Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječná lilková kolečka s pikantní náplní

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 1-2, ale jinak individuálně

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 237 kJ /
296 kcal
Bílkoviny45,35 g
Tuky12,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 334 mg
Sodík 2,04 g
Sůl4,88 g
Sacharidy1,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na cca 1/2 cm kolečka. Osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Krok 2: Mezitím na malém množství olivového oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme na maličké kostičky nakrájenou šunku, sušená rajčata a nadrobno nakrájené žampiony. Krok 3: Promícháme, můžeme zastříknout troškou vody a malinko podusíme. Nakonec vmícháme nakrájené tvarůžky a vajíčko. Promícháme, posolíme a odstavíme. Krok 4: Kolečka otřeme papírovou útěrkou od soli a naložíme je na pekáč s pečícím papírem, který jsme malinko potřeli olejem. Krok 5: Na každé kolečko dáme kupku tvarůžkové směsi, posypeme kořením Habibi-(pozor, je dost pikantní), každý kousek pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do předem rozpálené trouby na 25-30 minut na 190°C.

Zveřejněno 22. 7. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept je zcela z mé hlavy, jakákoliv podobnost je čistě náhodná:-)..

Koření Habibi možná mnozí nemají. Mi se podařilo je koupit na Farmářských trzích u nás v Orlové. Přidávám složení pro ty, které to zajímá:

jedlá sůl, hořčice, černá cibule, smažená kukuřičná mouka, koriandr, česnek, paprika-sladká i pálivá, čili, cibule, pepř černý

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječná lilková kolečka s pikantní náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgyP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Báječná lilková kolečka s pikantní náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgyP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

jarka skrobakova:;-)

super receptík Jančo, lilek já můžu na jakýkoliv způsob :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

:-):yes:

chocolate: Taky solím:-8, ale neměla bych. Sůl díky hormonům, které beru udržuje vodu v těle. Musím ji vyplavovat. Díky tomu jsem zhodila skoro 10 kg;-). Tvarůžky jsou drahé, ale téměř bez tuku a jsou slané:-!:-D

Jana Remkova:Jasný, já si ji zase solím:-8, je trochu jalová, pokud není bůvolí, ta je fakt smetanová.Ale zase ta cena..
mmch-ty tvarůžky mi doporučoval i výživový poradce jako bílkovinovou bombu a téměř bez tuku

chocolate: Jak říkám, každý podle své chuti. Já Mozarellu jím, ale podle mne je bez chuti. Vždycky si ji pořádně aspoň opepřím:-)

Opět krásný lilkový recept, já asi zvolím mozzarellu, tvarůžky mi nejedou, ale to už je můj problém;-).


Petra V.:Možná je Jana zvolila i z důvodu minimálního obsahu tuku, nejen pro chuť.Proč ne, že?

Petra V.: Samozřejmě, každý podle své chuti. Já je mám ráda výrazné:-)

Tvarůžky zcela určitě zakryjí tu úžasnou chuť pečeného, či grilovaného lilku, recept může být určitě dobrý, ale dávám přednost méně kombinovaným jídlům.

Ivana79: Jéé, jsi šikovná!! Já vždycky říkám, že fantazii se meze nekladou, vždyť i ten můj recept je holá fantazie:-). Moc děkuji za foto!!:-)

Jani,vopred sa ti omlúvam,lebo recept je dosť upravený :-8 ale keby si ho sem nevložila,nikdy by ma to nenapadlo uvariť ;-) Takže namiesto lilku som musela použiť cuketu,lebo všetky sme v sobotu ugrilovali a nové nestihli dorásť :-( nemala som ani Habibi a použila som mozarellu.Ale tá zmes je výborná :-p:yes: Nestihla som už odfotiť na tanieri,lebo kým som sa vrátila poobede domov,už nebolo :-D +15

Bosana:;-) díky:-)

sara - když Vás to tak znechucuje moje milá tak si najeďte na stránky zdravé výživy a né tady, toto je o jídle všeobecně, top,lidé jako Vy tu nemusí publikovat ty svoje "prudy", paní Remkové děkuji za zajimavý recept,který si uložím a vyzkouším.:-K::yes::yes::yes::yes::yes:

Jitkas::-D:-D:-D:yes: Petro mám velkou radost, že manželovi chutná a to FAKT!! Chlapi jsou nároční a ne vždy jim lze vyhovět;-)

Jana R.: Tri produkty? Napada mi caj s medem: voda, cajova smes( ne sacek) a med. Citron ne, to jiz mame cislo 4.

Jani R. nenechte se rozhodit, v Top receptech vařím hlavne podle Vás a Tejaji, mám docela náročnýho chlapa na jídlo (bohužel, ale jinak je skvělej) a když vařím něco nového, vždycky mávám jménem jedné z Vás dvou pod receptem a chlap je spokojenej, tento receptik určitě vyzkouším.....Bože, snad už se konečně dokopu přihlásit, abych mohla dávat bodíky a vložit nějaký svůj receptík - stydím se :-8. Přeji hezký den :-)).

sara: No, tak jsi nám řekla, cos chtěla a tak doufám, že to stačí. Díky za postřehy. Cibule je na sáčku uvedená jako černá a pak pouze cibule. Kdyby bylo uvedeno jinak, napsala bych to. Ale klidně se zajedu zeptat..třeba do Egypta:-D:-D:-D:-D

jeste jednou nemelo by se pozivat najednou vice nez 3 produkty

pri uvadeni slozeni smesi koreni (ocenuji) jestli je tam cibule cerna tak jaka je ta druha? aha a na to vse jeste to silne koreni - no strasne

mne se strasne nelibi silene komplikovane kombinace zampionu, sunky susenyc h rajcat , traruzku a vajicka dela mi se z toho spatne dusit zapekat pect je to blaznive, misto toho jednoduse opect kolecka, ta na tmavy chleb, na to platky rajcat a hodne posypat petrzelovou nati, 100 x zd;-(ravejsi, pripadne cesnek

senky: Vidíš, já měla za to, že HABIBI je žena:-)

