok 3: Poukladáme medailónky, podlejeme vodou a dusíme domäkka (celú túto časť prípravy robím v tlakovom hrnci). Krok 4: K mäkkému mäsu pridáme na kolieska narezaný pór a dusíme 5 minút, potom pridáme narezané olivy a zase 5 minút podusíme. Vodou zbytočne nepodlievame, šťavy má byť toľko, aby ju pór a cibuľa zahustili. Podávame s kuskusom alebo ryžou.

Zveřejněno 30. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí madailonky na pórku a olivách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oQ3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí madailonky na pórku a olivách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0oQ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Jehněčí bych si dala s velkou chutí:yes::yes:

Chutná dobrota:-p:yes::-K

Ďakujem dievčatá za komentíky:-8 Ja si kupujem od sestrinho známeho celé jahňa, tak cca 4 mesačné, krásne vyčistené, naporcované na veľké diely. My to už iba opláchneme ešte raz a naporcujeme na porcie a zamrazíme. Jahňa od baču je :yes::yes::yes:

Jednoduchý a moc dobrý recept, takové mám ráda. Jehněčí už také nějakou chvíli sháním. U nás v Hyperce i v Albertu jsem na jehněčí nenatrefila. Kouknu i v jiných marketech, ale většinou tam na to zapomenu :-):yes:+9

Jana Remkova: Jani, víš, kde já získala jehněčí plecko? V mražáku v Albertu (supermarket) - přiznávám ale, že nebýt kamarádky prodavačky, kteá mě mírně nakopla, že tam je ve slevě, tak o tom nevím, neb do mražáků tam chodím leda tak pro zeleninové směsky. Teď už si zvykám a prohlížím pravý kout mražáku, kam dávaj slevy, občas jsou tam zajímavý věci, jukni taky.:yes:

Hmm, kde vzít jehněčí, že jo:-(..Paráda, Terezko!:yes:

Hmmm :-p:-p:yes::yes:

Terezko, vypadá to moooc dobře:-p:yes:

Mňamka, s tím pórkem to musí být chutné:-p:yes:

Peknučké, šikula!:yes:

tejaja: Jsi milá Terezko:-K:-K

jarka skrobakova::-)):-) Vymenila som hlavnú fotku za tú, čo sa ti páči :-8

Terezko, jehněčí - i skopové, máme moc rádi, je to krásný, jednoduchý recept:-p:yes::yes:+2

+ 2. bod:-p Mňam:-p:-K:yes: - olivy jsem delší dobu neměla, o jehněčím ani nemluvím...

Jehněčí je delikatesa , líbí se mi rcp :yes::-K Ta poslední fotka je krásná :-8

Tématické fráze:
jehněčí na pórku, recepty z pórku, jehněčí olivy, jehněčí plec na pórku, jehněčí albert, olivy do mrazaku, recepty albert jehněčí, albert jehněčí, pórek, jednoduché moučníky

Suroviny:
stehno jehněčí, pórek, olivy černé, cibule bílá, sůl, koření bílé mleté, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu