Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 006 kJ / 5 976 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,81 g |
Tuky | 315,77 g |
Vláknina | 25,15 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 653,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždie necháme oživiť v osladenom vlažnom mlieku - cca 20 min. Múku preosejeme, vmiešame soľ. Vajce rozšľaháme, vmiešame do kyslej smotany. Zo všetkých surovín vymiesime pružné cesto, môžeme použiť DP - len na prípravu cesta. Necháme cca 30 minút stáť, cesto mierne ožije.
Krok 2: Vyvaľkáme ho na obdĺžnik, cca 2-3 mm hrúbku. Potrieme zmesou masla a múky - do mäkkého (nie roztopeného!) masla vmiešame múku. Zvinieme z kratšej strany ako závin. Rozkrojíme na dve časti (foto), dáme do chladničky na 2 hodiny.
Krok 3: Každú polovicu "závinu" po dvoch hodinách zvlášť vyvaľkáme - znovu na cca 2-3 mm, máme obdĺžnik široký cca 35 cm. Po dĺžke prekrojíme a krájame z cesta trojuholníky (foto). Plníme Nutellou, rolujeme rohlíky. Ukladáme na peč. papier, fóliu.
Krok 4: Necháme na plechu stáť cca 30 minút, potrieme vajíčkom a pečieme asi 20 minút 180 - 200 stupňov. Upečené pocukrujeme.
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty s jednoduchou přípravou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poMy
Moje poznámka
Croissanty s jednoduchou přípravou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poMy
Nejnovější recepty
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno před 11 hodinami
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno před 11 hodinami
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno před 11 hodinami
Parmazánové košíčky
Přidáno před 11 hodinami
Rybičky z lineckého mandlového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové trubičky s karamelovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Rychlé vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
ZuzaPar před 19 minutami
Hovězí roštěná
Elivet před 9 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 9 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Fleep před 9 hodinami
Nejlepší špenát
TMoryMc před 10 hodinami
Kuřecí plněné uzeným a cuketou
Monicka317 před 13 hodinami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
tara23 před 17 hodinami
Šlehaná pomazánka na jednohubky
Slavista62 před 18 hodinami
Čtyřdruhová sýrová pomazánka
Slavista62 před 18 hodinami
Tématické fráze:
recepty ládi hrušky crosanty,
croasant s nutelou,
croasant,
láďa hruška croasant,
crosanty recepty,
recept na croissanty,
croasant recept,
croissant recept,
francouzský croasant recept,
crosanty recept,
crosanty podle ládi hrušky,
croasant ládi hrušky,
croasant podle ládi hrušky,
jak vyválet těsto na croasant,
lada hruška crosanty,
croasant z listového těsta,
recept na domácí croasant,
croasant lada hruska,
motani croisantu,
syrove crosanty
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
smetana kysaná,
vejce,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
nutella
Komentáře (121)