Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugát

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Reneels Reneels

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 694 kJ /
4 707 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky309,00 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 605 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy467,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme, na plotně zahříváme až se cukr rozpustí a přivedeme k varu. Krok 2: Po odstavení občas zamícháme (nenecháme zchladnout), poté vylijeme do vymazané formy(ne vysoké) a ještě ne zcela ztuhlé krájíme na kostičky.

Zveřejněno 12. 1. 2009

Poznámka autorky Reneels

je to sice kalorická bomba, ale je to osvědčený recept po mé babičce a nugát je velmi lahodný

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOGW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOGW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-K mnam

nevíte prosím jakou to má trvanlivost? :)

Lidi, víte co je to nugát? Povinně si to prosím najděte

Zakládám, dávám bodík:yes::yes:

no zatim to vypada slibně ;-) chutna božsky tak uvidime konečny vysledek :-))

srettka - nugátová čokoláda s máslem zní dobře a navíc jednoduše, myslím že to vyzkouším takhle, moc děkuju za radu :)

lili..já bych ten nugát udělala dle postupu a pak bych si vyšlehala máslo...kolik budeš potřebovat...s moučkovým cukrem, rumem a nakonec bych do něj vešlehávala ten nugát.
ikdyž možná bych spíš koupila nugátovou čokoládu a rozehřátou, ne teda příliš horkou, jí přišlehala do vyšlehaného másla s cukrem a rumem;-)

Ahoj, prosím prosím o radu - budu příteli péct dort inspirovaný mozartovými koulemi a potřebovala bych ho promazat nějakým nugátovým krémem, pročetla jsem si diskuzi a odnesla jsem si z ní, že když místo tuku použiju máslo, že bych mohla dostat krémovou konzistenci? Myslíte že by to mohlo dopadnout dobře?

chtěla bych vytvořit, jen bych prosím potřebovala upřesnit... já jsem asi nějaká zabržěná, ale kolik je 1/16l vody??? to jsou tak čtyři lžíce?

Dobrý den chci se zeptat můžu do nugátu místo tuku dát máslo??? děkuji za odpověd

Nazvala bych to něco mezi nugátem a ledovou čokoládou, je to výborné :-)

Musím Vám moc poděkovat za recept,
vyzkoušela jsem ho a je naprosto stejný jako dělávala moje babička, dlouho jsem hledala ten pravý a nikde nenašla až tady od Vás, tuk tam cítít moc nejde, je to vyvážené a lahodné,něco jako ledová čokoláda a nahradit bohužel nejde, má tam svou roli kvůli tomu , aby pěkně ztuhl a dal se krájet.Je to výborný recept, kdo nemusí tuk, tak ať nedělá domácí nugát a koupí si čokoládu v obchodě, jiná rada na to není.

Kdysi jsem takový zkoušela, ale právě kvůli tomu tuku mi to nechutnalo. Pořád jsem ho tam cítila. A bez něho to asi nepůjde, myslím, že by to tak neztuhlo.

A ještě se chci zeptat pochopila jsem to dobře, že až to ztuhne, že se to dá nožem krájet a pak jest jako takové bonbónky???

Pomoc prosím poradte jakej ten tuk dáváte? myslím jakou značku? děkuji

Tématické fráze:
nugát, nugát recept, domaci nugat, domácí nugát recept, recept na domácí nugát, recept na nugát, recept na nugát, recept nugát, pravý nugát, jak udělat nugát, jak se dělá nugát, recept na pravý nugát, jak vyrobit nugát, co je nugát, domácí nugátová čokoláda, pravý nugát recept, vánoční nugát, co je to nugát, recepty nugát, nugát domácí recept

Suroviny:
cukr moučkový, mléko kondenzované, tuk, kakao, voda

Přidat fotografie receptu