Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová pěna/ Chocolate mousse/ Mousse aux chocolat

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

demi chef demi chef

Snadný

Suroviny

Porce: 10 mističek

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 322 kJ /
2 945 kcal
Bílkoviny70,86 g
Tuky193,60 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 798 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy226,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roztopte cokoladu a maslo nad vodnym kupelom. Krok 2: Vyslahajte smotanu. Krok 3: Oddelte bielka od zltkov a vyslahajte bielka. Krok 4: Vyslahajte zltka s cukrom. Krok 5: Vlejte cokoladu do zltkov a premiesajte, pridajte slahacku a prelozte, pridajte sneh a prelozte. Krok 6: Naplnte formicky a chladte, kym nestuhne.

Zveřejněno 9. 1. 2009

Poznámka autora demi chef

Pena by mala byt vzdusna. To nedosiahnete, ak slahacku a sneh prehnane vmiesate do cokolady. Musite ich jemne prekladat, aby ste stratili co najmenej vzduchu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová pěna/ Chocolate mousse/ Mousse aux chocolat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpOm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládová pěna/ Chocolate mousse/ Mousse aux chocolat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpOm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Cokoladova mousse je neco nesmirne dobreho.... taky ji delam a kdyz zatuhne, tak ji plnim cokoladovy korpus z piskotu, a pak vse ozdobim bilou slehackou... kdo chce, tak vyzkousejte!!!!:-))

Já si taky určitě dam.Vypada to krasne.:-K:-D:yes::yes::-):-p;-):-8:-*:-)):-!

určite vyskúšam :-p mňam :yes:

Bibi, stačí.:yes: I když my čokoholici nikdy nemáme dost.:-D

Bibi, nechceš to dát jako samostatný recept? Tady to zanikne a je to škoda.

Táňo, to mě teda těší;-)Nesvařím nic, ale smetanu se ztužovačem vyšlehám do pěny, čokoládu nechám rozpustit a postupně vmíchávám do té šlehačky. Pak naliju brendy (nebo rum) a nakonec cukr. To je vše, nastříkám to do sklenic a škrabkou na brambory udělám čokoládové hoblinky a tím to ještě ozdobím, nechám pořádně vychladnout:-!-je to dost rychlá ňamka. Stačí to tak?:-p:-)

Bibinko, zaujala mě v komentářích Tvá verze čokoládové mousse. Ty tu smetanu s ostatními ingrediencemi svaříš (jako třeba pařížskou šlehačku) a až po vychladnutí se ztužovačem vyšleháš, nebo zastudena vyšleháš smetanu a pak jen vmícháš to ostatní? Díky za odpověď. Už teď se mi na tu dobrotu sbíhají sliny.:-p:-D

Ricky, já dělám čokoládové mousse a to je tomuto receptu asi podobné chutí ne?:-p
500 ml smetany, 1 ztužovač, 125 g velmi kvalitní čokolády,
3 lžíce brandy, 3 lžíce moučkového cukru
a může být na zdobení nějaké ovoce a čokoládovými hoblinkami.
Je to velmi lahodné:yes:

:-*

Tématické fráze:
čokoládová pěna, čokoládová pěna recept, recept na čokoládovou pěnu, čokomousse, čokomouse, čokoládové hoblinky, čokoládový moose, recept cokoladova pena, čokoládové musse, čokoládová pěna (mousse), čokoládová šlehačka, cokoladova pena recepty, čokoládový muuse, čokoládove moose, recepty na čokoládovou pěnu, cokomause, recepty mous, recept na čokoládovou masáž, francouzský moose, jak se dela chocolade

Suroviny:
čokoláda, smetana, vejce, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu