Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 941 kJ /
1 420 kcal
Bílkoviny109,62 g
Tuky75,50 g
Vláknina26,96 g
Cholesterol 370 mg
Sodík 2,53 g
Sůl6,68 g
Sacharidy66,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první doporučuji si nachystat plátky cukety. Použila jsem široké struhadlo na plátkování zeleniny, které mi dělalo asi 1-2 mm plátky. Občas se nějaký nepovedl, ale ty jsem dala bokem buď jako podklad pro rolování anebo je pak šoupla do omáčky. Krok 2: V hrnci si necháme rozmrazit listový špenát, příp. si spaříme čerstvý a pokrájíme. Osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem. Necháme vychladnout. Posléze smícháme s ricottou. Krok 3: Na trošce oleje si osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme na drobno rozebrané či nakrájené růžičky květáku, posolíme, popepříme, zaprášíme chilli (pokud vám nevadí ostřejší, nešetřete) a chvilku orestujeme. Poté přidáme krájená rajčata, bylinky a necháme prohřát. Vypneme hořák a přidáme prolisovaný česnek. Zhruba půlkou směsi vyložíme spodek pekáčku. Krok 4: Troubu si rozehřejeme na 180° - 200°C. Krok 5: Na pracovní desku si nachystáme podélně nějaký kratší plátek cukety, třeba z těch nepovedených, a pravoúhle na něj poklademe delší plátky cukety, zhruba 3 vedle sebe, aby se na krajích překrývaly (aby pak nevytekla špenátová směs). Kratší plátek slouží jako pomůcka při počátečním rolování, že nemusíte dávat pozor, abyste začali rolovat všechny plátky stejně, ale prostě to jen podchytíte pod tím jedním, který tak bude rolovat všechny stejnoměrně, a usnadní to práci. Na kraj dáme l žíci náplně, rozprostřeme po šířce a zarolujeme. Rolky skládáme na těsno do pekáčku. Krok 6: Rolky mírně osolíme a na 10 minut dáme odkryté do trouby. Pak je překryjeme zbytkem rajčatové omáčky a necháme zapéct zhruba 20 minut. Nakonec posypeme sýrem a pečeme dalších 10 - 15 minut, až sýr začne hnědnou. Je možno rajčatovou omáčku nahradit třeba sýrovou, a to buď zcela, anebo tou sýrovou pokrýt jen vrch.

Zveřejněno 23. 7. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxO0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxO0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tenhle recept mi unikl z důvodu dovolené a absence zde;-) Moc se mi líbí ten nápad, krásné:yes:

Tvuj umysl je vice nez inspirativni a urcite to chutna vyborne (i s tim kvetakem a majorankou), jsem si jista!!

Jitkas: On tam ten květák být nemusí ;-) Dala jsem jej tam, protože mi už delší dobu seděl v lednici a potřebovala jsem jej nějak zpracovat. Na druhou stranu jsem těch zbytků z cukety moc neměla :-D. Taky jsem z něj byla skeptická, ale nakonec v tom opravdu nechutnal špatně, ani nepatřičně. Ale asi by možná byl lepší např. lilek nebo paprika, nebo možná i kuřecí maso - pomleté nebo nakrájené na drobno :-). Co se sýru týče - je tak trochu hluboko do kapsy, jinak bych si to dokázala představit s nějakým jemnějším čedarem nebo směsí Gruyere a parmezánu ;-). Tak trochu spoléhám, že pokud se tím, co vařím, někdo nechá inspirovat, tak mu určitě nebude chutnat to stejné, ale sám si najde, čím to nahradit nebo zda to úplně vypustit, asi tak, jak to dělávám já :-D.

Libi se mi moc, to jedine, co bych vynechala, je kvetak, do omacky bych dala jen cuketu, a majoraku, nesedi mi k bazalce a tymianu. Ovsem to jsou moje chute a Tvuj recept je opravdu rozkosny. Mozna bych posypala i mozzarellou smichanou se syrem. Ta rajcatova omacka se hodi urcite vice, nez syrova. Jsi opravdu sikovna.

Tématické fráze:
špenát s ricottou, cuketa s ricottou, špenát s ricotou, canelloni s ricottou, kaneloni, čím nahradit cuketu, recepty s ricottou, ricotta recepty, cannelloni se špenátem a ricotou, plnene kaneloni, špenát s riccotou, recept s ricotou, čím nahradit gruyére, zapečený čerstvý špenát s ricotou, čim nahradit syr ricotta, květák s ricottou, recept cuketa s ricotou, čím nahradit sýr gruyere, sýr gruyére čím nahradit, cannelloni recepty

Suroviny:
cuketa, sýr ricotta, špenát listový mražený, česnek, sůl, pepř, cibule, květák, rajče, cuketa, česnek, sůl, pepř, chilli, majoránka, bazalka čerstvá, tymián, olej, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu