Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta z rebarbory a borůvek

Kyselá chuť rebarbory dokonale vyvažuje sladkou chuť moučníků a v poslední době je tak velice oblíbeným komponentem při pečení různých řezů a koláčů. Kombinace borůvek, rebarbory a křupavé drobenky na jemném těstě je v této buchtě velice osvěžující a příjemná.

Hodnocení receptu je 3,7 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misutoo

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 931 kJ /
5 959 kcal
Bílkoviny87,88 g
Tuky225,31 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 335 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy884,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme přes síto. Přidáme cukr krystal, mléko, olej, vejce a vypracujeme řidší těsto. Krok 3: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Borůvky omyjeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Připravíme drobenku. Mouku smícháme s cukrem. Přidáme rozehřáté máslo a promícháme tak, aby vznikla drobenka. Krok 5: Připravené těsto vylijeme do pekáče, poklademe rebarborou, borůvkami, pocukrujeme a posypeme drobenkou. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku, a musí vyjít suchá.

TIP: Rebarborové buchty a koláče

Zveřejněno 26. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta z rebarbory a borůvek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXJ3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta z rebarbory a borůvek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AXJ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

casino: Už bylo odpovězeno, odpověděla bych stejně. :-K
zizala: Díky. :-K

casino: Blanšírování rebarbory je starý trik, protože se tím z rebarbory částečně vyplaví škodlivá kyselina šťavelová a navíc se nemusí tolik doslazovat.

Merylas:
"Rebarboru jsem blanšírovala. "
No a proč? :-) Kvůli pohodlnějšímu zpracování???

Stroze napsaný recept na hrníčkovou buchtu. Dnes jsem pekla s rebarborou a kamčatskými "borůvkami". Rebarboru jsem blanšírovala. Do těsta dávám o trochu méně cukru a peču na hlubokém plechu s okraji. Ten nevymazávám, ale dávám papír na pečení. Drobenku jsem dělala ze 100 g tuku, 100 g cukru a 180 g mouky. Použít celou Heru je docela dost.

spagetka: asi ti nerozumiem, alebo ty mne - prvé tri sú určite podobné, tretí dokonca totožný. Ostatné preskúmaj, ak máš čas, ja nestíham, makám.

magdalenka: Majdi, asi jsem se blbě vyjádřila, ale přece nebudu cpát do podobných vše s názvem bublanina, buchta, koláč, ale budiž, já to tak nechávám. Jenže uznej - Název vepřové a dám tam vše, co je z vepřového? Takto to myslím, ale je to o názoru, takže to nechme tak :-K:-K:-K;-);-);-)

spagetka: Pozrela som prvé tri podobné a SÚ podobné. Niekto to nazve buchtou - niekto bublaninou. Sú to olejové bublaniny na hrnčeky, ostatné už pozerať nejdem. Možno ďalej nejaké nezmysly sú. "Podobné" neznamená identické, niekedy ja nechápem, prečo sa autori tak vehementne ohradzujú. Alebo teraz ty.

Bibinka: jani, podobné recepty může přidat kdokoli, nejen moderátorky, bohužel, někdy to tak vyzerá podle toho :-S:-S:-S

misutoo: neboooj, beru, šéfe ;-);-):-K:-K:yes::yes:

Dobře omlouvám se jsem tu poprvé musím se tu rozkoukat...:-)

misutoo:ale Špagetka to vůbec nemyslela špatně a nijak se tě nedotkla, pod každým receptem jsou vyznašeny recepty podobné, aby si mohl každý vybrat a někdy tam moderátorky dají úplně odlišnou možnost od autorova receptu a tak se to stalo taky tady u tvého....přece bublaniny jsou úplně něco jiného, tak se hned nezlob;-)nejde o život:-D

misutoo: co blázníš, dyk se tě zastávám :-O:-O:-O:-O, recept se mi líbí :yes::yes::yes:

spagetka: O co se ti pořád jedna když se ti něco nelíbí tak nepíšu ne ? Tak mě nech laskavě na pokoji s těma tvýma blbostma na mě :-!

Proboha, kdo dává ty podobné recepty? Takže u vepřového dáme vše, co souvisí s vepřovým :-O:-O:-O:no::no::no:
Autorovi navrhuju, vyložené přidané nesmysly vymazat, ale je to na něm. Jen kvůli názvu bublanina?

Misutoo, vítám tě v Topkové rodině jako dalšího člena a ať se ti tu líbí:-K;-)
Kreceptu bych podotkla, že by ses mu měla více věnovat a pěkně rozepsat, uvědom si, že je tu plno začínajících kuchařinek a ty by s tím strohým popisem měli problém-jak udělat těsto, jak udělat drobenku, na kolik stupňů péct a na jak dlouho, alespoň přibližně, atd.tak se polepši a pak ti dám boda, buchta bude jistě dobrá;-)

Tématické fráze:
buchta z rebarbory, rebarbora recepty na buchtu, bublanina z rebarbory, rebarbora buchta, buchta s rebarbory, buchta z rebarbory recept, recept na buchtu z rebarbory, buchty z rebarbory, recept buchta z rebarbory, hrnickova buchta z rebarbory, buchta rebarbora, co udelat z borůvek, recept na rebarborovou buchtu, recept na rebarborovou buchtu, rebarbora bublanina, recept buchta s boruvky, rebarborová buchta hrníčková, bublanina rebarbora, recepty na rebarborovou buchtu, rebarbora recepty

Suroviny:
cukr krystal, mléko, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, vejce, máslo, cukr krystal, mouka polohrubá, borůvky, rebarbora, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu