Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí špíz “Azték“ s lilkem a žampiony

Tento kuřecí špíz je exotický pokrm inspirovaný chutěmi starověkého Mexika. Šťavnaté kousky kuřecího masa jsou střídány s plátky lilku a žampionů, marinované v aromatických kořeních, které dodávají každému soustu jedinečnou pikantnost.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 346 kJ /
322 kcal
Bílkoviny70,39 g
Tuky3,15 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 167 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy2,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z dobře opláchnutého lilku odřízneme špičku a lilek nakrájíme na tenké plátky. Plátky po obou stranách osolíme, vložíme do většího cedníku a necháme cca 15 minut vypotit (pustit přebytečnou vodu). Krok 2: Mezitím si kuřecí prso rozřízneme na polovinu a nakrájíme na delší a asi 3 cm široké plátky, které zlehka tupou stranou nože naklepeme. Plátky okořeníme aztéckým kořením a čtyřbarevným pepřem, lehounce potřeme olejem, poskládáme na sebe a necháme chvilku odpočinout. Krok 3: Vypocený lilek osušíme. Každý plátek překrojíme na polovinu, opepříme a potřeme olejem. Žampiony nakrájíme na širší plátky, papriku na širší kousky. Krok 4: Připravíme kovové delší jehly na špízy, nebo ve vodě namočené špejle. Na plátek masa položíme plátek lilku a napíchneme na jehlu, nebo špejli jakoby do tvaru vlnovky. Přidáme žampion, papriku a opět do vlnovky maso s lilkem. Na stejnou jehlu vše zopakujeme ještě jednou s druhým kouskem masa, lilkem a zeleninou. Krok 5: Na pánev do rozehřátého oleje vložíme takto přichystané špízy a na slabém plameni opékáme ze všech stran doměkka. Dohromady cca 10 minut. Já jsem připravovala v grilovací pánvi, kterou jsem lehce přetřela jedním nakořeněným a naolejovaným kouskem naloženého masa. Plátky masa a lilku, co mi zůstaly jsem “ugrilovala“ společně se špízy.

TIP: Kuřecí špízy se dokonale hodí nejen na letní grilovačku

Zveřejněno 10. 7. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Grilovací pánev opravdu nezahálí:-)a já se budu snažit o další nové experimenty.Naštěstí to má u nás kdo jíst:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí špíz “Azték“ s lilkem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JK0K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí špíz “Azték“ s lilkem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JK0K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Joskob::-K:-K

:-):yes:

Bibinka:Bibinko,ono to není ani poznat,že je to lilek:-))Je to celkem tenký plátek a to maso to přebije:yes:

Rozmarýnko,mě právě to padání za špejle hrozně hněte:-DKdyž dělám špízy,nebo ražniči,tak všechny suroviny dám do pekáčku a všechno se dělá ve vlastní šťávě:yes:Je to moc fajn a hlavně bez nervů:-Dtady jsem to vyzkoušela takto a šlo to;-)

Děvčata všem Vám děkuji:-)):-K:-K

Anna Kocikova:Aninko, bezvadné špízy a i když lilek není u nás nijak oblíben, tak takto by mi to chutnalo i s ním, třeba bychom se ho naučili jíst;-) Dávám 15.boda:yes:

joj to se ti povedlo:yes::-D

Aničko, to musí být dobroučké:-p:-p:-p To je dobrý nápad:-K, nekrájet suroviny na kostky, ale navlnit je na jehlu. Rozhodně to vyzkouším:yes::yes:

+12:yes: Aničko náááááádhera :yes::-p:-p:-p:-K:-K

Cokoli na špejli můžu.:-p:-p:-p Máš to krásné, Aničko, takže bodík!;-):yes:

Anna Kocikova: Hezké:yes: Jen bych se v tom vedru bála bakterií, když to má stát 24 hodin na lince. Aby Ti to rovnou i neodlezlo:-))

moc hezké, Ann:-K:-):yes::yes:

danielle72:Danielko,už mám naloženo na tohle:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/30698-olomoucka-sm...ale tu Tvou udělám taky:-*:yes:
Aninko-děkuji Ti:-K:-K

:-*:-*no toto..já se tady cpu chlebem lehce postrašeným sekanou a tady je hostina..:-O kráása:-K:-K:-K

Anna Kocikova: Andulko - doporučuji nakrájet nadrobno a naložit do šlehačky, budeš mít báječnou pomazánku. Já měla taky syrečky navíc, dala jsem je na mrazák a šlo to.
Jasně že už tam pak nedozrávaly, ale ony zrají pak v té šlehačce - a ještě tip na recept, který už jsi četla;-)http://www.toprecepty.cz/recept/34346-zkouska-vzta...

Děvčata-díky všem za moc milé komentáře:-*u některých jsem se s chutí zasmála:-D
Jani,máš-li období temna a dělá Ti blbě tmavá barva lilku,tak ho nahraď mladou cuketkou;-)Už je vyzkoušeno,ale na obyčejné pánvici:-p
Já mám teď dilema,co s kilovým balením tvarůžků,co Luba přivezl:-STo asi na grilovací pánev nebude to pravé ořechové;-):-D

Jojo, to vidím, že u tebe pánev nezahálí;-). Na špízy jsem lilek ještě nepoužila;-). Co není, může být, ale mám období temna!:-D. Tobě PLUS;-):yes:

Tématické fráze:
špíz s lilkem, špízy s lilkem, spiz se zampiony, ražničí s lilkem, špiz, kuřecí špíz s lilkem, špízy se žampióny, kuřecí maso s lilkem, spiz lilek, razničí z kurecího, kuřecí ražničí recepty, kuřecí špízy, lilek na spizu, spizy lilek, špíz z lilku, adzika spiz, kuřecí špíz se žampionama, lilek špízy, kuřecí maso z lilkem a žampiony, aztécké kuřecí nudličky

Suroviny:
prsa kuřecí, lilek, žampióny, paprika čerstvá červená, koření aztécký poklad, pepř čtyř barev, sůl, olej

Přidat fotografie receptu