"Habibí" znamená v překladu "miláček"(jestli si tedy dobře pamatuju;-)), takže toto bude vlastně takový miláčkový lilek:-D:-D nebo milovaný:-?:-? asi oboje:-D:-D

:-O jojo, to vypadá skvěle :yes::-p:-K

Tahle pikantní dobrota se mi moc líbí,mňam:-p:yes::-KJen to pečení zkrátím na 15minut,když už bude směska předem podušená:-)

dzungila:;-) díky:-)

varilamyskakasicku:určitě;-)

Jana Remkova: mám tofu uzené, to bych mohla, viď??;-):-p

Jani, tvoje pokusy s lilkem se mi moc líbí.:-p Tenhle recept nevyjímaje.;-):yes:

varilamyskakasicku: no, třeba zkoušet a zkoušet;-)

Jani, Habibi neznám:-D ale i bez Habibi je to asi mňamka, od té doby ,co jsem k tomu přičichla, tak to musím zkusit zase jinak a jak vidím, je mnoho způsobů a koření, paráda:yes::yes:

Jitkas:;-);-);-) to já dělám, když se vracím odkudkoliv mimo ČR, máme to stejné, já plus řízek přes celý talíř a zavináče kyselé;-);-):-p:-p

já bych si pochutnala a to, že moc:yes::yes:+7

Jitkas::-D:-D:-D:-D:yes:

Jana Remkova: To prvni, co si koupim, kdyz prijedu do Ceska, jsou vzdy tvaruzky, romadur, vlassky salat, teplou sekanou, rybi salat, mega vetrnik, tuny tvarohu, uzene maso, tlacenku a ohromny pecen chleba. To je moje strava asi tak deset dni. Jo, zapomela jsem na kysele ryby a salat z nich. V restauraci si zasadne davam smazeny syr( treba ho nemaji ani na jidelnim listku, ale vzdy ochotne pripravi). Kdyz jedu domu, prakticky nejedu, ale koulim se. Rovnou z letiste jdu nakoupit zeleninu a detoxikuji asi mesic. Ale sotisfakce je velika, staci mi to na cely rok.

Jani, jak už jsem ti psala u jiného lilkového receptu, dělám podobně, ale navrch pouze mozarelu. Je to moc dobré. Takže ti dávám +1 bod. ;-)

Jitkas: to nevadí, stačila by třeba špetka čili. Tak to mi je líto, nevím, kde žiješ, ale to jsou super "smradlavé" syrečky:-p:-D

Ja nikdy nekomentuji recepty s tvaruzky, protoze je nemam, nejsou, nemohu vyzkouset. Ale urcite je to dobre, ba vyborne a ochutnala bych hned ted. Jo. habibi tez neni!!

Holky, určitě i na cuketu by to šlo, já měla zrovna lilek a to je můj favorit:-D. Nadi, habibi jsem koupila na těch trzích, ale klidně lze použít jiné pikantní koření, jaké máte rádi. Bibi, víš, mne vlastně lilek naučila jíst Andrea a mnoho dalších surovin. Například sušená rajčata myslím Maris, nejsem si jistá..kuskus, no, člověk změní věkem chutě;-)

Inspirace přímo žravá:-D:-D:yes::yes::yes:já to zkusím na cuketu, 2 jsou ve sklepě a další rostou na kompostu;-);-):-D:-D:-D, bodík i ode mě letí;-);-)

:-// ty habibííí:-D:-D kde to mám asi sehnat, coo:-?:-?:-S no, ale vypadá to mocinky hezky, tak bych byla potfora, kdybych nedala bodík;-) lilky já mám ráda, a ta tvoje náplň bude mňamósní:-p:-p;-):yes::yes::-)

Jana Remkova: Jani, takhle bych si ten lilek i dala, jak už jsem někde u tvého receptu psala-naučíš mě ho jíst;-). No a jak jsou tam tvarůžky, není u mně co řešit a k tomu ještě ze tvé hlavy:-K, jen dát 3.bod:yes:

Jikotka: Jiřko, fantazii se meze nekladou!! jak myslíš, že jsem to dělala já?:-D

:-p:-p:-p,docela jsi mě inspirovala,mám jeden lilek doma,tak ho zpracuji,i když nemám všechny suroviny jako ty...:yes::yes::-D

Tak to bych si dala, lilek já moc ráda :-*:-p

Tématické fráze:
habibi překlad, nemohu olej cesnek a jine koreni co s lilkem, recepty na bílkovinovou stravu, zdravá výživa recepty z lilek, napln do lilku, jakou náplň do lilku, habibi slozeni, lilek recepty zdrava vyziva, lilek recepty zdrava vyziva, plněná kolečka lilku recepty, kureci napln do lilku nebo cukety, lilková kuchařka, pikantni grilovany lilek recept, romadur a jeho složení, habibi koreni, koření habibi, co znamená habibi, lilek s tvarůžkovou náplní, recept na bílkovinovou stravu, pikantní zeleninová náplň

Suroviny:
lilek, cibulka zelená, šunka vepřová, rajče sušené, žampióny, sýr tvarůžky kulaté, vejce, koření habibi, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu