Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-tvarohovy dezert

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12-15

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 302 kJ /
2 223 kcal
Bílkoviny105,33 g
Tuky94,15 g
Vláknina12,02 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 694 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy232,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv si upecieme piskotu na roladku a na podlozku. Zvolila som si uplne jednoduchu piskotu. Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame krystalovy cukor a slahame, kym nie je su bielka pekne biele, huste, leskle a metlicky zanechavaju stopy. Pridame zltky a na najnizsich obratkach ich zaslahame do bielkov. Pridame preosiatu muku a uz iba rucne zlahka, kruzivymi pohybmi premiesame, kym sa pekne sa hmoty spoja. Vylejeme na plech (30x40) vylozeny papierom na pecenie a upecieme pri teplote 190°C asi 15 minut. Krok 2: Po upeceni vyberieme z rury a jeden kraj pozdlzne zarovname (asi 2-3mm). Odmeriame si sirku formy (u mna 11cm) a odrezeme pas piskoty. Zbytok piskoty aj s papierom stocime do rolady a odlozime bokom vychladnut. Krok 3: Pripravime si tvarohovu napln zmiesanim vsetkych surovin. Krok 4: Z vychladnutej rolady stiahneme papier a natrieme ju Nutellou. Opat stocime do rolady. Roladu skratime na dlzku formy, do ktorej ju budeme vkladat. Krok 5: Formu vylozime potravinarskou foliou. Nanesieme 1/2 tvarohoveho kremu, ulozime do prostriedku roladku a po bokoch ulozime nakrajane jahody. Ja som vylozila aj po stranach formu platkami jahod. Davame pozor pri ukladani jahod. Ukladame spicou dole (po otoceni to bude vrch dezertu). Krok 6: Prepolene jahody na tvarohovy krem ukladame reznou stranou hore. Zakryjeme druhou polovicou kremu. Mozeme dat este jeden rad prepolenych jahod (ja som nedavala) a prikryjeme odrezanym platom piskoty. Krok 7: Zabalime do potravinarskej folie a odlozime aspon na dve hodiny do mraznicky a potom dezert prelozime do chladnicky (najlepsie na celu noc). Pred podavanim vyklopime na podnos a ostranime foliu. Krajame na 1,5 - 2 cm platy.

Zveřejněno 3. 7. 2013

Poznámka autorky adkas

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-tvarohovy dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BX3o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-tvarohovy dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BX3o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

adkas:No vždyť to říkám, ale udělat z toho takovou nádheru, to chce fantazii;-). A tu já teda na tohle nemám:-S:-D

1974andrea:ano Andrejka, krem je uplne jednoduchy..., ale ved v jednoduchosti je krasa :);-)

Moc hezky to vypadá, krém je sice takový běžný, ale jako celek je to nádhera:yes:

jarka skrobakova::-);-):-K

danielle72: :-):-K

jirholu:;-):-)

Jana Remkova: Janka vrele doporucujem vyskusat :)

Jana Remkova:Já taky :yes::yes::-K:-p

Panečku :-O:-K:-K:-K Luxus nevídaný, všemi obdivovaný :yes::yes::yes:

Jana Remkova: Já taky :-p:-p:yes:

Jen jsem polkla:-p:yes:

Tématické fráze:
tvarohový dezert s jahodami, jahodové dezerty recept, jahodový dezert s tvarohem, tvarohový dezert, dezert s jahodami, jahodové dezerty, tvarohovo jahodový dezert, jahodový dezert, recept dezert jahody a tvarohem, dezerty s tvarohem a jahodami, jahodovo tvarohový piškotový dezert, dezert s tvarohem, desert s tvarohem, dezert.s.tvarohem.a.jahodami, jahodovo tavrohový dezert, dezert s tvarohem a jahodami, tvarohový dezert s jaho, recept na jahodové dezerty, buchta s jaho, tvarohovy dort s jaho

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, sůl, tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr moučkový, extrakt vanilkový, citron, nutella, jahody

Přidat fotografie receptu