Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 787 kJ /
666 kcal
Bílkoviny78,12 g
Tuky31,40 g
Vláknina7,12 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 435 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy16,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu nafiletujeme (nebo použijeme hotové filety), osolíme, opepříme, okmínujeme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme hodinku odležet (víc není nutné). Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Z obou stran rybu opečeme dozlatova, přendáme do zapékací či jiné tepluodolné nádoby a necháme na teple (např. v troubě na nejmenší výkon). Krok 3: Ve výpeku osmažíme cibuli na půlkolečka do mírně zlatava, přidáme na plátky nakrájený česnek. Přidáme lžičku hladké mouky, orestujeme, zalijeme vodou a vínem. Přidáme lístečky tymiánu, chvilku necháme povařit, aby se mírně zredukovalo. Podle chuti dosolíme. Pak přihodíme lžíci chladného másla, necháme rozpustit, promícháme, vypneme sporák - máslo vše krásné zahustí. Podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 9. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyQr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyQr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Netradiční, zajímavý přeliv.:-p:yes:

Moc všem děkuji, je báječné číst tak milá hodnocení:-8:-K, doufám, že vám bude chutnat, nám chutnalo moc.:-p

Krása. :-K Patřím mezi příznivce "jednoduchých" příprav ryb, nepřekombinovaných.:yes: Ukládám kvůli cibulo-bylinkovému přelivu.

Také si myslím, že je tato ryba moc dobře připravená. Já bych si pochutnala :yes::yes::-K

Líbí:-Ka moc:-p:yes:

Takovouhle mňamkou u nás nepohrdnne ani "chlupatý" jazýček manžílka;-):-p:yes:

rozmarynaH,Jana Remkova,Dana61: Moc vám děkuji za milé ohlasy:-K, máte pravdu, léto a rybky - ňaminky ňam:-p Jen mít nějakého toho šikovného dodavatele od rybníka, jak píše varilamisickakasicku:-D;-)

varilamyskakasicku: Jé, ty máš ale šikovný kluky u rybníka:-D:yes: Taky by se mi hodili;-)

Léto v plném proudu, čas dovoleným a čas na vaření, to bude u nás přímo rybí festival:-* protože ryby milujeme. Tahle pomalejší variace je moc zajímavá, rozhodně stojí za vyzkoušení:yes::yes:

Líbí se mi to pomalé pečení. Vínko, cibule, česnek, samé dobroty a jakékoliv ryby já můžu;-)

musí to být velká dobrota:yes::-D jen já bych prosila bez česneku;-)

sunny.sofi: dnes jsem u rybníka viděla malého kluka, jak chytil candáta a pak kapra, chtěl je hodit zpět, ale jednu rybku mi daroval;-);-)

varilamyskakasicku: děkuji moc, já teď v létě na rybkách a spol. totálně ujíždím:-K:-p

Recept se mi moc líbí, hejk je dostupný a dala bych si hned, co máš na talíři, mňamka:-p:-p:-p:yes:

rebeka: ahoj rebíčku, moc děkuji, ty mě vždycky tak hezky potěšíš:-K:-K:-K Jsi zlatíčko:-)

1974andrea: já taky, a tahle je přímo hedvábná:-*:-8;-):-p:-D:yes::yes:
celé to máš moooc hezké, Sofičko Sluníčková:-K:-):yes:

1974andrea: i ty jedna pohádková potvůrko:-D:-D:-D I já kašičku rád:-p

sunny.sofi:Jojo, kašičku já rád, tuze rád:-D

1974andrea: moc děkuji, ve spojení s dobrou kašičkou je to opravdu dobroučké:-K:-p

Jednoduché chutě k rybě patří a tohle bude moc dobré:-p:yes:

Tématické fráze:
hejk, hejk recept, hejk na másle, hejk recepty, hejk na panvi, hejk filety, recepty hejk, ryba hejk recepty, ryba hejk, mořská štika hejk - recepty, hejk mořský, recept na hejka, hejk filet recepty, mořská štika hejk recepty, mořská štika hejk recept, příprava ryby hejk, hejk filety recept, hejk příprava, ryba na česneku cibule víno tymián, jak péct hejka

Suroviny:
hejk, olej olivový, máslo, sůl, pepř, kmín drcený, šťáva citronová, cibule, česnek, mouka hladká, víno bílé, voda, sůl, tymián čerstvý, máslo

Přidat fotografie receptu