Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené vepřové ocásky ve vinné marinádě se špenátem

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 257 kJ /
5 320 kcal
Bílkoviny327,42 g
Tuky402,17 g
Vláknina5,88 g
Cholesterol 954 mg
Sodík 742 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy26,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové ocásky omyjeme. Smícháme petrželovou nať, prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku i s natí, červené víno, olej, čerstvě promnutou majoránku, pepř, sůl a uzenou papriku. Vše dobře promícháme. Krok 2: V této marinádě ocásky z obou stran potřeme a necháme naložené nejlépe přes noc. Takto uleželé ocásky vložíme druhý den na plech, posypeme drceným kmínem a pečeme v troubě doměkka. Krok 3: Podléváme vývarem a vínem. Upečené ocásky podáváme s pečeným bramborem a se špenátem nebo jen s pečivem.

Zveřejněno 22. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové ocásky ve vinné marinádě se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqKp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové ocásky ve vinné marinádě se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqKp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Maso z vepřových ocásků je velmi křehké a špenát je můj favorit a pečené brambory je moje krásná vzpomínka na dětství. Dohromady to bude velmi chutné:-p:-p:-p:yes:

Vepřové ocásky mívají často v Intersparu:-)Ivuš,máš to moc mňamkovní:yes:Já bych si dala s tím špenátem,mňam:-p:yes::-K

dzungila:;-):-p je to , tedy bylo to moc dobroučké, uzená paprika udělá divy, to máš pravdu, jak se na ní zvykne, tak pak dávám, kam mohu;-):-p:yes:

No to je bomba:yes::yes::yes: Masíčko musí být šťavnaté a ještě k tomu je tam moje oblíbená uzená paprika.:-p Tleskám a bodík dávám.:yes::-p

vepřové ocásky mám v mrazáku;-)vyzkouším máš to pěkné Ivko:yes::yes:+6

já strach z vína jako Vašek rozhodně nemám:-8:-D, ale taky bych volila pivko;-) Ivi, máš to moc hezké;-):-p:-K:yes:

Jitkas:;-);-)

Vaclav Fronek: dej pivečko, pak to mu chuť, jako vepřové koleno na pivě, oboje je :-K;-)prima

Vaclav Fronek: Jiz za vlady Petra Vokase se varilo na jeho dvore na vine a pouzival vinny ocet, ja bych se toho nebala, ten Pan byl velky labuznik!!

Vepřové ocásky když dostanu, mám vždy lepší náladu. Je na nich většinou halda masa , že by se dali seřezat i na řízkové-medajlonky. Toto je bašta. Jen zase já osobně mám strach z vína. Nevím proč ???Tak raději pivíčko.Vždyť jsem jihočech. Ty máš ale +bodík 4

Ivi, ocásky miluju a už jsem je dlouho neměla, ani nikde neviděla:-p Zaručeně za takovou dobrotu 2.bod:yes:

Mňam, ocásky jsem tuhle viděla u řezníka, no zakoupím :-p:yes:

Tématické fráze:
vepřové koleno se špenátem, vepřový ocásek recept pečeně, vepřová pečeně, pečené maso se špenátem, pečené vepřové ocásky, recept na vepřové pečené ocásky, co uvařit z vepřové pečeně, pecene koleno se spenatem, uzené vepřové ocásky, uzené vepřové ocásky recepty, vepřová pečeně recepty, vepřový ocásek se špenátem, vinná marináda na vepřové maso, pečený vepřový ocásek, recepty z vepřové vepřové ocásky, recept vepřové ocásky, polévka z uzeného ocásku, uzené vepřové ocásky recept, recepty na veprove ocasky, špenát recept

Suroviny:
ocas vepřový, cibulka jarní, paprika sušená sladká, česnek, nať petrželová, olej řepkový, majoránka čerstvá, víno červené, sůl, pepř, vývar

Přidat fotografie receptu