Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melounová marmeláda podle Jany

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 735 kJ /
4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vnitřek melounu pomeleme na mlýnku na ovoce, pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje. Krok 2: Získanou šťávu dáme vařit. Krok 3: V troše cukru rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty. Krok 4: Potom po částech přidáváme cukr a také povaříme 3 minuty. Krok 5: Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové. Krok 6: Naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.

Zveřejněno 17. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melounová marmeláda podle Jany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onMX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melounová marmeláda podle Jany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onMX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

spagetka: Není nutné ho mlít. Chtěla jsem si ušetřit práci s vybíráním semen a následným krájením. U mlýnku na ovoce jsem na začátku mletí šroubek na odpad měla úplně zavřený a později jsem ho trochu pootevřela. Zpracování melounu šlo rychle a bez nepořádku. Marmeláda je dobrá. Na fotce je postavený talířek s marmeládou, ještě před plněním do skleniček, aby bylo vidět, že není řídká.

marmeláda je dobrá:yes::-D dělám s Gelfixem 1:1 a místo kyseliny citronové dávám hned do základu šťávu ze 2 citronů;-)

Já dělám z jahod, meruněk a ananasu (mám tu recept),samotný meloun ale může být velmi osvěžující. Myslíš ale, že je nutně dobře zralý meloun mlít? Stačí rozmačkat, nebo rozsekat mixérem ne? Určitě ale vyzkouším, už mám na melounka chuť ;-):-p:yes:

Teda, to by mne nenapadlo:-O, teď jsou melouny v akci:-)

Tématické fráze:
melounová marmeláda, zpracování melounu, džem z jahod a melounů recepty, melounová marmeláda recept, melounová marmeláda z domácí pekárny, jak zpracovat meloun, marmeláda z melounu, řídká marmeláda, meloun zpracování, džem z melounu, domaci marmelada z melounu, melounova stava recept, žralok z melouna, melounova marmelada z pekarny, zpracovani melounu recepty, melounové recepty, meloun marmeláda, melounová marmeláda s, melounova marmelada v domaci pekarne, melounová marmeláda s malinami

Suroviny:
meloun, cukr krystal, želírfix 2:1, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu