Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocky lilek

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 605 kJ /
384 kcal
Bílkoviny9,19 g
Tuky21,06 g
Vláknina2,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy38,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu utierku na 10-15 minut reznou stranou dolu. Nechame ho vypotit. Krok 2: Na suchej panvici oprazime sezamove semiacka, odlozime bokom a nechame vychladnut. Krok 3: Ruru rozohrejeme na 200°C. Krok 4: Baklazan potrieme olejom a dame piect do rury cca 15 minut do zlatova. Krok 5: Vyberieme z rury, posypeme rozdrvenou fetou a dame este na chvilu zapiect 7-10 minút. Krok 6: Mediztym si pripravime dresing. Z uvedenych surovin tycovym mixerom vsetko spolu rozmixujeme. Ja som este naviac pridala chilli lupienky. Krok 7: Baklazan ulozime na zeleny salat. Posypeme sezamovymi semiackami, pokapeme dresingom a mozeme si pochutnavat.

Zveřejněno 3. 7. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocky lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PK36

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocky lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PK36

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

dakujem za vsetky komentariky aj za vas cas, ktory ste venovali ich napisaniu...recept je velmi jednoduchy....skor je to taka mala chutovka....:-K

magdalenka:ja som nic nikde nepridavala :) asi je to adminmi tak nastavene, ze sa objavuje rovnaka surovina v recepte, tak sa to ukazuje ako podobny recept:-8

rebeka:mne sa zdá (ak som dobre pochopila), že k Janinmu receptu na lilek so syrečkami ho pridala ako podobný autorka tohoto rec.

ten v podobných, to má být vtip:-O:-?:-? a joo... lilek coby pojítko.. no, super:no:
mooc krásný recept:-K;-):-):yes::yes:

Dresing se mi líbí a lilek je mňam :-p:yes:

Paráááda!!!:yes:

:yes:

Lilek + feta = velká láska :yes::yes::yes:;-)

Moc hezky připraveno:-KJá bych si pochutnala:-p:yes::yes:Líbí se mi i ta kratší doba celého pečení:-)Mě příjde,že když je to zapékané déle,než 20minut,je už pak lilek takový"rozblemcaný";-)

Lilky, kromě smaženého, mám taky v oblibě a tahini už jsem taky zakoupila, asi vyzkouším;-):yes:

:yes::yes::-p

:yes::-*taky dobrůtka:-*:-K

Tématické fráze:
lilek recepty, marocky lilkovy salát recept, recept na marocky tahin, dresing z lilku, baklažán recept, maricky lilik, recepty z lilku, lilek recepty s tahini, marocké pečené lilky, marocký pečený lilek, recepty lilek, marocke zeleninove tahini, baklazan.cz, marocký mrkvový salát, marocký recept na tahini s lilkem, marocký salát recept, pripchilli.com, smazeny baklazan.cz, jak upect cely lilek, tahini lilek

Suroviny:
lilek, olej olivový, sůl, šťáva citronová, semínka sezamová, chilli, sýr feta, salát, tahini, olej olivový, šťáva citronová, česnek, med, voda, sůl, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu