Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královské dvoubarevné řezy

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 686 kJ /
9 007 kcal
Bílkoviny122,44 g
Tuky608,61 g
Vláknina28,15 g
Cholesterol 3,34 g
Sodík 735 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy745,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujeme světlé těsto a necháme 2 hodiny odpočívat. Připravíme si tmavé těsto, ušleháme cukr se žloutky a kakaem, pak vmícháme mleté oříšky a sníh ze 7 bílků. Krok 2: Světlé těsto rozdělíme na 2 díly, jeden upečeme na obráceném plechu a druhý díl rozválíme na hlubší plech a pěkně ho vtlačíme k okrajům a rohům, na něj pak nalijeme těsto tmavé. Upečeme v mírně vyhřáté troubě a necháme vychladnout na plechu. Krok 3: Vychladnuté řezy potřeme krémem, přiklopíme první bílou plackou a pocukrujeme. Krok 4: Na krém uvaříme vanilkový pudink, necháme ho vystydnout na pokojovou teplotu. Utřeme máslo s cukrem a žloutkem a pak po lžičkách vmícháváme pudink.

Zveřejněno 9. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Řezy jsou takové slavnostnější a hlavně výborné a stojí v každém případě za tu práci s ním.

Zdroj: recept mám od známé moravanky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královské dvoubarevné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPNP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královské dvoubarevné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPNP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Opět jste nezklamala :-8

Bezvadné - jsi mne namlsala - určitě vyzkouším :yes:

Iljuska, nemám veľa času, ale chutí to výborne. Na rozdiel od mojich Jabloneckých rezov je spodok pevnejší, pretože tam nie je krém. Ale to nevadí...sú fakt výborné, doporučujem vyskúšať.;-) A je to za bodík.

Hezká fotka - a jak to chutnalo se opět nedozvíme :-(

Laďka neviem, ako som napísala pri svojom recepte http://www.toprecepty.cz/recept/2231-jablonecke-re..., recept mám od kolegyninej mamičky, a ani som sa nepýtala odkiaľ jablonecké...:-))zizalko použi lístkové cesto ako ja a je to, pôjde to krásne dolu, určite nebudeš mať problém:-D

Nene, Teri, mně dělalo potíže sundat ten vrchní upečený plát z plechu. Tím, že se to peče na obráceném plechu a těsto je hrozně křehké, láme se. Tam radili nahřát trošku plech, ale stejně se mi to rozlámalo:-8:-8

Tenhle recept mám od mamky amám pocit, jak psala žížalka, že je taky měla z Vlasty (mamka do teď ve svých 88 letech uznává jedině Vlastu a občas i Květy :-D) a je to moc dobré. Terezko nevíš podle kterého Jablonce to znáš? :-D:-D

zizalko, ono to treba nechať trocha postáť, a ten vrchný diel od krému zmäkne, len pri prenášaní treba trocha opatrnosti, to je pravda;-)

Tyhle řezy byly kdysi ve Vlastě jako Stoleté královské. Jednou jsem je zkoušela a ten vrchní díl se mi při přendavání z plechu rozlámal. Pak jsem někde četla, že je lépe ho rovnou rozkrájet na čtverečky a upéct, abychom nevyrobili puzzle. Ale na chuť jsou moc dobré:-p

Je to skoro to isté ako Jablonecké rezy, ktoré pečieme. Akurát v tých našich sa používa lístkové cesto klasické a to tmavé cesto sa pečie zvlášť a spája sa tým krémom:-8
http://www.toprecepty.cz/recept/2231-jablonecke-re... Zákusok je ozaj dobrý.

hanny,jen co je udělám, jdu na to foto;-)třeba je někdo udělá dřív, co říkáte:-?:yes:

Už se těším na fotečku, snad i Moravanka by mohla poslat.
;-)

Tématické fráze:
stoleté řezy, královský řez, řezy na plech recepty, královský moučník, výborně řezy na plech, dvoubarevne rezy s jablky, recepty na řezy na plech, griliášové řezy, kralovskerezy, kralovska buchta, tmavé řezy, stoleté recepty, stoletý recept, stolete řezy recept, královský vanilkový řez, stoletá buchta, řezy na plech, rezy s kremem, top recepty řezy, stoletý řezy

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, voda, cukr moučkový, vejce, kakao, oříšky, máslo, cukr, mléko, pudink vanilkový, žloutek

Přidat fotografie receptu