Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na másle a čerstvě utržených nakládačkách

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 138 kJ /
750 kcal
Bílkoviny105,18 g
Tuky36,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na plátky, ( spíše slabší, přece jen se s nimi lépe pracuje), osolíme, zlehka poprášíme uzenou paprikou, posypeme sušeným medvědím česnekem a pěkně maso po stranách nařízneme. Krok 2: V nádobě ( nebo v tlakovém hrnci ) rozehřejeme máslo,( pokud Vám svědomí napovídá, dejte trochu více ), opečeme maso z obou stran tak, aby se dobře zatáhlo. Krok 3: Podlijeme vývarem nebo vodou, aby bylo maso lehce ponořené, přidáme bobkový list, drcený kmín a dusíme. Krok 4: Chvíli před změknutím masa do šťávy vložíme plátky omytých a nakrájených nakládaček a dál dusíme doměkka. Vše můžeme lehounce zahustit moukou, ale lepší je, když omáčka má podobu i chuť přírodní šťávy. Krok 5: Odstraníme bobkový list a nové koření. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s novým bramborem nebo s rýží.

Zveřejněno 13. 7. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Kouzlo je právě v té jemné chuti vepřového masa, másla i kmínu s nádechem čerstvých nakládaček bez navinulé a nakyslé chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na másle a čerstvě utržených nakládačkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JK4K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na másle a čerstvě utržených nakládačkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JK4K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

zdena: Zdeni, tak normální sypkou červenou papriku sladkou nebo ostřejší, nebo jakékoliv jiné koření podle chuti a zásob;-):-K

Nechce se mi dál diskutovat o okurkách. Co když doma nemám uzenou papriku? :-O

Anna Kocikova: no mne až včera a teď to dojídám zrovna:-p:-p, je to lepší, jak včera, cuketu jsem už neměla a tak jsem dala, co bylo a bylo, ale zkus Aničko, mne to chutná více, jak s cuketou;-):-p

Ivuš,zavařené okurky sem tam k masu přistrouhnu:-)ale čerstvé nakládačky by mě vážně nenapadly:-8Máš to moc hezky připravené:-K:-p:yes:

Děkuji všem:-K

Chutnalo by mi:-p

janvotruba:;-) v pohodě;-)

1974andrea: díky, Andrejko, celkově se chuť prolíná se vším, co v receptu je, bylo ta zase jiné, z cuket jsem dělala paštiku, jinak chutnalo moc;-);-);-)

Myška podle mne vařila tak, jak píše AniCiz nebo bibinka. Má to i v poznámce. Měla na to chuť a tak to tak i uvařila. Nedala cuketu a dala něco jiného. Myško snad nevadí, že píši za Tebe.:-)

když se dává cuketa,taky přijímá chutě ostatní,Ivanka prostě chtěla přírodní jemné maso a to se jistě podařilo..:yes:

Mně se zdají ty nakladačky v receptu naprosto zbytečné, nemají nenaložené vůbec žádnou chuť a vařením se "rozblemcnou". Jakou chuť tedy pokrmu dodají? Chuť dává máslo, paprika a ostatní věci.

varilamyskakasicku:Ivčo, čerstvé nakládačky taky používám, ale opravdu jenom na zavařování. Nemají nikterak výraznou chuť, přejímají ji podle ostatních přidaných surovin, zrovnna tak jako třeba cuketa;-)

Bibinka: aha, také prima nápad, právě vařím polévku na zítra, tak tam dám okurečku podle Tebe, díky Janinko;-):-p

varilamyskakasicku:Ivi, já taky někdy používám utržené okurky do jídel, hlavně do zeleninových polévek, jsou pak takové jemné. Máš 8.bod:yes:

Tématické fráze:
maso na másle, nakládačky recepty, nakládačky recept, do čeho lze zavařit okurky nakladačky recepty, vepřové maso na másle, vepřové na másle, vepřové kotlety na másle, recept na nakládačky, co s rozmarynou čerstvě utrženou, recepty na nakládačky, nakladačky na plátky, nezavarene okurky, nakladačky v nádobách, okurky nakladačky co s nimi, nakladačky, nakladačky trochu jinak, recept vepřová kýta na másle, vepřový na másle, varilamyskakasicku.cz

Suroviny:
kýta vepřová, máslo, bobkový list, česnek mědvědí, sůl, pepř, koření nové koření, kmín drcený, paprika sušená uzená, mouka, okurka čerstvá

Přidat fotografie receptu