Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omacka z lisek a smetany

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petraweid Petraweid

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie353 kJ /
84 kcal
Bílkoviny3,07 g
Tuky2,27 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi si do křupava upečeme slaninu. Přidáme na drobno pokrájenou cibulku a očištěné lišky. Smažíme ještě cca 5 minut na mírnějším ohni. Zaprášíme vše moukou, zalijeme smetanou a vývarem. Krok 2: Smetanu nedávám úplně celou a hrnek vývaru spíše menší, samozřejmě podle konzistence můžeme přidat i víc. Dochutíme solí dle návodu a scedíme, přelijeme trochou olivového oleje. Krok 3: Těstoviny dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Dozdobíme petrželovou natí.

Zveřejněno 20. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omacka z lisek a smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RKRE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omacka z lisek a smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RKRE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Veronika: variant je mnoho, zaklad nechavam vzdy stejny :) dnes jsem delala kureci prsa na kosticky misto speku a okorenila thymianem...taky namka :-K

Dávám bodík,dělávám podobnou .Houby nechám víc do tmava opéct a přidávám hodně petrželky ,máslo asi lžíci a ještě nastrouhaný muškátový oříšek dle chuti. :yes:

Tématické fráze:
smetanova omacka z lisek, omáčka s liškami, omacka z lisky obecne, lišky omáčka, omáčka s liškama, houbova omacka z lisek, smetanova omacka s liskami, lisci omacka, omacka z lysek, smaženice z lišek, omáčka z lišek zakysaná smetana, lišky se smetanou, lysky na smetaně, lišky na zakysané smetaně, omacka z lisek se smetanou, lišky na smetane, omacka na liskach, lišky - omáčka recept, smetanová omáčka z liskami, nejlepší omáčka z lišek

Suroviny:
houby lišky, smetana na vaření, mouka hladká, cibule červená, slanina uzená, vývar zeleninový, petrželka, těstoviny, sůl, pepř mletý, olej olivový, olej

Přidat fotografie receptu