Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na zelenině

Většina z nás připravuje kapra jen na Vánoce a možná při dietě. Už od středověku se mohl jíst v době půstu, protože stejně jako ostatní ryby, nebyl považován za maso. Ochutnejte kapra v této podobě a možná na ryby změníte svůj názor.

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gordias

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na plech dáme nahrubo pokrájenou zeleninu (případně mraženou směs) či kombinaci obojího. Množství a složení záleží na vlastní chuti. Krok 2: Na to položíme půlky či "řízky" kapra či jiné ryby (štika, candát,...), kterou jsme předtím očistili a omyli. Pokud použijete půlky ryby, je lepší je na několika místech zlehka naříznout. Posolíme, potřeme česnekem a posypeme kmínem. Krok 3: Nakonec na rybu pokrájíme trochu másla a zalijeme skleničkou vody. Zelenina trochu vody a šťávy také pustí. Krok 4: Pečeme na 200 °C přibližně 40-50 minut.

TIP: Kapr na modro: Co se za tímto nezvyklým názvem skrývá a jak rybu na modro připravit

Zveřejněno 15. 7. 2013

Poznámka autora Gordias

Rychlé dobré a hlavně zdravé - žádný tuk, jen trocha másla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zGj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zGj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Micinka Mňoukavá 19. 5. 2017 15:15
Výýýýýýbornýýýýý kapřík :yes: <3 Moc jsme si pochutnali :-Q Mňam mňam :-p:-p Díky za skvělý recept :yes::yes::yes:

také toto děláváme a máme moc rádi takže mohu přidat bodík
:yes::yes::yes:

Tome, kapry máme rádi (nejen kapry). Vyzkouším:yes::yes:

Vaclav Fronek:
Kapřík byl z Lipna:)
S tím octem to příště vyzkoušíme..díky za tip;-)

:yes::yes::-p

To je pochutinka:-*Mě by rozhodně chutnalo:-p:yes::yes:

;-):-p:yes:

Zdravím,ta nádhera-Cyprinus carpio. Recept vyzkouším!:yes::-p

Tomáši. Ahoj krajane a vodníku jako já. Takhle ryby taky děláme, ale zalejváme trochou octa ke konci. Ocet se stejně víceméně odpaří , ale masíčku dá nepředstavitelnou lepší chuť. Fandím ti. Předpokládám, že je to tvůj úlovek z Malše, Vltavy, nebo Mrhalu, nebo Čertíku NEBO JINÉHO NAŠEHO KRÁSNÉHO RYBNÍKU NEBO DALŠÍ ŘEKY /lUŽNICE,NEŽÁRKY.STROPNICE/ JINAK NEMOHU NEŽ +BODÍK 4

Parádička!!!:yes:

Tématické fráze:
kapr na zelenině, recepty kapr na zelenine, kapr recepty, kapr na zelenině recept, kapr na másle a zelenině, recept kapr na zelenině, kapr recept, recept na kapra na zelenině, top recepty kapr, recepty kapr, recept kapr, recepty z kapra, kapr se zeleninou, zapečený kapr na zelenině, pečený kapr na zelenině, kapr v zelenině, recepty na kapra, kapr na zelenine- recept, recept na kapra, kapr na

Suroviny:
kapr, paprika čerstvá červená, rajče, pórek, cibule, česnek, směs zeleninová mražená, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu