Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pruhované čokoládové košíčky s třešní

Tento elegantní dezert kombinuje vrstvy bohaté čokolády a krému s osvěžujícími třešněmi. Pruhované čokoládové košíčky s třešní jsou perfektní volbou pro každého, kdo chce ohromit svými cukrářskými dovednostmi a potěšit své hosty něčím opravdu výjimečným.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 009 kJ /
1 914 kcal
Bílkoviny23,00 g
Tuky128,67 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 254 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy160,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravte čokoládové košíčky. Krok 2: Ve dvou tepluvzdorných mísách položených nad hrnce s mírně vroucí vodou si zvlášť rozpusťte rozlámanou hořkou i mléčnou čokoládu. Krok 3: Pomocí tenkého štětečku vyplňte drážky v polovině papírových košíčků mléčnou čokoládou tak, že vytvoříte světle hnědé proužky. Krok 4: Druhou polovinu košíčků „vyproužkujte“ stejným způsobem hořkou čokoládou. Krok 5: Takto připravené košíčky uložte alespoň na 10 minut do mrazničky zcela ztuhnout. Krok 6: Je dost pravděpodobné, že vám obě čokolády v průběhu práce mírně zatuhly a bude třeba je opět rozehřát nad vodní lázní. Než však vytvoříte druhou vrstvu košíčků, musíte vymíchat obě čokolády do pokojové teploty (nebo jen mírně teplého stavu, aby vám horká čokoláda nerozpustila připravené proužky). Krok 7: Vlažnou čokoládou vyplňte pomocí štětečku celý košíček tak, že mléčné proužky zakryjete hořkou čokoládou a naopak. Krok 8: Opět dejte zchladnout do mrazničky. Nakonec přidejte ještě jednu vrstvu čokolády, aby měly košíčky silnější stěny a netály vám pod rukama. Naposledy uložte do mrazničky pořádně zatuhnout. Krok 9: Zmrzlým košíčkům opatrně sloupněte papírovou část a máte korpusy hotové. Krok 10: Zatímco máte v mrazničce košíčky s druhou vrstvou čokolády, připravte si krém. Krok 11: Nad hrnec s mírně vroucí vodou postavte tepluvzdornou mísu tak, aby její dno nedotýkalo hladiny (čímž si vytvoříte vodní lázeň), rozlámejte do ní bílou čokoládu a nechte pozvolna rozpustit. Krok 12: Stáhněte z plotýnky a za občasného promíchávání nechejte čokoládu mírně zchladnout (jen aby nebyla úplně horká). Krok 13: Následně do ní ručně přimíchejte 125 g mascarpone (zkuste se elektrickému šlehání úplně vyhnout, případně prošlehejte jen velmi krátce). Krok 14: Krém zakryjte potravinovou fólií a uložte do lednice mírně zchladnout (ale ne zcela zatuhnout, pak by s ním nešlo pracovat). Krok 15: Krémem naplňte zdobicí sáček s hvězdicovou hubičkou a ozdobně jej nastříkejte do čokoládových košíčků. Každý korunujte pěknou třešní i se stopkou. Přikryté potravinovou fólií uložte do lednice zatuhnout. Podávejte vychlazené k ledové odpolední kávě.

TIP: Způsoby, jak zdobit krémem

Zveřejněno 11. 7. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/pruhovane-cokolad...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pruhované čokoládové košíčky s třešní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKM2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pruhované čokoládové košíčky s třešní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NKM2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:yes::yes: krásný recept i provedení <3 paráda :-K

+17 nádherné a určitě moc a moc dobré.:yes:

:-Oto je opravdu krása neskutečná , ale ta "piplačka" s tím to bych nemusela zažít, ale ten výsledek stojí určitě za to!! Jsi "umělkyně" gastronomická!!:-D Klobouk dolů před Tvojí trpělivostí s takovým dílkem.;-):-*

jéééé:-O, moc hezké, ukládám:-)

...ještě než jsem napsala "nádhera" jsem ti poslala bodík a opravdu, upřimně obdivuji každého, co umí to, co ty...ono by se "to" podle Tvého receptu asi dalo zkusit!!! udělat ale představa mrňavých košíčků, mrňavějšího štětečku, dvou rychle tuhnoucích čokolád před sebou, v hlavě spousta nepublikovatelných slov když se nedaří je, alespoň pro mně, důvod, proč to asi ani nezkusím...ale opravdu obdivuji, trochu závidím, ale jsem moc ráda, že mezi námi je pár takto "óbršikovných" děvčat...:yes::yes::yes::-K:-)

překrásné:-O:-O:-O:yes::yes::yes::-K:-K jsi neskutečně šikovná a nápaditá;-):-):yes::yes:

To je nádhera :yes::yes::-K

Ty jsi nedostižná:yes::yes:

Jé, Vy jste všichni zlatíčka. Děkuji moc za krásné komentáře. :-*

:yes: je to fakt umělecké dílko..nádhera:-K:-K:-K

Krasne mlsani..a jiste moc dobre..:yes::yes:

ty si fakt umelkyňa...:yes:

Á, dlouho tu nebyla naše Katka hračička;-) Moc hezké:yes:

Ja tez a s radosti bych ochutnala, je to prekrasne !!

To bych chtěla umět :yes::-K:-*

Tématické fráze:
dezerty z třešní, dezert z tresni, košíčky s mascarpone, čokoládové košíčky, košíčky z čokolády, dezerty s tresnemi, třešně recepty, dezert košíčky, třešně mascarpone, recept na mléčnou čokoládu do košíčků, recept na mléčnou čokoládu, mléčná čokoláda do košíčků, richle tuhnouci cokolada, desert z třešní, třešně dezert, dezert třešně, košíčky z mascarpone, dezerty do košíčků, košíčky na dezerty, cokoladove kosicky s mascarpone

Suroviny:
čokoláda mléčná, čokoláda hořká, mascarpone, čokoláda bílá, třešně

Přidat fotografie receptu