Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové vindaloo

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 480 kJ /
2 266 kcal
Bílkoviny109,42 g
Tuky172,66 g
Vláknina26,30 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 310 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy61,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme pastu vindaloo:
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Krok 3: Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Krok 5: Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.

Zveřejněno 27. 7. 2013

Poznámka autora Dooga

KL - kávová lžička

PL - polévková lžíce

V originálním receptu je 4 násobné množství chilli papriček, chilli a cayenského pepře. To by pro nás bylo nepoživatelné. Takže jsem to snížil na uvedené množství a je to pikantní, ale né hoří ...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové vindaloo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXm5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové vindaloo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XXm5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

arrefeena - určitě,dělá se z vepřového,kuřecího i jehněčího.Všechny způsoby jsou vynikající.:-p

nevíte jestli se to dá udělat z jehněčího?

Výborná mňamka, která se v tomto složení pasty dá jíst i v těch vedrech ;-) Až ho budu dělat v zimě, tak ale zkusím přiostřit. :-p Díky za recept! :yes:

Anna Kocikova: No nejdřív asi ten druhý konec (hubinka). ;-):-D

Vašíku moc hezká a pikantní dobrota:-K:-p:yes:Teda podle toho původního rozpisu surovin na pastu by mi pak asi uletěla sedinka:-D:-D

to bude dobrota:-p;-):yes::yes: a pikantní k tomu:-p;-):yes:

To bude ale hezky pikantní - to můžu:-D:yes:

Hodně podobně jsem nedávno dělala kuřecí vindaloo...je to mňamka!!!:-p:-p:yes:

:yes::yes::yes::-p:-K

To se mi líbí, až se ochladí, udělám ;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
vindaloo recept, vindaloo, kuřecí vindaloo, vindaloo pasta, vepřové vindallo, windaloo, vindallo, pasta vindaloo, recept na vindaloo, kuřecí vindaloo recept, vindalo vepřového masa, jehněčí vindaloo, vindaloo pasta recept, kureci windalu, vepřové windaloo, recept vindaloo, vindaloo-recept, ryba vindaloo recept, vepřové na všechny zpusoby, windaloo recept

Suroviny:
plec vepřová, olej, česnek, cibule červená, chilli paprika čerstvá, rajče, protlak rajčatový, sůl, zázvor čerstvý, římský kmín mletý, skořice mletá, semínka hořčičná, koriandr, kurkuma, koření garam masala, pepř cayenský, ocet vinný bílý, cukr, chilli

Přidat fotografie receptu