Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fenykl- nebojte se experimentu

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petraweid Petraweid

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fenykl nakrájíme na čtyři díly. Podusíme klasickým způsobem na páře. Já používám na zeleninu naparovak na knedlíky. Do hrnce dám jen trochu vody, naparovak...hotovo... Fenykl dusíme dokud se nedá bez problémů propíchnou nožíkem. Můžeme udělat i úplně do měkká, ale já mám raději krupavejsi. Krok 2: Když fenykl vystydne, připravíme si malou pánev s trochou másla, fenykl vložíme do pánve a posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem. Chvilku opékáme cca 5 minut.

Zveřejněno 12. 7. 2013

Poznámka autorky Petraweid

Skvele jako priloha k masum, stejne pripravuji i cuketu, kazdopadne cuketu krajim na silne platky a pridavam do pary az asi po 10-ti minutach, Fenykl je predsi jen tvrdsi a trva dele nez nam na pare zmekne, oproti tomu cuketka potrebuje jen par minut...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenykl- nebojte se experimentu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ygQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenykl- nebojte se experimentu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ygQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

...přes vařený fenykl, který nemohla syrový ani cítit, jsem postupně naučil rodinu i na syrový fenykl v salátech...

tejaja::yes: som rada, že si vyskúšala, aj ja mám skúsenosti len so surovým fenyklom.

Výborná príloha :yes: Takto som fenykel nikdy nerobila,vždy ho dávam do rôznych šalátov surový, ale tentokrát som fakt zaexperimentovala a oplatilo sa :-):yes: Pridávam fotky, bod som dala už skôr :-);-)

Petraweid: ono taťka má pravdu, aj nám babička dávala pri bolesti brucha fenyklový čaj, ale zo semienok :-D:-D;-)

:-p:yes:

Bibinka: Dekuju za privitani, casto uz jsem hledala na techto strankach inspiraci a nakonec me napadlo podelit se o nase domaci tajemstvicka:-D tak doufam, ze nekomu pomohu dodat inspiraci, ktera i me jako domaci kucharce nekdy chybi;-) Fenykl nechutna kazdemu...nas tatka ho treba uplne nesnasi, pry mu pripomina caj na boleni bricha:-)) ja ho delam casto a je to velice osvezujici priloha...Tak do toho :-))

Petraweid:Petro, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo.;-):-K
S fenyklem nemám ještě žádnou zkušenost, nikdy jsem ho nekoupila a ani jsem nevěděla, jak bych ho připravila. Ale stejný problém jsem měla s řapíkatým celerem, tak jsem ho jednou na zkoušku koupila a pak bych ho bývala dávala do všeho, snad i do buchet:-D Tak nikdy neříkej nikdy;-)

tejaja: :-8 tak snad bude chutnat:-))

Fenykel mám veľmi rada, hlavne v šalátoch, surový, a živo si viem tú chuť predstaviť. Boduješ :-D;-):yes:

Petraweid: Já ho zkoušela hledat i v Tescu, jenže tu máme jenom takovou malou prodejnu Tesca a ještě blbě zásobenou:-( Já si přivezla parmazán z Luhačovic z italské prodejny. Byl fakt čerstvý.

Fenykl jsem už dusila v páře a s parmazánem to může být výborné:yes: jen ten parmazán se u nás těžko shání, v Orlové jsem ho neviděla vůbec, musela jsem ho koupit jinde.:yes:+2

Udelam, hned jak ho zase budu varit:-))

Znám, mňam. Fotečky nemáš?:-p:yes:

Tématické fráze:
vareny fenykl, fenykl recepty, fenykl na másle, syrovy fenykl, fenykl recept, fenykl vareny, recepty fenykl, fenykl na pare, vařeny fenikl, vařený fenykl, fenykl priloha, jak udelat fenykl, smažený fenykl, fenykl, dušený fenikl, syrovy fenikl, fenykl v páře, vareny fenykl recept, fenikl top recepty, příloha z fenyklu

Suroviny:
fenykl, parmazán, máslo

Přidat fotografie receptu